Τελευταίες αναρτήσεις

4 Ιανουαρίου 2017

Πρώτα θα μας κτυπήσει σαν σουλτάνος, μετά θα εξαφανιστεί σαν Ερντογάν και μετά η Ιστορία θα ξεχάσει την Τουρκία.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Βρείτε έναν καλό Ψυχίατρο να μας πει τι σκοπεύει να κάνει τις επόμενες ημέρες ο Ερντογάν στο ΑΙΓΑΙΟ,την Κύπρο, τι θέση σχέσης θα πάρει με την Ρωσία και τις ΗΠΑ; 

Στα χέρια του ο σουλτάνος φαίνεται να  κρατάει το τέλος της  Ελληνικής Μεταπολίτευσης με τα ¨τυχερά¨ και τα άσχημα της. 

Πριν μιλήσει για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης κάποιοι κύκλοι του έταξαν αντιπαροχή αλλά ο σουλτάνος ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό εκμετάλλευσης επί του τεράστιου υποθαλάσσιου ενεργειακού οικοπέδου με αποτέλεσμα η συμφωνία των συμβαλλομένων μερών να βρίσκεται σήμερα στον αέρα και ο Ερντογάν βγήκε στη πιάτσα των δηλώσεων και ζητάει ότι του κατέβει. 

Η  υπόσχεση αντιπαροχής δόθηκε για να τον κατευνάσουν λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος. 

Ποτέ του ο Ερντογάν δεν διέκοψε σχέσεις με την Δύση και αν κάτι τέτοιο φαίνεται σήμερα  το έκανε για να έχει ισχυρά επιχειρήματα στο παζάρι του με τους Ρώσους, οι οποίοι νύκτα –μέρα  λογικό είναι να  παρακολουθούν από απόσταση την ψυχοπαθολογική του κατάσταση. 

Ας μην γελιόμαστε, το  καλοκαιρινό πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν εικονικό, απλώς κάποιοι επιδίωξαν να δρομολογηθούν εξελίξεις που ακουμπούν δυστυχώς  και εμάς και το πέτυχαν εν μέρει,  ερεθίζοντας το νεοθωμανικό προφίλ αυτής της χώρας. 

Και σήμερα βλέπουμε αντιφατικά και κραυγαλέα πράγματα, η τρομοκρατία του ISIS να τρομοκρατεί τον πρώην γαλαντόμο χορηγό της μέσα στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας και να ρέει το αίμα αθώων ανθρώπων. 

Ο κ. Ερντογάν είναι άσειστος από την εξουσία διότι η λαική πλατφόρμα του νεοθωμανισμού του δίνει τον αέρα της επιβολής και άλλων αντιδημοκρατικών μέτρων στην γείτονα χώρα. 

Για να ταρακουνηθεί ο σουλτάνος επάνω στο γεωπολιτικό ρήγμα της Ανατολίας γίνονται στοχευόμενοι  προσεισμοί. 
Α. του τύπου των τρομοκρατικών ενεργειών από τον ISIS. 
Β. των τυφλών επιθέσεων από τους Κούρδους αυτονομιστές  
Γ. το βάλτωμα των τουρκικών επιχειρήσεων ένθεν και ένθεν της υδάτινης γραμμής του Ευφράτη ποταμού και
Δ. από την αποτυχία της συμφωνίας της ενεργειακής  αντιπαροχής στο Δυτικό μέτωπο της Τουρκίας. 

Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα δικά μας 
Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα σενάρια της διαχείρισης των επερχομένων κρίσεων από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα γεωλογικά –ενεργειακά αντίκλινα της Λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, βλ. Κύπρος και επίλυση του Κυπριακού. 

Αν ο σουλτάνος δεν τα πάρει με το καλό θα τα πάρει με το στανιό και είναι αποφασισμένος πάνω σε αυτό βλέποντας μάλιστα τις εν γένει δυσκολίες που διέρχεται η χώρα μας εξ αιτίας της πρόθεσης κάποιων πάλαι ποτέ δημοφιλών πολιτικών μας να σημαδέψουν τις ζωές μας με μνημόνια. 

Αυτή φαίνεται ότι μπορεί να είναι και η πρώτη εμπλοκή με την Τουρκία παρόντος του Ερντογάν που μακάρι να μην μας στερήσει ζωτικό εθνικό χώρο, τον οποίο ο σουλτάνος φευ θα τον χρησιμοποιήσει για τις διαπραγματεύσεις επί του ποσοστού του στο ενεργειακό οικόπεδο. 

Σε αυτήν την φάση πολύ πιθανόν να δούμε φοβερά πράγματα μέσα και έξω από την Ελλάδα. 

Ο αρνητικός αντίκτυπος αυτής της μονομερούς του ενέργειας  θα έχει καταιγιστικές συνέπειες στις Ρωσο-τουρκικές σχέσεις, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να θυμηθεί την παλιά του τέχνη, δηλ. να πουλήσει τους όψιμους φίλους Ρώσους στο λεπτό. 

Και θα στραφεί πάλι προς την Δύση επικαλούμενος εθνικούς λόγους στο εσωτερικό του, θα το επιδιώξει μάλιστα αυτό για  να ισχυροποιήσει επ όφελος του τις γενόμενες διαπραγματεύσεις εκεχειρίας μετά την εμπλοκή. 

Σε αυτό το πάρε-δώσε με τους πρώην φίλους και συμμάχους του Δυτικούς  μπορεί να  κάνει και την τελευταία εκδούλευση της πολιτικής διαδρομής του… να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ. 

ΑΥΤΉ η ανισορροπία των ενεργειών του θα  αποδυναμώσει το ισλαμικό του προφίλ στις φανατικές μάζες που τον υποστήριζαν και  μαζί με την βίαια κάθοδο των Αερομεταφερόμενων Ρωσικών Μεραρχιών από την πλησιέστερη Κριμαία για να ανοίξουν τα ΣΤΕΝΑ από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα Δαρδανέλια,  θα γίνουν η αιτία ο σουλτάνος να δηλώνει εξαφανισμένος. 

Με λίγα λόγια οι μεν Ρώσοι Στρατηγοί θα αποφασίζουν ότι το ειδύλλιο Ρωσίας-Τουρκίας τετέλεσται, οι δε τούρκοι στρατηγοί θα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και λόγω της εξαφάνισης από το προσκήνιο του Σουλτάνου. 

Όλα αυτά είναι ένα πιθανό σενάριο που μεν στην αρχή του δεν θα είναι καθόλου καλό για την πολύ –αδικημένη πατρίδα μας αλλά σε λίγο διάστημα και εκεί που δεν θα το περιμένουνε θα δούμε το ΧΕΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. 

Ήδη  ο ΟΥΡΑΝΟΣ συνωμοτεί από σήμερα για την ΣΩΤΗΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Φώτο από Sherman David Cheung 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του. 

Το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον διότι το άδικον δεν ευλογείται εσαεί.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ 

Με πίστη και ελπίδα  

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.