11 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!! (Α ΜΕΡΟΣ)

Γράφει o Θανάσης Τσόκας 
Μαθηματικός – Ερευνητής

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας 

Ως Έλλην πολίτης αλλά και ως επιστήμων με την ιδιότητα του Μαθηματικού, που βρίσκεται πλησίον των θεμάτων και των προβλημάτων, τα οποία άπτονται της Οικονομίας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας διατυπώσω τις παρακάτω σκέψεις μου. 

Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα επτά τελευταία χρόνια στην ευλογημένη χώρα μας, εκτελείται ένα, προσχεδιασμένο και εγκληματικό οικονομικό ‘’πρόγραμμα’’ (δήθεν) ‘’εξυγίανσης’’ της οικονομίας μας, με τραγικά θύματα: 
· Την ίδια την Οικονομία μας 
· Την εγχώρια παραγωγή μας και την εγχώρια αγορά μας 
· Και την ίδια την Ελληνική Κοινωνία 

Εμπνευστές αυτού του καταστροφικού Οικονομικού προγράμματος και δράστες αυτού του απεχθούς Οικονομικού εγκλήματος διαρκείας είναι: 
· Ο κύριος Σόϊμπλε, αυτό το ανάλγητο και στυγνό Οικονομικό γεράκι της Γερμανικής Αυτοκρατορίας! 
· Και το διαβόητο Δ.Ν.Τ., της Νέας Τάξης Πραγμάτων! 

Το εν λόγω Οικονομικό ‘’Πρόγραμμα’’ το χαρακτηρίζω εγκληματικό και καταστροφικό γιατί μέσα απ’ αυτό εφαρμόζεται με ανελέητο τρόπο για επτά ολόκληρα χρόνια ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ της Σχολής του Σικάγου, με συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων από τη μια μεριά και από την άλλη μεριά, ατελείωτες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων καθώς και αυξήσεις βασικών αγαθών!!!, Τιμολογίων (ρεύματος, νερού, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας) και εισιτηρίων Μ.Μ.Μ.!!! 

Σας ενημερώνω, κύριε Πρόεδρε ότι, σε αυτή την εφιαλτική επταετία των μνημονίων, με τις συνεχείς αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων και τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.λ.π., υφηρπάγησαν από τις τσέπες των Ελλήνων Καταναλωτών 75 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία στερήθηκε η εγχώρια αγορά!! 

Η υφαρπαγή αυτή, θα συνεχιστεί δυστυχώς και τα επόμενα χρόνια, αφού ο Οικονομικός δυνάστης μας κ. Σόϊμπλε, μας έδωσε εντολή να πετύχουμε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης 3,5% του Α.Ε.Π., που σημαίνει και άλλα επί πλέον μέτρα στις πλάτες μας, με περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μας!!! 

Επίσης, στην ίδια μαύρη επταετία, το σύνολο των ζημιών, που προκλήθηκαν στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία (από το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από την πτώση στις αξίες της ακίνητης περιουσίας και στις αξίες του χρηματιστηρίου, κ.λ.π.) ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ!!! 

Αυτό, όμως, Εξοχότατε, κύριε Πρόεδρε, ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ στο δρόμο της ανάπτυξης και πόσο μάλλον στο δρόμο της πολύπλευρης ανάπτυξης!!! 

Γιατί, η Οικονομία μοιάζει με τον άνθρωπο. 
Όταν ο άνθρωπος χάνει αίμα, ο οργανισμός του, εξασθενεί και εάν χάνει συνεχώς αίμα, εξασθενεί ακόμη περισσότερο και στο τέλος η καρδιά του, μένει από αίμα και ο άνθρωπος πεθαίνει!!! 

Έτσι και από μια Οικονομία, όταν αφαιρείς χρήμα (από τους καταναλωτές), η οικονομία αρρωσταίνει και εάν η αφαίρεση χρήματος συνεχίζεται ακατάπαυστα, η ‘’καρδιά’’ της Οικονομίας μένει από αίμα (χρήμα), οπότε η Οικονομία παύει να λειτουργεί!!! 

Κύριε Πρόεδρε 
Είμαι βέβαιος, με την παρομοίωση που σας έκανα θα κατανοήσετε πλήρως ότι: Το ‘’αίμα’’ κάθε Οικονομίας είναι το χρήμα! Και χωρίς χρήμα μια Οικονομία δεν ζει!!!, όπως δεν ζει ο άνθρωπος χωρίς αίμα!!! 

Εις την περίπτωση δε, της δικής μας Οικονομίας, το ‘’αίμα’’ της, της το αποστερεί ο κ. Σόϊμπλε. Αφήνοντας την, με λίγο ‘’αίμα’’ να ρέει στις ‘’φλέβες’’ της, για να την έχει υπό έλεγχο στην ‘’εντατική’’ ώστε μέσα από το ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ, που φρόντισε να δημιουργήσει, να μας υφαρπάζει τα πάντα αντί πινακίου φακής!!! 

