Τελευταίες αναρτήσεις

1 Ιανουαρίου 2017

ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΡΑΜΠ - ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ - ΠΟΥΤΙΝ, ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΗΠΑ-Ε.Ε;

Γραφεί ο Νίκος Χειλαδάκης

Αν κάνει κανείς μια ανασκόπηση των κυριοτέρων γεγονότων του 2016, σίγουρα θα διακρίνει πως το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία στις 23 Ιουνίου που έβγαλε την χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου, όπου εκλέχτηκε για πρώτη φορά ένας υποψήφιος εκτός κομματικών προδιαγραφών και σίγουρα εκτός του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ, είναι τα πιο σημαντικά και ίσως κοσμοϊστορικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, που θα καθορίσουν σε μεγάλο μέρος και τις εξελίξεις στο επόμενο έτος 2017. 

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες δεκαετίες και στις ΗΠΑ αλλά και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει κυριαρχήσει ένα Βαθύ Κράτος που προωθεί με κάθε μέσο τις αρχές της Νέας Τάξης, με πολιτικές ψυχρού πολέμου, οικονομικής εξόντωσης μεγάλων τμημάτων των πληθυσμών, προώθησης με κάθε μέσο της πολτοποίηση των κοινωνιών με την σχεδιασμένη εισαγωγή στην Ευρώπη εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων και την τελική επιβολή της Πανθρησκείας και την ανάδειξη σαν την μεγαλύτερη αξία της Νέας Εποχής, την διαστροφική κατάργηση των φύλων και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας σαν το σύγχρονο ιδανικό του σύγχρονου “προοδευτικού”, (τρομάρα του), ανθρώπου. 

Η πορεία αυτή όμως είχε πολλές παρενέργειες, κάποιες από τις οποίες ομολόγησε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, στην ομιλία του στην Αθήνα στις 16 Νοεμβρίου, λίγες μόλις μέρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ. 

Η σημαντικότερη παρενέργεια ήταν το μη αναμενόμενο αποτέλεσμα στο βρετανικό δημοψήφισμα, το περίφημο Brexit, οι συνέπειες του οποίου τώρα θα αρχίσουν να γίνονται ορατές. Παράλληλα η πτώση της Μέρκελ στην Γερμανία, η συνεχιζόμενη άνοδος της Μαρί Λεπέν στην Γαλλία και ακόμα πιο πολύ, η άνοδος των αντιευρωπαϊστών στην Ιταλία, προδιαγράφουν μια πολύ δύσκολη και διαλυτική χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο έτος. 

Εκεί όμως που προβλέπεται να σημειωθούν σημαντικές κινήσεις για να αλλάξει αυτό το αρρωστημένο νεοταξικό πλαίσιο, θα είναι στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ήδη πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ τον παρομοιάζουν, όχι χωρίς λόγο, με τον Τζων Κένεντυ, ο οποίος όμως είχε το γνωστό τέλος. Η αγχώδης προσπάθεια του απερχόμενου Ομπάμα να τον παγιδεύσει σε αντιρωσικές πολιτικές πριν αναλάβει την εξουσία με κάποιες δεσμεύσεις για το Βαθύ Κράτος, δείχνουν και την μεγάλη ανασφάλεια που έχουν με τον νεο πρόεδρο όσοι κινούν τα παρασκηνιακά νήματα της εξουσίας στις ΗΠΑ. 

Η πρόθεση του Τραμπ να σχηματίσει άξονα συνεργασίας με τον Πούτιν, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και η διάθεση του να συνεργαστεί άμεσα με τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, διαγραφούν ήδη ένα μετώπιο που θα έρθει σε αντίθεση με το κυρίαρχο μέχρι σήμερα Παγκόσμιο Βαθύ Κράτος. Ήδη ο Πούτιν έχει καταγάγει μια σημαντική νίκη στην Συρία. 

Το πόσο όμως αυτό το μέτωπο θα μπορέσει να αντιπαραταχτεί με όλο αυτό το σκοτεινό κύκλωμα της Νέας Τάξης, είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα καθώς εδώ θα παιχτούν πολλά που θα φάνουν πολύ σύντομα στο νέο έτος 2017. 

Ίδωμεν! 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-ΤουρκολόγοςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.