Τελευταίες αναρτήσεις

26 Ιανουαρίου 2017

Μ. Σφακιανάκης: Το ελληνικό CSI και η πικρία

Συνέντευξη τύπου μετά την αποστρατεία του από το τιμόνι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Eγκλήματος, έδωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Στην αρχή έπρεπε να αποδείξω πως μέσα από τα καλώδια του Ίντερνετ υπάρχει έγκλημα, σαν τον Καποδίστρια δηλαδή με την πατάτα. Αυτό και έκανα. Δημιουργήσαμε μια ομάδα που με αγάπη στήσαμε, την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αγάπη υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Ελλάδα», υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του.

Ο κ. Σφακιανάκης παράλληλα ανακοίνωσε την δημιουργία του CSI Institute το οποίο θα επικεντρώνεται στην μεταφορά της τεχνογνωσίας που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ενημέρωσε απλούς πολίτες αλλά και δημοσιογράφους, το Ινστιτούτο θα βασίζεται σε τρεις άξονες: στην εκπαίδευση, την πρόληψη και την ανάδειξη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Σφακιανακης «μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα θα μπορεί το κοινό να εκπαιδευτεί στους κώδικες του Διαδικτύου αλλά και όσοι έχουν γνώση θα τις εξελίξουν ώστε εάν θέλουν να αναζητήσουν και να βρουν μια δουλειά στο εξωτερικό».

«Το Ινστιτούτο είναι ένας μηχανισμός που θα μπορούν οι συμπολίτες μας και τα παιδιά τους να μάθουν νέες γλώσσες προγραμματισμού και πληροφορικής. Παράλληλα θα μπορούν οι κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα ξενοδόχοι και ιατροί, να μάθουν πως μπορούν μέσα από την τεχνολογία να βγάλουν χρήματα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, τόνισε πως θα ιδρυθούν επιστημονικά φόρουμ που θα παρεμβαίνουν στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο κάθε νομός θα έχει το δικό του ινστιτούτο.

Αναφορικά με τα συναισθήματα του για την αποχώρηση του από το τιμόνι της δίωξης απάντησε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί κάνω πάλι αυτό που αγαπάω», ενώ στα πηγαδάκια ο κ. Σφακιανάκης έλεγε χαρακτηριστικά ότι «ο θυμός του κράτησε μόνο δυο δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της αποστρατείας του».

«Ήρθε η ώρα μου να φύγω από την Ελληνική Αστυνομία. Δεν έχω κανένα θυμό. Κράτησε μόνο δυο δεύτερα ο θυμός μου. Φεύγω με αγάπη από την αστυνομία. Το απόγευμα είδα τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον κ. Τσουβαλα, και μου είπε Μάνο θέλω να συνεργαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας και έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως : «ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο. Το θέμα των "γκρίζων" πέρασε. Δεν κρατάμε θυμό για κανέναν. Φεύγω θα έλεγα χαρούμενος. Αυτό που χρεώνω στον εαυτό μου είναι ότι έρχονται πλέον τα παιδιά στην ΓΑΔΑ εκδρομή. Ελπίζω και μετά την απομάκρυνση μου να το κρατήσουν αυτό». 

«Φεύγοντας αφήνω την καλύτερη Δίωξη. Όμως αυτό θα πρέπει να παραμείνει... Μένει να το δούμε αυτό στην πορεία», είπε με νόημα ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στην λειτουργία του Ινστιτούτου. «Το Ινστιτούτο θα στηριχτεί οικονομικά μέσα από δωρεές και ευρωπαϊκά κονδύλια. Το ινστιτούτο θα έχει την δυνατότητα παρέμβασης μέσω των φόρουμ. Πρώτος χορηγός θα είναι η Ευρώπη και παράλληλα υπάρχουν 12 ιδιώτες που ήδη θέλουν να προσφέρουν», είπε.

«Το ινστιτούτο είναι μη κερδοσκοπικό. Θα αφοσιωθώ στο ινστιτούτο μου. Θα αναδειχθεί με αρχαιρεσίες πρόεδρος, γραμματέας κοκ. Τέτοιο ινστιτούτο υπάρχει μόνο ένα στον κόσμο, στις ΗΠΑ. Είχα στο μυαλό μου έτοιμες σκέψεις. Από το Σάββατο που έμαθα ότι θα είμαι πολίτης άρχισα να σκέφτομαι την υλοποίηση του», κατέληξε ο ίδιος. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.