Τελευταίες αναρτήσεις

26 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Γράφει ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Μονομερής προσάρτηση των Τ/κ κατεχόμενων εδαφών με την Τουρκία; Και εάν ναι ποια η απάντηση της Ε/Κ πλευράς αλλά και της Ελλάδας;

H συνεχής αποικιοποίηση του Τ/κ εδάφους στα κατεχόμενα έναντι της Κύπρου είναι το αποτέλεσμα εν είδει εσχάτης προδοσίας των πολιτειακών ηγεσιών με την λογική "η Κύπρος κείται μακράν". 

Ο νόμος του ισχυρού επιβάλλεται κατά του αδύναμου και το διεθνές δίκαιο περί κατοχής χάνεται.

Η συνεχής από το 1974 και πρότερα προσπάθεια προσάρτησης εδαφών της Κύπρου από της Τουρκία στα Τ/κ κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου έχει την σιωπηρή ανοχή Ρωσίας, ΗΠΑ, Μ.Βρετανίας, Ισραήλ όπου αποδέχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την de facto τραμπουκική αυτή κατάσταση.

Η εμπορική δραστηριότητα στα Τ/κ.

Η συνεχής οικονομικά επενδυτική προσπάθεια της Τ/κ με αγωγούς μεταφοράς ρεύματος με διαμόρφωση και συνομολόγηση πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Τουρκία αμείωτη.

Η μεταφορά μέσω αγωγού νερού μαζί με τον "πρωθυπουργό" των κατεχομένων Ομέρ Σογιέρ Κάλιοντζου χαιρετίστηκε με Πανηγύρια, όπου παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τα οποία έστησαν στην Μερσίνα, και στα κατεχόμενα της Κύπρου για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία.

Καζίνο στα περίχωρα της Κερύνειας, παράνομα αεροδρόμια από το Ερτζάν (4.οοο.οοο επιβάτες διακινήθηκαν το 2015), κτηματομεσιτικές συναλλαγές με Βρετανούς κατά βάση με προτάγματα τύπου «Αν θέλετε να πουλήσετε στα κατεχόμενα ή να αγοράσετε τουρκοκυπριακή γη στην ελεύθερη περιοχή, αποταθείτε στον κατάλληλο για άμεση εξυπηρέτηση». κ.α. συνθέτουν την εμπορική συναλλαγή διαφθοράς με τους Ευρωπαίους μη "φίλους"μας.

Αυτά κ.α. στα Κυπριακά εδάφη στρέφουν χιλιάδες απροσδιορίστου μέτρησης εποίκους να καταλάβουν-εποικίσουν την πατρώα Ελληνική γη, και να προσπορίζονται τα μονομερή αυθαίρετα δικαιώματα που η πολεμική εισβολή τους παρέδωσε.

Η "εγγυήτρια" Πολιτική διαχείριση.

Η Ρωσία βρίσκοντας ελλιμενισμό πρόσφατα στην Ταρτούς για τα επόμενα 49 χρόνια με ανοικτά μέτωπα σε Ουκρανία Συρία Ανταρκτική κ.α., προσπαθώντας να ισορροπήσει τον ενδεχόμενο κατακερματισμό της Τουρκίας ανιχνεύει τις γεωστρατηγικής ισορροπίες σε οικονομοτεχνικό επίπεδο, παραδίδοντάς μαθήματα στρατηγικής.

Χαρακτηριστική η προσάρτηση της Κριμαίας χωρίς ούτε μία σφαίρα. Σαφέστατα την ενδιαφέρει η ανάπτυξη στην στρατιωτική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στον αντίποδα των βάσεων σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια της Μ. Βρετανίας και η ταυτόχρονη επιτήρηση της Α.Μεσογείου.

Και παρά τα πρόσφατα Ρώσικα κουρέματα των Τραπεζικών καταθέσεων εξακολουθεί και έχει υψηλότατη συμμετοχή ρωσικών επενδύσεων στην Κύπρο δείχνοντας το ενδιαφέρον της.

Η Μ.Βρετανία σιωπηλά διαμορφώνει ένα πεδίο "απάθειας" παρά το ότι σαν εγγυήτρια δύναμη όφειλε να έχει πάρει θέση.

Οι δύο χώρες διατηρούν σημαντικές σχέσεις μεταξύ των πολιτών τους. Εκτιμάται ότι γύρω στις 270.000 Κύπριοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι περίπου 12.000 Κύπριοι φοιτητές είναι αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένοι σε βρετανικά πανεπιστήμια. Συγχρόνως, μεταξύ 60.000 και 70.000 Βρετανοί ζουν στην Κύπρο, και πέραν του ενός εκατομμυρίου Βρετανοί τουρίστες επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο, αντιπροσωπεύοντας περισσότερους από τους μισούς τουρίστες που φθάνουν στην Κύπρο.

