31 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ((ο σώζων ΠΛΗΣΙΟΝ σωθήτω)) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τότε 26 Νοεμβρίου 2012 είχαμε μπει για τα καλά στο καμίνι των μνημονίων.
Σήμερα 31 Ιανουαρίου 2017 είμαστε καμένοι.
Η τεχνική επιβίωσης εξακολουθεί να είναι ίδια.
Τότε γράφαμε, σήμερα κλαίμε και το φωνάζουμε.

«Η επικαιρότητα δεν προλαβαίνει να καταγράφει τα πλέον παράλογα πράγματα.
Τρομάζουμε με την ιδέα ότι λείπει από τον κόσμο, αυτό που λέμε κοινή λογική. 
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτά είναι προπομπός μίας επερχόμενης αλληλουχίας σαρωτικών και παγκόσμιων γεγονότων που θα αλλάξουν την μέχρι σήμερα διαμορφούμενη ισορροπία στον πλανήτη.
Μήπως και οι φοβίες που ζωγραφίζονται στις ψυχές των ανθρώπων δεν είναι, μη τι άλλο η διαίσθηση ότι πορευόμασθε  προς αυτήν την ανατροπή. 

Συνομωσίες-Θεωρίες-Υποψίες ξεδιπλώνονται και προβληματίζουν το ταλαιπωρημένο πλάσμα..
Σήμερα, όμως επί πλέον ανησυχούμε γιατί βλέπουμε από στιγμή σε στιγμή να αναφαίνονται μεθοδευμένες συνθήκες παγκόσμιας αναρχίας που κάποιοι θέλουν να τις εκμεταλλευθούν. 

Μέσα σε αυτό το σκηνικό εκφοβισμού διαφημίζεται ο νόμος ((ο σώζων εαυτόν σωθήτω)) που δεν έχει καμία σχέση με την ((ΚΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ)) την οποία ακούσαμε πριν τριάντα χρόνια  στα λόγια του ΓΕΡΟΝΤΑ σήμερα ΟΣΙΟΥ  ΠΑΙΣΙΟΥ. 

Καθημερινά απέναντι μας έχουμε τους διαφημιστές της ((νέας τάξης πραγμάτων)) με τις κοσμοθεωρίες  και τις συνομωσίες τους.
Επιτέλους πια… τους βαρεθήκαμε.. ή μάλλον τους σιχαθήκαμε.
Ας  κάνουν ότι θέλουν, μάλλον χάνουν τον καιρό τους.
Και αυτό γιατί το ανθρώπινο πλάσμα που διακαώς επιθυμούν να σκλαβώσουν σε εικονικές φοβίες ,είναι φτιαγμένο από ανώτερα πνευματικά υλικά με κύριο συστατικό την ΘΕΟΣΔΟΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που το συγκρατεί και το  συνέχει. 

Όμως αυτοί επιμένουν βασανιστικά σε εξελιγμένες ψυχοτρονικές τεχνικές καθοδήγησης μαζών.. στο ίδιο καθημερινό πρόγραμμα.
Μέσα σε όλα αυτά στοχεύουν και στην διάλυση τού κοινωνικού κράτους, στην απαξίωση των ατομικών ελευθεριών, στην υστέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέλοντας να οδηγήσουν το άμοιρο πλάσμα των πειραματισμών τους στους νόμους της ζούγκλας.

Ταυτόχρονα αφήνουν υπονοούμενα ότι είμασθε δήθεν ανήμποροι να αντιδράσουμε γιατί όλα αυτά πρέπει να γίνουν τελικά  για ((το καλό μας)), όπως μας συμβουλεύουν.(αναφέρομαι τότε για τα μνημόνια)

Φυσικά αυτό τους συμφέρει, προλειαίνοντας έτσι, το έδαφος για παγκόσμιες συνθήκες τυραννίας. 
Εδώ αναφύεται το ερώτημα, μπροστά σε αυτό το παγκόσμιο ψέμα που μας περιβάλλει, έχουμε άραγε κανένα κοινωνικό όπλο για να πολεμήσουμε; ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ… 

Αρκεί να το αναζητήσουμε γιατί το έχουμε επάνω μας και μέσα μας και όμως διστάζουμε να το βάλουμε ((επάνω στο τραπέζι)).
Αυτό το όπλο δεν σκοτώνει αλλά επουλώνει και ενώνει.
Είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που μας συγκρατεί κοινωνικά και ατομικά.
Είναι ο προαιώνιος νόμος που στερεώνει τα σύμπαντα.  Είναι η αρχή και η αιωνιότητα της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ μας.

Είναι ο ενδότερος λογισμός της συνείδησης…((είδες τον ΠΛΗΣΙΟΝ σου,
είδες ΤΟΝ ΘΕΟ σου)) …αλλά και ο εσωτερικός έλεγχος…((είδες μόνο τον εαυτό σου, έχασες τον ΘΕΟ σου))…

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης που δεν διαχειρίζεται και είναι πρωτόγνωρος στα κοινωνικά δεδομένα. 

Σε αυτό το σαρωτικό  τσουνάμι  που έρχεται κατευθείαν πάνω μας, μόνο αν πιασθούμε  από τον διπλανό και ο διπλανός από εμάς και ο γείτονας με τον συνάνθρωπο του, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουμε και να μην παρασυρθούμε από την ορμή της κακίας που γιόμισε για τα καλά την οικουμένη. 

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε τον νόμο του ενστίκτου της επιβίωσης και να κάνουμε πράξη …((ο σώζων τον ΠΛΗΣΙΟΝ αυτού σωθήτω))… 

Τότε αυτόματα θα διαλυθούν όλα τα απύθμενα θράση του κοινού εχθρού, θα πέσουν οι μάσκες και θα γκρεμισθούν οι δόλιοι μηχανισμοί. 

Όλο αυτό φαίνεται ουτοπικό ή ίσως εξωπραγματικό. Πόσες φορές όμως το σκεφθήκαμε κατ ιδία και σε δύσκολες στιγμές ζωής;
Και αυτό γιατί υπάρχει μέσα μας και είναι το πνεύμα της θυσίας και της ελευθερίας που διακατέχει μυστικά το άτομο. 

Τα γεγονότα που έρχονται και οι καταστάσεις που πρέπει να διαχειρισθούμε θα αφορούν ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον πολύ διαφορετικό από το αντίστοιχο υλιστικό και  ατομοκεντρικό  του σήμερα. 

Εκ των πραγμάτων οι κοινωνιολόγοι θα τρίβουν τα μάτια τους γιατί θα βρεθούν σε άλλα  αυθόρμητα κοινωνικά μοντέλα που θα επιβληθούν αυτόματα και από ανάγκη.
Ένα είναι σίγουρο ότι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε θα πρέπει να οπλισθούμε όλοι μας με το πνεύμα της συναλληλίας και της θυσίας.

Ο Πολιτισμός είναι οι πράξεις μας και έστω αυτή την ύστατη στιγμή τουλάχιστον, ας δώσουμε στα παιδιά μας ελπίδα για πραγματικό ανθρώπινο ΑΥΡΙΟ.»Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.