Τελευταίες αναρτήσεις

24 Ιανουαρίου 2017

Η τραμπαλοπαρέα και η ΤΡΑΜΠάλα!!!

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Ακόμα και ο μεγαλύτερος επικριτής του, οφείλει να αναγνωρίσει στον Ντόναλντ Τράμπ, την ικανότητα του να δημιουργεί ντόρο γύρω από το πρόσωπο του… Αυτό πρόκειται ασφαλώς για χαρακτηριστικό πολύ χαρισματικών ή εντελώς ψυχοπαθητικών προσωπικοτήτων… Αν και αρκετές φορές το ένα δεν αποκλείει το άλλο… Ο Τράμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που δημιουργεί τέτοια αλληλουχία θετικών ή αρνητικών (κυρίως τέτοιων) αντιδράσεων, για όσα είπε προεκλογικά και για όσα απ’ αυτά προτίθεται να πράξει ή όχι… Τέτοια αρνητική «υστερία» για κάποιον που μόλις ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, δεν μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον στην πρόσφατη πολιτική ιστορία…

Έχω την πεποίθηση πως κανείς… μα κανείς δεν θυμήθηκε ξαφνικά να σηκωθεί από τον καναπέ του για να διαδηλώσει εναντίον του Τράμπ, επειδή o νέος πρόεδρος θεωρείται ρατσιστής, ακροδεξιός, σεξιστής, πολύ δε περισσότερο επειδή είναι δισεκατομμυριούχος…

Άλλωστε μια προσεκτική ματιά να ρίξει κανείς στα «λόμπι» της πολιτικής ορθότητας που έχουν σηκώσει παντιέρα εναντίον του, θα αντιληφθεί εύκολα την «ανορθόδοξη» υποκρισία… Μια υποκρισία που είχε χτυπήσει «κόκκινο» προεκλογικά και αποδείχτηκε καθοριστικός παράγοντας για να εκλεγεί πρόεδρος ο Τράμπ.

Ναι… είναι η ίδια «πολιτική ορθότητα» που μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ από μια πολιτική παρέα του 4% σε κόμμα εξουσίας, που έδωσε 62% στο ΟΧΙ, που οδήγησε σε Brexit, που εξέλεξε τον Τράμπ και ενδεχομένως να εκλέξει την Λεπέν στην Γαλλία!!! Σας προκαλεί εντύπωση ο συλλογισμός μου;

Μην σας προκαλεί εντύπωση τίποτα πλέον… Μπορεί στην Ελλάδα να εκφραζόμαστε διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους, απέναντι στον φασισμό του ακραίου κέντρου της πολιτικής ορθότητας… δηλαδή απέναντι στην μηχανή του κιμά της παγκοσμιοποίησης, ωστόσο η αφετηρία είναι η ίδια…  Και τη κατάληξη… Όποιον στηρίζει το παγκόσμιο κατεστημένο, «πάει άκλαφτος»…

Ποια η αφετηρία; Οι λαοί και δεν εννοώ βέβαια, όσους κατάφεραν να συσσωρεύσουν ατομικό πλούτο, δηλαδή τους «κερδισμένους» της παγκοσμιοποίησης, αλλά την μεσαία τάξη η οποία μετατρέπεται σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο – όπως και στην Ελλάδα – σε μια νέα τάξη νεόπτωχων, αρχίζει να αντιστέκεται (ειρηνικά προς το παρόν) απέναντι στην παγκοσμιοποίηση…

Το να θεωρεί το Γερμανικό κατεστημένο που έχει διαλύσει το όραμα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης, προς όφελος του Δ’ Ράιχ, τον Τράμπ ακροδεξιό και ρατσιστή, φαντάζει με τραγική ειρωνεία εφάμιλλη με τις ηθικές περιπλανήσεις του Οιδίποδα και του Κρέοντα…

Το να κατηγορεί η Μαντόνα τον Τράμπ σεξιστή, δηλαδή κάποια άσχημη και αδίστακτα πρόστυχη (προκειμένου να προωθήσει την καριέρα της) παγκόσμια καλλιτεχνική πέρσονα, φαντάζει με απαλό ράπισμα στην δεξιά παρειά του επιτηδευμένα ημίτρελου πλανητάρχη, για να μην γράψω τίποτα πιο χοντρό… Δηλαδή για ποιο δεξί σημείο του σώματος του «χάιδεψε» η μετρίων φωνητικών ικανοτήτων τραγουδιάρα. Αν το εκστομίσω κινδυνεύω να με χαρακτηρίσετε κι εμένα σεξιστή…

Το να επιτίθεται ο Σόρος και τα υπόλοιπα πάμπλουτα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης στον Τράμπ το αντιλαμβάνομαι… Το να του επιτίθενται εδώ στην Ελλάδα ειλικρινά δεν μπορώ να το αντιληφθώ…

Μήπως του επιτίθενται επειδή χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ έναν μεγάλο στρατιωτικό οργανισμό, αλλά με εντελώς παρωχημένο προσανατολισμό; Που έχει άδικο ο Τράμπ; Μήπως είναι ψέματα ότι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του ΝΑΤΟ είναι να συντηρεί ένα ανόητο ψυχροπολεμικό κλίμα απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν; Και βέβαια ο Τράμπ πολύ εύστοχα ανέφερε πως οι πραγματικές παγκόσμιες απειλές, είναι οι ισλαμοφασίστες του ISIS και όχι ο Πούτιν…

Είχε άδικο ο Αμερικάνος πρόεδρος όταν άσκησε σκληρή κριτική στην Μέρκελ για την άθλια πολιτική της όσον αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που είχε αποκλειστικό στόχο τα φτηνά εργατικά χέρια για τις γερμανικές βιομηχανίες; Μια πολιτική που έβαλε μέσα στην Ευρώπη όλων των ειδών τους… ισλαμοφασίστες, που έχουν κανιβαλίζουν με τα εγκλήματα τους, τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;

Είπε επίσης το απολύτως αυτονόητο, ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μακρά χείρα και η φυσική προέκταση της Γερμανίας.  Απείλησε δε… τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με δασμούς, αν εξακολουθούν να παράγουν οχήματα που προορίζονται για την αμερικανική αγορά εκτός του αμερικανικού εδάφους.

Και, τέλος, αποκάλυψε ότι σκέφτεται να άρει κάποιες από τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, αν με τη σειρά του ο Πούτιν δεχτεί συμφωνία για μείωση των πυρηνικών όπλων.
Γιατί θα πρέπει να μας ενοχλούν τα συγκεκριμένα λόγια του Τράμπ εμάς τους Έλληνες; Εκτός αν έχουμε μεταλλαχτεί σε γιουσουφάκια του Σόρος, του Σόιμπλε και του ISIS και δεν μας το μαρτυράνε ακόμη…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.