31 Ιανουαρίου 2017

Όταν η Αγία Σοφία γίνεται στόχος

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Πολλά λέγονται για την τρομοκρατική οργάνωση Daesh αλλά λίγα είναι ουσιαστικά και αφορούν πραγματικά τους στόχους της. Έτσι ενώ έχει εκδώσει τον χάρτη του σχεδιασμού για την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Σε αυτόν παραδείγματος χάρη η Ελλάδα όπως και η Μεσόγειος συνολικά, είναι με μαύρο χρώμα αλλά κανείς δεν δίνει σημασία ενώ βέβαια βασίζονται στη συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δεν φτάνει μόνο αυτό αφού είχαμε επίσημο video της τρομοκρατικής οργάνωσης που δηλώνει ότι η τρίτη χώρα μετά τη Συρία και το Ιράκ θα είναι η Τουρκία. Και δεν την βλέπουν σαν μια κατάκτηση αλλά περισσότερο σαν μια επέκταση των δυνάμεων της αφού εκεί βρίσκει πρόσφορο έδαφος για την ακραία ιδεολογία της και τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό που οδηγεί στα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας που γνωρίζουμε. Μάλιστα η έκφραση της είναι ότι η Τουρκία πρέπει να ξαναγίνει Χαλιφάτο για να εξελιχθεί η πορεία της συμμαχικά. 

Σε αυτό, το πλαίσιο η τρομοκρατική οργάνωση Daesh έβαλε ως στόχο την καταστροφή της Αγίας Σοφίας, ακριβώς όπως έκανε με την Παλμύρα και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ανταπόκριση και αντίδραση από την πλευρά μας, λες και δεν μας αφορά επί της ουσίας κι ότι προτιμούμε να μη λέμε τίποτα για να αποφύγουμε τα προβλήματα και τις απόπειρες. Ξεχνούμε όμως ότι δεν είναι με τη σιωπή που θα αλλάξουμε τη νοοτροπία αυτών των ακραίων στοιχείων. 

Η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και είναι όλη η Ανθρωπότητα που είναι υπεύθυνη μέσω της ΟΥΝΕΣΚΟ για την συντήρηση. Αλλά τώρα μιλούμε και για προστασία κι όχι μόνο απλώς συντήρηση. Πότε θα καταλάβουμε επί του πρακτέου ότι ο κίνδυνος αυτής της βαρβαρότητας είναι αληθινός; Θα πρέπει πρώτα να καταστραφεί ένα από τα πιο διαχρονικά μας σύμβολα για να πάρουμε θέση επίσημα υπέρ της Ανθρωπότητας και κατά της βαρβαρότητας;

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης: 
Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στον Κ. Συλιγάρδο. Ράδιο Κρήτης 30/01/2017 ΕΔΩ 
Μέρος Ι. Ν. Λυγερός - Από τη Συνθήκη της Λωζάννης στη Συνθήκη των Σεβρών. 29/1/2017 ΕΔΩ 
Μέρος ΙΙ ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.