Τελευταίες αναρτήσεις

26 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Του Δημητρίου Βαλασίδη (*) 

Αφορμή για το άρθρο μου αυτό πήρα από το πρόσφατο περιστατικό με την ομάδα νεοσύλλεκτων αλβανών στρατιωτών σε κέντρο εκπαιδεύσεως του Ελληνικού Στρατού. Σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό και φωτογραφίζονται με περισσή υπερηφάνεια. Ένα μικρό δείγμα της ύπαρξης «πέμπτης φάλαγγας» στην Πατρίδα μας.

Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Στις αρχές Νοεμβρίου του 1936, οι εθνικιστικές δυνάμεις πολιορκούσαν ασφυκτικά τη Μαδρίτη. Την πόλη υπεράσπιζε ο στρατηγός Χοσέ Μιάχα. Πέρα από την πίεση των εθνικιστών, οι οποίοι είχαν ήδη καταλάβει τα περίχωρα της Μαδρίτης, ο Μιάχα αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα. Οι πολιτοφύλακες δεν υπάκουαν στις διαταγές του, αφού δέχονταν εντολές μόνο από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Παράλληλα, οι χιλιάδες αναρχικοί που είχαν συρρεύσει εκεί από τη Βαρκελώνη, αρνούνταν να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή.

Την ίδια στιγμή, στο αντίπαλο στρατόπεδο, ένας από τους διοικητές των πολιορκητών, ο στρατηγός Εμίλιο Μόλα, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποια από τις τέσσερις φάλαγγές του, θα εισερχόταν πρώτη στη Μαδρίτη, απάντησε: «Ήδη βρίσκεται μέσα στην πόλη μία φάλαγγά μας, είναι η πέμπτη φάλαγγα των Ισπανών πατριωτών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν κατά των ερυθρών δήμιων».

Δυστυχώς στην Ελλάδα από το 1990 άρχισε να σχηματίζεται με ευθύνη της κυβέρνησης η δύναμη εκείνη που θα αποτελούσε στο μέλλον την «Πέμπτη φάλαγγα». Συγκεκριμένα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με υπουργό εξωτερικών τον Σαμαρά επέτρεψε και σε να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος και να παραμείνουν σε αυτό πολλές χιλιάδες αλβανοί, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Αργότερα έχουμε την παράνομη είσοδο στην χώρα εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων που κυβέρνηση και κάποια μέσα μαζικού αποπροσανατολισμού τους αποκαλούν «πρόσφυγες» ή «μετανάστες» προσποιούμενα, ότι αγνοούν την πραγματική έννοια των όρων αυτών. Και το κακό συνεχίζεται.

Δεν θα αναφερθώ στα γνωστά προβλήματα στην οικονομία, την δημόσια υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια που δημιουργούνται από την συνεχιζόμενη αθρόα λαθροεισβολή. Θα περιορισθώ στα θέματα Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικής Ασφάλειας. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, οι φυλακές γέμισαν από αλλοδαπούς και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών συνεχώς μεγαλώνει. 

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά την εξαθλίωση στην οποία τους καταδίκασαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δίνουν σκληρό αγώνα και υφίστανται πολλές θυσίες για να αντιμετωπίσουν το εισαγόμενο έγκλημα, πολλές φορές οργανωμένο. Όμως ο αγώνας είναι άνισος και πολύ επάνω από τις δυνάμεις τους.  

Όμως η «Πέμπτη φάλαγγα» θα ενεργοποιηθεί πλήρως σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με την γείτονα χώρα. Ήδη συνελήφθησαν άτομα που εισήγαγαν παράνομα στην χώρα μας πολεμικό οπλισμό και πακτωλό χρημάτων. Άγνωστον πόσες ποσότητες δεν μπόρεσαν να γίνουν αντιληπτές από τις αρμόδιες αρχές. Σε περίπτωση πολέμου το σύνολο των Ενόπλων μας Δυνάμεων και το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού ανδρικού πληθυσμού που θα επιστρατευθεί, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Τότε θα αναλάβει δράση η «Πέμπτη Φάλαγγα». Για τους εκπαιδευμένους από τον εχθρό άνδρες της οι στόχοι θα είναι οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, τα υδραγωγεία, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι συγκοινωνίες. Οι υλικές ζημίες θα είναι τεράστιες όπως και οι επιπτώσεις στο ηθικό των Ελλήνων. Γνωρίζουν από τώρα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας αν υπάρχουν και πόσοι είναι οι εκπαιδευμένοι από ξένες δυνάμεις αλλοδαποί; Πόσοι από αυτούς υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως οι ¨λεβέντες» με το σχήμα του αλβανικού αετού;

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα, όμως πιστεύω, ότι έγινα κατανοητός από όλους όσους θέλουν να καταλάβουν. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και έστω την ύστατη στιγμή οι κυβερνώντες πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα πριν είναι πολύ αργά.  

Καιροί ου μενετοί.

(*) Ο Δημήτρης Βαλασίδης είναι:
Αξιωματικός εα-Οικονομολόγος-Συγγραφέας, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Γεν. γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.