Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιανουαρίου 2017

Η ανασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και οθωμανικά μυθεύματα

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Για να υπάρξει λύση του Κυπριακού προβλήματος ή καλύτερα της Κυπριακής τραγωδίας που συντελέστηκε με την εισβολή και κατοχή της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ Τουρκίας, θα πρέπει να επιλυθούν πάρα πολλά θέματα. Αυτά έχουν περιληφθεί σε έξη κεφάλαια- ενότητες, από τα οποία τα πέντε πρώτα αφορούν προβλήματα που η λύση τους εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δύο εμπλεκομένων πλευρών της Κύπρου, τουτέστιν των τουρκοκυπρίων και των ελληνοκυπρίων ενώ το έκτο κεφάλαιο αφορά τις εγγυήσεις και την ασφάλεια.

Για την επίλυση του τελευταίου αυτού προβλήματος κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι τρείς εγγυήτριες δυνάμεις, τουτέστιν η Ελλάδα, η Βρετανία και η Τουρκία, αυτή που επικαλέστηκε τις εγγυήσεις για να εισβάλει το 1974 στην Κύπρο για να προστατεύσει δήθεν τους τουρκοκύπριους από τους ελληνοκύπριους.

Η χώρα μας, για πρώτη φορά, έκανε σαφές ότι το σύστημα των εγγυήσεων πρέπει να καταργηθεί και να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα διότι, μεταξύ πολλών άλλων λόγων, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου δεν υπάρχει προηγούμενο, σε διεθνώς αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής. Φυσικά η Τουρκία, η οποία από 1960 αναγνώριζε την Κυπριακή Δημοκρατία έπαυσε να το κάνει από την εισβολή του 1974.

Στις συνομιλίες που ξεκίνησαν την 11η Φεβρουαρίου του 2015 μεταξύ του Πρόεδρου της Κύπρου και του εκπροσώπου των τουρκοκυπρίων, περιελήφθη και το θέμα των εγγυήσεων. Οι Τουρκοκύπριοι όμως ισχυρίζονται ότι ακόμη και αν βρεθεί λύση σε όλα τα άλλα θέματα, θα πρέπει να παραμείνουν τα τουρκικά στρατεύματα διότι αισθάνονται ανασφαλείς απέναντι στους Ελληνοκύπριους.

Ο ισχυρισμός της ανασφάλειας από τους Τ/Κ είναι εντελώς ψευδής και παραπλανητικός διότι δεν δικαιολογείται από την προϊστορία των γεγονότων που προκάλεσαν την ρήξη από το 1963 μέχρι την εισβολή το 1974, στην οποίαν φέρουν την κύρια ευθύνη, με καθοδήγηση της Άγκυρας.

Η υπάρχουσα παρουσία των ξένων στρατευμάτων στο Νησί θα πρέπει να προκαλεί ανασφάλεια περισσότερο στους Ελληνοκύπριους παρά στους τουρκοκύπριους, καθ’ όσον για κάθε 2 Τ/Κ υπάρχει ένας τούρκος στρατιώτης να τους προστατεύσει, ενώ για κάθε 750 Ε/Κ υπάρχει ένας στρατιώτης.

Επίσης, στην περίπτωση που αποχωρήσουν τα στρατεύματα και δημιουργηθεί ξανά μία ρήξη, η ανασφάλεια θα πρέπει να διακατέχει τους Ε/Κ οι οποίοι απέχουν 750 χιλιόμετρα από την Μητέρα πατρίδα τους ενώ οι Τ/Κ μόνο 70 χιλιόμετρα.

Εξ άλλου, στις υπάρχουσες συζητούμενες προβλέψεις, οι Τ/Κ αποκτούν δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) στην εκτελεστική, δικαστική και νομοθετική εξουσίες, κατά συνέπεια, όποτε θελήσουν μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους.

Οι Τ/Κ υποστηρίζουν ότι χρειάζονται την παρουσία στρατευμάτων για να τους προφυλάξει από μελλοντικές επιθέσεις και κακοποιήσεις των ακροδεξιών Ε/Κ που αρχίζουν να αυξάνουν την παρουσία τους στο Νησί.

Το επιχείρημα όμως αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντίστροφα και από τους Ε/Κ λόγω της παρουσίας μεγάλης δύναμης ακροδεξιών τούρκων μεταξύ των εποίκων καθώς και μεταξύ των τούρκων στρατιωτών (γκρίζοι λύκοι).

Θα πρέπει να λεχθεί ότι η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων ανάγκασε το 50 % των Τ/Κ ( 55 χιλιάδες) να εγκαταλείψουν τα Κατεχόμενα για άλλες χώρες εκτός της Τουρκίας. Παρ’ όλον ότι πέρασαν τέσσερεις δεκαετίες από την εισβολή, εκτιμάται ότι ,οι άνθρωποι αυτοί ή μεγάλο ποσοστό θα επιστρέψει στο Νησί μετά την αποχώρηση των ομοεθνών τους στρατευμάτων.

Είναι προφανές ότι η προβαλλόμενη ανασφάλεια των Τ/Κ αποτελεί πρόσχημα της Άγκυρας για να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στην Κατεχόμενη Κύπρο η οποία αποτελεί την δεύτερη μετά την Αλεξανδρέττα κτήση εδάφους από την Τουρκία, μετά την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την οποίαν πέτυχαν οι πρόγονοι μας και όχι οι τότε μεγάλες Άγγλο- Γάλλο- Ρωσικές Αυτοκρατορίες.

Η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο θα προσδώσει στην Τουρκία ρόλο ρυθμιστεί των εξελίξεων όχι μόνο σε ολόκληρο το Νησί αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για τον έλεγχο των ενεργειακών διαδρόμων.

Τέλος, η φημολογούμενη προσάρτηση των Κατεχομένων σε περίπτωση αποτυχίας των σημερινών συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού θα είναι καταστροφική για την Τουρκία διότι τα παράλια της θα βρεθούν σε απόσταση βολής ελάχιστων χιλιομέτρων οιουδήποτε οπλικού συστήματος εγκατασταθεί στο Νησί μετά την απόσχιση.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.