Η ενδεχόμενη μεταφορά ναυτιλιακών δραστηριοτήτων πέραν των υφισταμένων φορολογικών την οδηγεί στην σιωπηρή αποδοχή της κατάστασης με χαμηλούς τόνους, έχοντας η ίδια συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω βάσεων.

Οι ΗΠΑ στο μεταβατικό στάδιο και ενόσω η στρατηγική των δυο πόλων CIA και κυβέρνησης είναι υπό διαμόρφωση, ακολουθεί την προτεραία πολιτική όπου ο "πρώην" στενός συνεργάτης Τουρκία λόγω Γκιουλέν αλλά και του αποτυχημένου πραξικοπήματος δοκιμάζουν τις σχέσεις τους.

Το Ιντσιρλίκ έχει την τιμητική του παίζοντας κυρίαρχο ρόλο στις μετέπειτα επιλογές του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο στρατιωτικός ανταγωνισμός της Τουρκίας σε εξοπλιστικά ενοχλεί παρά την μικρή "παραγωγή" ακόμα σίγουρα όμως δεν θα ήθελαν και νέο "παίχτη" στον διεθνή στίβο. 

Συνοπτικά

Η σημερινή εν δυνάμει εξελισσόμενη νέα Γιάλτα κατά πολλούς .περνά από το Μοντ Πελερέν. 

Η δε διαμόρφωση αυτών των νέων συνθηκών μετατοπίζει την καρδιά της σύνδεσης Ανατολής και Δύσης να περνά φανερά από το σμαράγδι της Μεσογείου. Την Κύπρο.

Υδρίτες, φυσικό αέριο, αποδεικνύουν το γιατί το σύνθημα Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη ενιαίας χώρος δείχνει την δυναμική του, αλλά και το αληθές του.

Η Τυλληρία και ο βομβαρδισμός της το 1964 από την Τουρκία με την συναίνεση του ΝΑΤΟ αποδεικνύει το επί πολλά χρόνια σχέδιο κατά του Ελληνισμού από τους μη "συμμάχους".

Η Ερντογανική σημερινή πολιτική με τα αδιέξοδα τα οικονομικά αλλά και τα κοινωνικά που εξελίσσονται δεν έχει πολλές επιλογές, πέραν του να προχωρήσει σε αυτά που επί χρόνια σχεδιάζει κηρύσσοντας "ανένδοτο" αγώνα υπεράσπισης πατρώων εδαφών!!! αδιαφορώντας για το όποιο αποτέλεσμα το μεταγενέστερο, ελπίζοντας για Εθνικιστική συσπείρωση. 

Η ιστορία δείχνει ότι η δια της βίας κατάκτηση μη γηγενών εδαφών δεν έχει βάθος χρόνου παρά μόνο με ντε φάκτο εποικισμό και αλλαγή πληθυσμιακής σύνθεσης.

Η Κύπρος δεν είναι ίδια περίπτωση όπως οι Τ/κ το γνωρίζουν καλά με την περίπτωση της Αλεξανδρέττας λόγω γεωγραφικής θέσης. 

Οι Ελληνοκύπριοι κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα περιγράφουν ότι "ρουφάμε όσο Ελλάδα μπορούμε για να αντέξουμε.¨δίνοντας το στίγμα τους.

Ιστορικά η αντίστοιχη περίπτωση ένταξης της Κρήτης στην Ελλάδα την 1η Δεκεμβρίου 1913 οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν έγινε χωρίς αιματηρές θυσίες και η Κύπρος δεν κείται μακράν. 

Η Κύπρος είναι κομμάτι του Αδιαίρετου Ελληνισμού, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια εφησυχασμού με δόλια λεκτικά τεχνάσματα απάτριδων πολιτικών, χωρίς εθνική συνείδηση σε βάρος του Ελληνικού λαού. 

Κάθε προσπάθεια με λεκτικά τεχνάσματα διζονικής δικοινοτικής συνομοσπονδίας κλπ δείχνουν την αδυναμία μέρους του πολιτικού μας συστήματος να καταλάβει το τι διαδραματίζεται στην περιοχή την ώρα που οι ίδιοι γυαλίζουν τις καρέκλες τους για να μην αλλάξουν χρώμα. 

Η εποχή έχει έντονη την ανάγκη αρχηγών χωρίς καρδιακές αρρυθμίες και ταχυκαρδίες για να μην χαθή άλλο ένα κομμάτι του Ελληνισμού. 

Μια νέα εποχή έχει έρθει. Ίσως και η Ιερουσαλήμ γίνει η νέα πρωτεύουσα του Ισραήλ. 
Και τίθεται το ερώτημα "η Κύπρος για τους Έλληνες κείται ακόμα μακράν;" 

www.fotavgeia.blogspot.com
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.