Τελευταίες αναρτήσεις

30 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ… ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχόλιο ιστολογίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
αναδημοσιεύουμε το κείμενο από τον Οκτώβριο του 2016, περιμένοντας αν υπάρχει κάποιος δικαστής που θα σηκώσει το βάρος για την απονομή της δικαιοσύνης αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους των Capital Controls με τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχαν στην οικονομία της χώρας. Τελικά θα μπει στο συρτάρι και αυτή η έρευνα;
 
Υπό άκρα μυστικότητα, οι δικαστικοί λειτουργοί καλούν μάρτυρες και συλλέγουν στοιχεία που καταδεικνύουν πώς φθάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών τον Ιούνιο του 2015. Απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα, που παραμένουν αδιευκρίνιστα, όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν τα capital controls στη χώρα τον Ιούνιο του 2015 καλείται να δώσει η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 
 
Οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση κάτω από άκρα μυστικότητα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως στα υπό διερεύνηση αδικήματα δεν περιλαμβάνονται μόνο αυτά του «κοινού ποινικού δικαίου», αλλά και τα αποκαλούμενα «πολιτειακά», μεταξύ των οποίων και η εσχάτη προδοσία.
 
Μάλιστα, παρότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι τα capital controls δεν επιβλήθηκαν μόνο εξ ανάγκης».
 
Η έρευνα για όσα διαδραματίστηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 27 Ιουνίου του 2015, σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν αυτεπάγγελτη και αφορμή αποτέλεσαν οι δεκάδες καταγγελίες πολιτών προς τις εισαγγελικές αρχές για τα σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού που αντιμετώπισαν λόγω της επιβολής των περιορισμών στην τραπεζική διακίνηση κεφαλαίων.
 
Ηδη, για την υπόθεση έχουν καταθέσει περισσότεροι από δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και γνώστες οικονομικών θεμάτων, ενώ οι εισαγγελικές αρχές συλλέγουν όλο το απαραίτητο υλικό από αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και εξετάζουν εξονυχιστικά τα έγγραφα που καταδεικνύουν τους λόγους που έφεραν τη χώρα στην οικονομική μέγγενη των κεφαλαιακών ελέγχων. 
 
Αγορά του Σαββάτου.
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.