Τελευταίες αναρτήσεις

22 Ιανουαρίου 2017

Τα αντισυνταγματικά πωλητήρια της Ελλάδος και η συνεχιζόμενη αδράνεια όλων μας

Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Μετά την εκλογική νίκη του Ν. Τραμπ στις ΗΠΑ και τον νέο άνεμο που άρχισε να πνέει εκεί αλλά και παντού, γράφονται και λέγονται πάρα πολλά. Αγανακτώ όμως ν' ακούω και να διαβάζω για “νέες προσδέσεις” και "άνευ όρων". Μήπως αυτοί που επεδίωκαν τη γερμανική ομπρέλα προστασίας που πάνω έγραφε "Πάρτα Όλα", τώρα επιδιώκουν την ομπρέλα των ΗΠΑ με ένα αντίστοιχο "Πάρτα Όλα";

Μήπως τα τρωκτικά της Ελλάδος “μυρίζονται” ότι με το νέο ισχυρό άνεμο, το γερμανικό πλοίο θ' αρχίσει να μπατέρνει και θέλουν να μεταπηδήσουν σε άλλο ασφαλέστερο, γρήγορα και “άνευ όρων”; Λέω μήπως; Και την απάντηση θα τη δίνει το πώς θα τίθεται το θέμα. Με δουλικό σκύψιμο ή με όρθωση εθνικού “αναστήματος” που απαιτεί σεβασμό, αλλά και ικανοποίηση εθνικών αιτημάτων;

Έχει εμφανιστεί ένα θέμα ζωής ή θανάτου μας με την Τουρκία. Ναι, ένα αντίστροφο 1821. Και πουθενά δεν διάβασα ή άκουσα κάποιον να πει: "Θα βάλουμε το θέμα στο τραπέζι των μεγάλων και αυτοί που θα μας προσφέρουν εγγυημένη προστασία και άμεση παροχή σύγχρονων αμυντικών συστημάτων με καλούς όρους και περίοδο χάριτος, με αυτούς θα δώσουμε χέρια φιλίας και συνεργασίας". Είμαστε στο ΝΑΤΟ ή είμαστε ευρωπαϊκό έδαφος θα πουν μερικοί. Αστείες και επικίνδυνες αιτιάσεις.

Πρόσεχε Έλληνα, (κι εγώ το ίδιο ως Έλληνίδα), μας ζώνουν κίνδυνοι από παντού που μπορεί να φουντώσουν όλοι μαζί. Μπορεί να έπαψες να αγαπάς την πατρίδα σου, όμως έπαψες να αγαπάς και τα παιδιά σου, την οικογένειά σου, την ίδια σου τη ζωή; Πώς σκέφτεσαι να τα προστατέψεις; Με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή με την ψήφο σου σε άπαντες τους δωσίλογους, χωρίς να εξαιρείται κανείς; 

Αν κάποιο κόμμα είχε τσίπα θα είχε εγκαταλείψει τη Βουλή όταν έφτασαν για συζήτηση, όχι ψήφιση αλλά συζήτηση, τα πρώτα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ της Ελλάδος, καταγγέλλοντας στο λαό το αντισυνταγματικό πραξικόπημα πώλησης της Ελλάδος και των κατοίκων της μαζί. Και με την αποχώρησή τους ασφαλώς η Βουλή θα διαλυόταν.
Μόνον τότε δε θα ήταν δωσίλογο το κάθε κόμμα. 


Για παράδειγμα, όταν μπήκαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί, αν λειτουργούσε η Βουλή και τα κόμματα έμεναν εκεί, λέγοντας: “μένουμε εδώ στη Βουλή, αλλά δε θα ψηφίζουμε τα νομοσχέδια που θα μας φέρνει η δωσίλογη κυβέρνηση”, τότε δε θα ήσαν και αυτά αυτομάτως δωσίλογα; Το ίδιο συμβαίνει και με την τωρινή κατοχή της χώρας.

Πρόσεχε τουλάχιστον από εδώ και πέρα Έλληνα, γιατί οι πάσης φύσεως δωσίλογοι μια ισχυρή ομπρέλα προστασίας για τους ίδιους αναζητάνε πάντα και ας πουλιέται και ας καίγεται όλη η Ελλάδα και συ μαζί. Κάνε κάτι πριν αφανίσουν και σένα και τα παιδιά σου, που ίσως τα στείλουν ως πρόβατα επί σφαγήν, χωρίς επαρκή εκπαίδευση, χωρίς σύγχρονα όπλα, ξυπόλητα (ούτε άρβυλα δεν θα έχουν αν κηρύξουν γενική επιστράτευση!) προς το βέβαιο θάνατο, αλλά και τη συνεπαγόμενη ήττα.

Πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε όλοι μαζί τρόπους αποτελεσματικής δράσης για να κάνουμε και πάλι την Ελλάδα ελεύθερη και ευημερούσα. Το διεθνές τοπίο είναι πολύ ρευστό και οι παγκοσμιοποιητές παραζαλισμένοι από την ήττα τους. Αν, όταν “άγγελος Κυρίου” ταράζει τα νερά της Οικουμένης, εμείς δεν αδράξουμε την ευκαιρία να “ιαθούμε”, πότε θα το κάνουμε; Μάλλον ποτέ! 

Όμως δεν το πιστεύω ότι γίναμε τόσο απόλυτα αυτοκαταστροφικοί. Πιστεύω ότι θ' ανοίξουμε πανιά, ώστε το καραβάκι “ Ελλάδα” να συνεχίσει απρόσκοπτα, παρά τις φουρτούνες, το αιώνιο ταξίδι του προς το ΦΩΣ.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.