29 Ιανουαρίου 2017

Τις πταίει, κύριε Υπουργέ της Άμυνας της Κύπρου;

Γράφει ο ΑΝΤΗΣ ΛΟΪΖΟΥ

Όταν οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις, των Δ. Χριστόφια και Ν. Αναστασιάδη, διαγκωνίζονταν ποια θα εμείωνε πρώτη τη χρονική διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, προς άγραν ψήφων και επίδειξη προθυμίας... ανεξαρτήτως του ότι το 37 τοις εκατόν της πατρίδας μας κατέχεται από 45.000 Τούρκους, πάνοπλους, επιθετικά διατεταγμένους και ετοιμοπόλεμους Αττίλες, προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τη μείωση της με διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες, που ούτε ένα μωρό του νηπιαγωγείου δεν πίστευε.

Επί διακυβερνήσεως Δημήτρη Χριστόφια έκλεισαν τα περισσότερα στρατόπεδα, φυλάκια και άλλες εγκαταστάσεις με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας της ΕΦ. Πέρυσι, με την πρόσληψη 3.000 ΣΥΟΠ, μειώθηκε η στρατιωτική θητεία από τους 24 στους 13 μήνες, με την πλήρη ανοχή της στρατιωτικής ηγεσίας. Βάσει νόμου, ο Αρχηγός της ΕΦ έχει την ευθύνη της ασφάλειας έναντι της πολιτικής ηγεσίας. Δεν θα σταθώ στην πρόσληψη, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες των ΣΥΟΠ για ευνόητους λόγους, αλλά σε κάποια άλλα απλά, πλην όμως πολύ ουσιώδη θέματα.

1. Η κυβέρνηση Χριστόφια που έκλεισε τα περισσότερα φυλάκια, αλλά και η κυβέρνηση Αναστασιάδη με τη μείωση της θητείας διατυμπάνιζαν ότι τα φυλάκια κλείνουν, αλλά δεν εγκαταλείπονται, θα ελέγχονται περιοδικά, για να είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν άμα παραστεί ανάγκη και σ' αυτά θα εκτελούνται υπηρεσίες σκοπού περιοδικά. 

2. Σε όλα τα φυλάκια της ΕΦ μονίμως, περιοδικώς και μη επανδρωμένα υπάρχουν σημαίες. (Ελληνική και Κυπριακή). 

3. Είναι γνωστό σε όλους ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα η είσοδος χωρίς άδεια σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στρατιωτικούς χώρους, ήτοι Μονάδες, φυλάκια, πεδία βολής κλπ. 

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, ομάδα νέων του ΕΛΑΜ πήγαν σε φυλάκιο της ΕΦ που ήταν εγκαταλελειμμένο, χωρίς παράθυρα και χωρίς σημαίες στους ιστούς, και ανήρτησαν τη σημαία του Έθνους και τη σημαία της Εκκλησίας μας. 

Δεν επικροτώ την εν λόγω ενέργεια, αλλά θέλω να τονίσω τα ακόλουθα:
1. Το φυλάκιο γιατί δεν είχε σημαίες; 

2. Το φυλάκιο και κατά συνέπεια ο τομέας ευθύνης και επιτήρησής του δεν ελεγχόταν από την ΕΦ. 

3. Εδώ και μερικά χρόνια, ασυνείδητοι κλέφτες λυμαίνονται τα φυλάκια και ιδιαίτερα μεταλλικές κατασκευές, χάλκινα καλώδια, μεταλλικά καλύμματα φρεατίων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους αποφέρει κέρδος. 

4. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ιδιώτες, συλλέκτες μετάλλων κρύβονται στις χαραδρώσεις των υψωμάτων των πεδίων βολής, ιδιαίτερα του Καλού Χωριού και με την προσωρινή παύση της βολής (πολύ επικίνδυνα) κινούνται προς τους στόχους για να μαζέψουν τα μεταλλικά υπολείμματα των βλημάτων. 

5. Σε πολλές περιπτώσεις γεωργοί, που εκμεταλλεύονται κτήματα πέριξ του Καλού Χωριού, παράνομα καλλιεργούν τμήματα του Πεδίου Βολής Καλού Χωριού που βρίσκονται στις βληματοδόχους και εισέρχονται αυθαίρετα και παράνομα στο ΠΒ, διακόπτουν τη βολή και απαιτούν από την ΕΦ να εγκαταλείψει το ΠΒ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, από πολλών ετών, διάφοροι υπουργοί της Άμυνας και μάλιστα κάποιοι Λαρνακείς συγκατένευσαν σε αποζημιώσεις και παροχές προς τους εν λόγω γεωργούς, εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη. 

6. Εξ όσων ο γράφων γνωρίζει, οι Μονάδες και οι Σχηματισμοί του ΓΕΕΦ προβαίνουν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη σύλληψη των γνωστών-αγνώστων λεηλατών, αλλά μάλλον κάπου αλλού υπάρχει ολιγωρία, για κάποιους λόγους... 

Τι ενέργειες έχουν γίνει για τα προαναφερθέντα από τις τελευταίες δύο κυβερνήσεις, οι οποίες φέρουν ακεραία την ευθύνη για το κατάντημα της ΕΦ; Όμως στην περίπτωση της ενέργειας των μερικών οπαδών του ΕΛΑΜ, όλοι οι «ευαίσθητοι» πολίτες απαιτούν την καταδίκη τους. Εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

ΣημερινήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.