Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιανουαρίου 2017

Κυπριακό: Αν έκανε δηλώσεις σαν του… Μεβλούτ ο Κοτζιάς;

«Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα δέχονταν ποτέ μια λύση στο Κυπριακό που δεν θα περιλάμβανε τη στρατιωτική εγγύηση της Τουρκίας», είπε ο πολύς υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ως γνήσιος δημοκράτης, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Ερντογάν άλλωστε, δεν έχει καμία ανάγκη δημοψηφίσματα για να λάβει απάντηση στην απορία του, θετική ή αρνητική. 

Του Μιχαήλ Βασιλείου 

Τα ίδια και ο Ερντογάν που φρόντισε να διακηρύξει «δεν θα φύγουμε ποτέ από την Κύπρο», ενώ κατά τα άλλα συζητούσαμε με τους αξιόπιστους Τούρκους χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των στρατευμάτων από το νησί, με τον φοβερό Αναστασιάδη που συνεχώς βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, έχοντας πάρει πάνω του τη λύση του Κυπριακού, κι ας λέμε εμείς οι κακόπιστοι ότι οι Τούρκοι τον δουλεύουν ψιλό γαζί.
Εκτός κι αν το ξέρει και έχει άλλους λόγους να το ανέχεται. 

Ας το δούμε λίγο ανάποδα όμως, Στη θέση του Τσαβούσογλου -με τη μύτη τη γαμψή, σαν μπουγατσομάχαιρο Θεσσαλονίκης- να είναι ο Κοτζιάς και να έλεγε ότι λύση του Κυπριακού χωρίς τη στρατιωτική εγγύηση της ασφάλειας από την Ελλάδα δεν θα μπορέσει να υπάρξει, διότι δεν θα τη δεχόντουσαν ποτέ οι Ελληνοκύπριοι. 

Στο ίδιο μήκος κύματος να έβγαινε και ο Τσίπρας και να έλεγε ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από την Κύπρο (δεν αρχίζουμε τώρα να εξηγήσουμε τα περί της ελληνικότητας της νήσου διότι δεν θα μας φτάσει όλη η νύχτα για να παραθέσουμε τα στοιχεία) και σε όποιον δεν αρέσει να πάει να… κουρευτεί. 

Κι ας μην κατηγορείται για εισβολή και κατοχή η χώρα του Τσίπρα όπως η γενοκτόνος Τουρκία του ισλαμοεθνικιστή (μας έφαγαν οι ευγένειες και αφαιρέσαμε το «ισλαμοφασίστας») Ταγίπ… Αυτή είναι η κατάσταση του Κυπριακού κυρίες και κύριοι. Αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε στο τραπέζι, ότι λύση χωρίς τους σφαγείς του Ελληνισμού της Κύπρου και άλλων πολλών δεν μπορεί να υπάρξει. 

Παρόλα ταύτα, συνεχίζουν και συζητούν και στις 18 Ιανουαρίου θα συζητήσουν λέει κάτι λεπτομέρειες, αν ο άλφα ή ο βήτα… κωλόδρομος στο νησί θα ανήκει στη μια κοινότητα ή στην άλλη. Και δεν βλέπει κανένα φρούτο από αυτά ότι ο Τούρκος θέλει να φτιάξει βάση στον κυπριακό νότο με το βλέμμα στραμμένο στα κοιτάσματα της περιοχής, διότι αυτό τον ενδιαφέρει, ούτε καν οι Τουρκοκύπριοι, τους οποίους φαίνεται πόσο τους σέβεται όταν μιλάει εξ ονόματός τους δίχως εξουσιοδότηση.

Έχουμε στηρίξει απόλυτα τη στάση του Νίκου Κοτζιά στη διαπραγμάτευση αυτή, διότι ο άνθρωπος κατάφερε με κόπο να περάσει τα αυτονόητα και στο τέλος πήγε να βρει και τον μπελά του από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, για τα πεπραγμένα των οποίων καλύτερα να μην το πιάσουμε μη μας κατηγορήσουν ότι… διχάζουμε τον Ελληνισμό.

