Τελευταίες αναρτήσεις

22 Ιανουαρίου 2017

Μοχλεύοντας την οργή των Τούρκων θέλουν να αλλάξουν το μίγμα της πολιτικής του Τράμπ για ΑΙΓΑΙΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πονηροί άνθρωποι σε παμπόνηρους καιρούς. 

Τα δημοσιεύματα ή θα είναι αντικειμενικά ή θα είναι κατευθυνόμενα για να παράγουν πονηρά έργα στην τελευταία περίπτωση. 
Τις τελευταίες ώρες τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους και συμβαίνει τούτο … 
«Όταν στο βάλτο των συμφερόντων  μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια». 
Και στην προκειμένη περίπτωση κάποιοι θέλουν να τσαλαπατήσουν την Ελλάδα.. 
Αμ πως και τους έφεξες!!! 

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Γιατί εξοργίζουν τον Σουλτάνο κυρίως εναντίον της Ελλάδος;

«Άπορρητη έκθεση της υπηρεσίας πληροφοριών της ΕΕ στις Βρυξέλλες (Intcen) ανατρέπει τα υποστηριζόμενα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, βγάζοντας «λάδι» τον Μπαράκ Ομπάμα και τον πρώην Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Όπως αποκαλύπτεται από τη συγκεκριμένη έκθεση ο πρώην Ιμάμης Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν δεν ήταν ο ιθύνων νους του πραξικοπήματος, αλλά κύρια αιτία αυτού ήταν ο ίδιος ο Ερντογάν με τις σχεδιαζόμενες εκκαθαρίσεις των αντιπάλων του που θα λάμβαναν χώρα τον Αύγουστο, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις όποιες αντιδράσεις στην προωθούμενη συνταγματική μεταρρύθμιση για ισχυροποίηση των εξουσιών του, όπως και τελικά συνέβη με την έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.» 
Της Χριστίνας Φλάσκου http://www.pronews.gr/portal 22/01/2017 

«Το μόνο επιχείρημα κατά του κατευνασμού είναι το ρεαλιστικό επιχείρημα ότι ο κατευνασμός δε λειτουργεί. Ο Ερντογάν έχει τρελαθεί. Τριγυρνάει μέσα στο παλάτι του, των 1000 δωματίων, και ουρλιάζει κατά των αντιπάλων του. Ο Πούτιν, αντίστοιχα, έχει ξεκαθαρίσει ότι η Δύση είναι ο εχθρός του. Ό,τι και να κάνουμε, δε θα αλλάξει γνώμη.»
Του Nick Cohen Observer http://www.iefimerida.gr/ 22/01/2017

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

Α. Κάποιοι μετά την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ  επιθυμούν  να εξάγουν τα προβλήματα τους στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή μας για αυτό και δηλώνουν… 
«Με την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο «παλαιός κόσμος του 20ου αιώνα τελείωσε μια για πάντα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, σημειώνοντας ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια περίοδο αβεβαιότητας. Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild.» http://www.militaire.gr/22/01/2017 

Β. Αισθάνονται ότι ο τζάμπας τελείωσε  την στιγμή μάλιστα που ο Ερντογάν ετοιμάζεται να αφήσει το ΝΑΤΟ δίχως την στρατιωτική μηχανή της τουρκίας και μάλιστα την ώρα που είναι στα σκαριά η δημιουργία Ευρωστρατού. 

«Να επιλέξουν οι ευρωπαίοι φαίνεται να ειναι το μήνυμα του νέου προεδρου των ΗΠΑ. Κύκλοι στο Πεντάγωνο αναφέρουν ότι ή συμμετοχή ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ή ευρωστρατό αλλα όχι και τα δύο σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.

Κορυφαίοι Βρετανοί στρατιωτικοί που υπηρετούν στο αμερικανικό Πεντάγωνο  ενημερώθηκαν πως άμεση προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των γαλλικών και γερμανικών σχεδίων για τη δημιουργία ευρωστρατού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Express οι στρατιωτικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά: "Ενημερωθήκαμε πως δεδομένης της πολιτικής έντασης που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη και της δημοσιονομικής πίεσης στους εθνικούς προϋπολογισμούς, μπορεί να υπάρξει μόνο μια κοινή δύναμη, και αυτή είναι το ΝΑΤΟ".Τραμπ προς ΕΕ: Μπορεί να υπάρξει μόνο μια κοινή δύναμη, το ΝΑΤΟ» http://www.onalert.gr/22/01/2017 

Γ. Επιθυμούν άραγε  στοχευμένα να αλλάξουν ή να διαμορφώσουν με το Brainstorming του σουλτάνου την ατζέντα της νέας αμερικάνικης γεωστρατηγικής πολιτικής στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογειακής Λεκάνης;

Δια τον λόγο αυτό αφήνουν και υπονοούμενα με δημοσιεύματα στον Βουλγαρικό τύπο… 
«Ο Τραμπ δεν θα παρεμβαίνει πολύ στα Βαλκάνια- προς το συμφέρον του Πούτιν»

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του Ντόναλντ Τραμπ, διότι ούτε πόλεμος υπάρχει, ούτε σημαντικές κρίσεις, απεναντίας μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τη Ρωσία για την περιοχή, η οποία δείχνει πολύ πρόθυμη να βελτιώσει τις σχέσεις της με τον Τραμπ.» http://www.echedoros-a.gr/ Ιανουάριος 21, 2017. 22:37

Συμπερασματικά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέλαβε και μαζί του ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου.
Ένας τέτοιος ασκός ανοίγει στην περιοχή μας με σκοπό

Ι. Να αλλάξει τις προτεραιότητες του Τράμπ σε σχέση με το ΝΑΤΟ και την Τουρκία

II. Με την εμπλοκή της Ελλάδος-Τουρκίας και τα προβλήματα που τυχόν θα δημιουργηθούν στο Αιγαίο και κατ επέκταση στα Στενά να διαταραχθούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας.

III. Να δώσουν οι τοκογλύφοι την χαριστική βολή στο κορμί της Ελλάδος πριν αναλάβει η νέα αμερικάνικη ηγεσία να διαμορφώσει οικονομικές πολιτικές υπέρ αυτής.

Εκεί στις ΗΠΑ διαβάστε σε αυτήν την χρονική συγκυρία ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ και θα βοηθηθείτε για να δείτε προς τα πού είναι το όφελος σας την στιγμή που άρχονται και σε εσάς προβλήματα.

«Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος·
τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ· αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν·
μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία·
μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ·
μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ·
μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις·
μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·
μαρτύριον ἡ μακροβιότης αὐτοῦ, ἐξ ἣς δυνάμεθα ἀδιστάκτως νὰ συμπεράνωμεν καὶ τὴν αἰωνιότητα αὐτοῦ, διὰ τὸ αἰώνιον ἔργον τοῦ Χριστιανισμοῦ μεθ᾿ οὗ συνεδέθη ὁ Ἑλληνισμός·
διότι ἐνῷ ὅλα τὰ ἔθνη τὰ ἐμφανισθέντα ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς ἦλθον καὶ παρῆλθον, μόνον τὸ Ἑλληνικὸν ἔμεινε ὡς πρόσωπον δρῶν ἐπὶ τῆς παγκοσμίου σκηνῆς καθ᾿ ὅλους τοὺς αἰῶνας·
καὶ τοῦτο, διότι ἡ ἀνθρωπότης δεῖται αἰωνίων διδασκάλων·» 

http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/a (κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου) 

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.