Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιανουαρίου 2017

Η “ΥΓΕΙΑ” ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Όταν στα κυβερνητικά κλιμάκια “παιζόταν” η θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, προωθούσε για την πολιτικά “επικερδή” αυτή θέση, τον “κολλητό” του συνδικαλιστή γιατρό – πνευμονολόγο από την Πάτρα, στο “Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας” Τάκη Γεωργακόπουλο!! Ο οποίος ήταν υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ερυμάνθου!! Ως γνωστόν στον κ. Πολάκη είναι εξ ολοκλήρου χρεωμένος από την κυβέρνηση, ο ΕΟΠΥΥ και οι Προμήθειες.

Ωστόσο, ξέσπασε πόλεμος χαρακωμάτων και “συμφερόντων” στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προωθούσε τον δικό του “κολλητό” για την προεδρεία του ΕΟΠΥΥ, καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη, διατρανώνοντας δεξιά και αριστερά, πως επρόκειτο για έναν τεχνοκράτη που γνώριζε άριστα τα θέματα της υγείας και έτσι θα μπορούσε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίαζε ο ΕΟΠΥΥ.

Ξανθός – Πολάκης σημειώσατε ένα (1)!! 

Σε αυτόν τον πόλεμο των δυο υπουργών, έβαλε τέλος το Μαξίμου, που αποφάσισε να δώσει την θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ στον αρεστό του κ. Ξανθού, Σωτήρη Μπερσίμη. Έτσι τουλάχιστον θεώρησε, ότι έβαλε τέλος σε ένα πόλεμο μεταξύ των δυο υπουργών της Υγείας!!

Όμως, όταν υπάρχει “μίσος” μεταξύ δυο ανδρών, καμιά πολιτικάντικη απόφαση δεν είναι δυνατόν να εξαλείψει αυτό το “μίσος”, που όπως βλέπουμε ψάχνεται συνεχώς η ευκαιρία για να φουντώνει!!

Παρά ταύτα, τον ελληνικό λαό, ποσώς τον ενδιαφέρει αυτός ο “πόλεμος” στο υπουργείο Υγείας, από τη στιγμή που στα Δημόσια Νοσοκομεία υπάρχει έλλειψη ιατρών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, όταν υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων, όταν γνωρίζει ο πολίτης, ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς και αποτελεσματικώς την απλούστερη ασθένεια!!

Οι σύμβουλοι περισσεύουν!! 

Όμως, αυτή η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση, φιλολαϊκή κατ΄ όνομα, φροντίζει να καλύψει “κενές” οργανικές θέσεις με ημέτερους που αποκαλούνται σύμβουλοι. Έτσι, δεν σταματούν να καλύπτονται τέτοιες “ειδικές” θέσεις στα πολιτικά γραφεία των υπουργών Υγείας, Ξανθού και Πολάκη!! Όπως και της υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά!

Ωστόσο, αυτές οι θέσεις (11) θα επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό με περίπου 115 χιλιάδες ευρώ για το 2016 και με περί τις 316 χιλιάδες ευρώ για το 2017. 

Όταν η πολιτική εμπλουτίζεται με αλητεία!!

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν από τους υπουργούς Υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης ξεπέρασε σε φασισμό, ακόμη και τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας. Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΕΟΠΥΥ είχε καλέσει τους Συλλόγους Οπτικών για να κάνει σύμβαση μαζί τους, ώστε από το νέο έτος (2017) να πληρώνει μέσω αυτών των συμβάσεων τους οπτικούς για τα γυαλιά που θα χορηγούν στους ασφαλισμένους. Οι οπτικοί προσήλθαν και απάντησαν αρνητικά, λέγοντας ότι πρόκειται για συμβάσεις υποτέλειας, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ τα χρήματά τους, μια και υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό του ΕΟΠΥΥ ο οποίος χρωστάει ήδη τρία (3) δις ευρώ στους παρόχους υγείας και στους οπτικούς από το 2010! Με τον ίδιο τρόπο ενήργησε σε βάρος και των φυσιοθεραπευτών και των εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών κ.λπ. Δηλαδή σε βάρος των παραϊατρικών επαγγελμάτων, των παρόχων υγείας.

Για τον λόγο αυτό η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομέτρων, στις 28 Δεκεμβρίου 2016 έβγαλε ανακοίνωση που καλούσε τα μέλη της, ώστε να μην συμβληθούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με την προτεινόμενη από τον ΕΟΠΥΥ σύμβαση.

%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%852
Οι θιασώτες του Στάλιν επί τω έργω!! 

Αμέσως ο ΕΟΠΥΥ στις 3 Ιανουαρίου 2017 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν τα γυαλιά από τα οπτικά χωρίς να πληρώνουν και κάλεσε τον καθένα οπτικό ξεχωριστά να συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ!! Σε μια προσπάθεια να σπάσει το συμπαγές μέτωπο των οπτικών και να τους φέρει σε κόντρα με τους ασφαλισμένους!!

Που μεταξύ των άλλων αναφέρει, φασιστικά και εκβιαστικά:

“…Για όσα παραπεμπτικά και γνωματεύσεις εκδοθούν από 01 έως και 15 Ιανουαρίου 2017, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τα ισχύοντα για το 2016. Οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Ιανουαρίου 2017, καθώς και η υποβολή των δαπανών αυτών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών και μόνο από συμβεβλημένους παρόχους και όχι από τους ασφαλισμένους (θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες). Η απόδοση της προβλεπόμενης δαπάνης θα γίνεται προς τους συμβεβλημένους παρόχους, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην σύμβαση και τις σχετικές εγκυκλίους του Οργανισμού, οι οποίες θα εκδοθούν για το σκοπό αυτό. 

Να σημειωθεί ότι από 16/1/2017 οι Περιφερειακές Διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις ασφαλισμένων για αποζημίωση των ανωτέρω ειδών για εκτελέσεις παραπεμπτικών και γνωματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 16/1/2017 και μετά…”. 

Όταν λοιπόν η τρόικα ή κατά την “αριστερά” οι θεσμοί, δεν παίρνουν μόνοι τους αυθαίρετες αποφάσεις, το έκανε ο τεχνοκράτης πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που – υποτίθεται - γνώριζε άριστα τα θέματα της υγείας και ο οποίος θα μπορούσε να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα που είχε ο ΕΟΠΥΥ. Όπως ακριβώς το συγκεκριμένο πρόβλημα!!  
(Συνημμένη όλη η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ).

Υπό διάλυση η Υγεία!! 

Και ενώ δεν είχε στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί του παρόντος κειμένου, πληροφορηθήκαμε ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” εξαντλήθηκαν τα αποθέματα οξυγόνου και στο υπουργείο Υγείας σήμανε συναγερμός!!

Αλλά οι υπουργοί του, προφανώς είναι κουφοί και δεν ακούν τις καμπάνες που ηχούν!!
Έχοντας περίσσιο θράσος, ώστε να ισχυρίζονται, ότι στην Υγεία δεν υπάρχουν προβλήματα και όλα βαίνουν καλώς!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.