Μήπως όμως Νίκο Κοτζιά έχει έρθει η ώρα να επιβαρυνθεί λίγο η ζυγαριά του κόστους στους Τούρκους για τη συμπεριφορά τους; Μήπως πρέπει κάθε κουβέντα σαν κι αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες ώρες και μέρες να αρχίσει να αντισταθμίζεται από την ελλαδική πλευρά; 

Σε τελική ανάλυση, κι εμείς εγγυητές είμαστε, είναι εντελώς γελοίο να συζητάμε ότι ενώ έχουμε εξασφαλισμένο ένα κράτος το οποίο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό που θα μας δώσουν ως «λύση» είναι ένα υβρίδιο κράτους, χωρίς στρατιωτική δύναμη, ένα προτεκτοράτο υπό τουρκική κηδεμονία που θα αφελληνιστεί σε χρόνο ρεκόρ. Μην αμφιβάλει κανείς γι’ αυτό. 

Και μάλιστα, ενώ οι Τούρκοι προβαίνουν σε απίστευτα προκλητικές δηλώσεις περί μη εγκατάλειψης της Κύπρου στο διηνεκές, παρότι η γεωγραφική εγγύτητα τους χαρίζει στρατιωτικό πλεονέκτημα, εμείς στην Ελλάδα ηλίθιοι είμαστε επιτέλους να μην προστατεύουμε το δικό μας προγεφύρωμα στη Μέση Ανατολή; 

Σε τελική ανάλυση έναν προμαχώνα της Δύσης, απέναντι σε έναν Ερντογάν που έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια άπειρα παραδείγματα για το πώς αντιμετωπίζει τη συμμαχική σχέση στο ΝΑΤΟ και με ποιους όρους θέλει να γίνει δεκτός στην Ευρωπαϊκή Ένωση; 

Πήγαμε στον Γιούνκερ και στο Ευρωκοινοβούλιο να ζητήσουμε να ενημερώσουμε επιδιώκοντας την υιοθέτηση της θέσης ότι καμία εγγύηση τουρκική – και ελληνική τότε ή βρετανική – δεν θα γίνει ανεκτή, τώρα που έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο θα βάλει από την πίσω πόρτα τουρκικό βέτο στην Ένωση; Καθόμαστε ακόμα και το συζητάμε όταν οι Τούρκοι συμπεριφέρθηκαν με τόση απρέπεια απαξιώνοντας κατάμουτρα την ΕΕ;

Ας πει η Ένωση ότι θα στείλει ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη και μάλιστα καλά εξοπλισμένη για να προστατεύσει στη μετεξέλιξή του ένα κράτος-μέλος της, δύναμη στην οποία μπορεί να συμμετάσχει ένα τουρκικό κι ένα ελληνικό τμήμα, μαζί με Γερμανούς, Γάλλους και λοιπούς Ευρωπαίους εταίρους, κι ας πάρει την ευθύνη μετά ο ισλαμοεθνικιστής της Άγκυρας να πει ξανά όσα ανέφερε, τα οποία ανέχεται με παθητικό σχεδόν τρόπο η Ένωση. 

Αν είναι να «καταπιεί» κάποιος την Κύπρο, κορόιδα είναι και αφήνουν τον Ερντογάν που θα τους κάνει τον βίο αβίωτο στη συνέχεια και δεν την «καταπίνουν» οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι ως σύνολο; Είναι δυνατόν να διακηρύσσει ο Τουρκαλάς ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να δεχθούν λύση χωρίς τουρκική εγγύηση και η από εδώ πλευρά να μην αντιπαρατάσσει οτιδήποτε, διατυπώνοντας με την ίδια σαφήνεια τη δική της κόκκινη γραμμή; 

Σε τελική ανάλυση, ο Ερντογάν έχει την πρεμούρα για τη «λύση» και αυτό δεν κρύβεται. Μύρισε αέριο στο αρπακτικό και σπεύδει, επιθυμώντας να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, να φέρει κάτι άλλο στη θέση της υπό τον έλεγχό του και μετά είτε είναι θέμα χρόνου οι Ελληνοκύπριοι να γίνουν μειονότητα στον τόπο τους είτε βελούδινο διαζύγιο, αφού πρώτα ισχύσει η αρχή της ισότητας και στο μοίρασμα του πλούτου της νήσου, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία όπου οι Τουρκοκύπριοι ήταν μειονότητα, θα έχει εκλείψει. Και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων… 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.