Τελευταίες αναρτήσεις

18 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;

Γράφει ο Χρίστος Γούδης 

Κατά την περίοδο από το 1997 μέχρι και το 2013 σε μια πόλη της κεντρικής Αγγλίας, το Ρόδερδαμ, 1400 κορίτσια ηλικίας ακόμη και 11 ετών υπέστησαν κτηνώδη και πολλαπλή σεξουαλική κακοποίηση από μία συμμορία Πακιστανών οι οποίοι τα αποκαλούσαν «λευκά σκουπίδια». Ήταν το αποτέλεσμα τελετουργικής βίας που διεπράχθη κατ’ εξακολούθηση ως εκδίκηση των περιθωριοποιημένων αυτών «νεαρών» με το συγκεκριμένο θρησκευτικό-ιδεολογικό πρόσημο. Αυτό είναι ένα από τα πολλά συμβάντα που επιβεβαιώνουν την απλή αλήθεια ότι οι πρόσφυγες «ποτέ δεν θα νιώσουν ευγνωμοσύνη απέναντι στους κατοίκους των χωρών στις οποίες κατόρθωσαν να εισέλθουν» καθότι θεωρούν την Ευρώπη ένοχη για όσα υφίστανται.

Τι θα έπρεπε να πράξει η διεθνής κοινότητα; Πρώτα-πρώτα να ασκήσει ασφυκτική πίεση στη Σαουδική Αραβία (που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση στη Συρία), το Κουβέϊτ, το Κατάρ και τα λοιπά πάμπλουτα εμιράτα να δεχτούν τους ομόδοξούς τους πρόσφυγες. Εδώ στην Ευρώπη οι πρόσφυγες τα θέλουν όλα δικά τους: και να επωφελούνται από το δυτικό κράτος πρόνοιας και να διατηρούν τον δικό τους τρόπο ζωής τον ασύμβατο με τις ιδεολογικές αρχές του δυτικού πολιτισμού, θεωρώντας μάλιστα ως βλάσφημη προσβολή όχι μια ευθεία επίθεση ενάντια στη θρησκεία τους αλλά τον ίδιο τον τρόπο ζωής μιας άλλης ευρωπαϊκής κοινότητας. Εκείνο που σίγουρα πρέπει να σταματήσει είναι να στιγματίζονται οι απλοί πολίτες που ανησυχούν και υφίστανται τις συνέπειες των προσφυγικών ροών ως ρατσιστές και νεοφασίστες.

Τι πρέπει να κάνουμε; Να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε συναισθηματικά το πρόβλημα, να πάψουμε δηλαδή να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες, και να κάνουμε αυτό που απαιτείται: κέντρα υποδοχής κοντά στο επίκεντρο της κρίσης (Τουρκία, Λίβανος, συριακά και βορειοαφρικανικά παράλια). Ο στρατός είναι ο μόνος φορέας που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει οργανωμένα ένα τόσο μεγάλο έργο. Είναι αναγκαίο το απόλυτο δικαίωμα  «ελεύθερης κυκλοφορίας» των προσφύγων να περιορισθεί. Θα πρέπει να διαμορφωθούν βασικές νόρμες υποχρεωτικές για όλους, χωρίς φόβο να θεωρηθούν «ευρωκεντρικές», και για όσους δεν υπακούουν σε αυτές να επιβληθεί η ισχύς του νόμου με κάθε μορφή της.

Η αριστερή αντίστιξη στα παραπάνω θεωρεί ότι μόνο η εισροή ενός πραγματικά μεγάλου αριθμού προσφύγων μπορεί να αναζωογονήσει την ευρωπαϊκή ριζοσπαστική αριστερά. Να καλυφθεί δηλαδή η υφιστάμενη έλλειψη ριζοσπαστικών προλετάριων με την εισαγωγή τους από το εξωτερικό, ώστε να επέλθει έτσι η επανάσταση χάρη σε ένα επαναστατικό παράγοντα εισαγωγής. Όμως, αυτή η συλλογιστική είναι αισχρή!

Αν προς στιγμήν σας γεννήθηκε η εντύπωση ότι όλα όσα διαβάσατε μέχρι τώρα δεν είναι παρά θέσεις της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, θα απογοητευθείτε. Όλα όσα διαβάσατε είναι οι θέσεις του αγαπημένου φιλόσοφου της αριστεράς και προσωπικού φίλου και μέντορα του αλέξη τσίπρα, του νεοκομμουνιστή Σλάβοϊ Ζίζεκ, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε σε όλη τους την έκταση στο προσφάτως εκδοθέν στη Ελλάδα βιβλίο του «Η νέα πάλη των τάξεων» (Εκδόσεις Πατάκη, Οκτώβριος 2016). Άραγε, το Μαξίμου ακούει (τους φίλους και τους δασκάλους του);

Χρίστος Γούδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου ΑθηναίωνShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.