Και δεν πρέπει, Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, να μας ξεγελάσει το γεγονός ότι το 2017 θα έχουμε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7% και έτσι να αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε, ότι ξεκίνησε Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! (Η ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ). 

Καθότι, ήταν μαθηματικά βέβαιο, ότι μετά από μια μακροχρόνια και συνεχή μείωση του Α.Ε.Π. , θα ερχόταν και η αύξηση του, αρκεί να έπαιρνε εμπρός η παραγωγική μηχανή και ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΜΕΑ της Οικονομίας μας και αυτός είναι ο Τουρισμός μας!!! 

Συνεπώς η αύξηση του ΑΕΠ το 2017 κατά 2,7% (εάν έλθει) θα είναι ΜΙΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ μια ΜΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ αφού θα προέρχεται ΜΟΝΟ από τον Τουρισμό μας, ενώ οι άλλοι εγχώριοι παραγωγικοί τομείς της Οικονομίας μας, θα βρίσκονται δυστυχώς για πολύ ακόμη, σε χειμερία νάρκη, λόγω της φτωχοποίησης της Ελληνικής Κοινωνίας, που είναι ΕΡΓΟ του κ. Σόϊμπλε και της παρέας του!!! 

Ο βαθμός της νεοφιλελεύθερης αναλγησίας του κ. Σόϊμπλε, φαίνεται και από το απάνθρωπο κόψιμο του ΕΚΑΣ, στους πολύ-πολύ φτωχούς χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πέραν των προβλημάτων της υγείας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και το φάσμα της πείνας!!! 

Όπως αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας βρίσκονται και 7 εκατομμύρια (το 65%) των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ζουν στο όριο της φτώχειας, ή κάτω από το όριο της φτώχειας (σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Βουλής) και αυτό είναι ΕΡΓΟ Σόϊμπλε!!! 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε 

Με όσα, σας ανέπτυξα παραπάνω γίνεται ολοφάνερο ότι, στη χώρα μας, δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας μας, αλλά ένα πρόγραμμα πλήρους διάλυσης της!!!

Δεν είδατε, κύριε Πρόεδρε, πως το νεοφιλελεύθερο Οικονομικό γεράκι του Γερμανικού κράτους, (εφαρμόζοντας ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ επί 7 ολόκληρα χρόνια) έχει καταντήσει τον ιδιωτικό τομέα; 

· Να βασιλεύει ένας εργασιακός μεσαίωνας με φθηνά εργατικά χέρια κα φθηνούς επιστήμονες και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα!!! 
· Να βασιλεύει η ελαστική εργασία, όπου το 60% του συνόλου των εργαζομένων που είναι ασφαλισμένοι, να βρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας, με μηνιαίο εισόδημα από 300 έως 500 ευρώ !!! (σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) 
· Να βασιλεύει η αδήλωτη (μαύρη) εργασία, όπου ετησίως διακινούνται από χέρια σε χέρια 40 δισεκατομμύρια ευρώ ( το 22% του ΑΕΠ), χωρίς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν εισπράξει ένα ευρώ!!! 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε 

Θα ένιωθα απέραντη ευγνωμοσύνη προς τον Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε και μέσα στη συνείδησή μου θα τον είχα κατατάξει στους μεγάλους ευεργέτες της Πατρίδας μας, όταν από την αρχή του έτους 2010, εφάρμοζε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και να μην άγγιζε καθόλου τον Ιδιωτικό τομέα. 

Γιατί, ο Δημόσιος τομέας ήταν ο μεγάλος ασθενής (με το μεγάλο δημόσιο χρέος, το μεγάλο δημόσιο έλλειμμα, τις μεγάλες σπατάλες και τη μεγάλη διαφθορά). 

Επίσης η ευγνωμοσύνη μου, προς το πρόσωπό του κ. Σόϊμπλε θα ήταν άπειρη, εάν από την αρχή του 2010, απευθυνόταν προς τους τότε Πολιτικούς ταγούς της χώρας μας και τους έλεγε: 

Κύριοι, η γάγκραινα της Οικονομίας σας, είναι η τεράστια φοροδιαφυγή. 
Εσείς όμως, καίτοι το γνωρίζετε αυτό, δεν κάνετε τίποτα, γιατί φοβάστε ότι θα χάσετε ψήφους, ότι θα έχετε μεγάλο πολιτικό κόστος!!! 

Ε, λοιπόν, τώρα που με έχετε ανάγκη, τώρα που έχετε ανάγκη τα χρήματά μας, θα σας αναγκάσω εγώ να το κάνετε!!! 

Εμπρός λοιπόν: 
· Εδώ και τώρα, ψηφίστε αμείλικτο νόμο κατά της φοροδιαφυγής (Αμερικάνικης αυστηρότητας) 
· Εδώ και τώρα, μειώστε τους φορολογικούς συντελεστές των Επιχειρήσεων και συγκροτείστε ΣΩΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ που θα κινούνται σε όλα τα πλάτη και μήκη της Ελλάδας, γιατί όπως ξέρετε, ο φόβος φυλάει το έρημα!!! 

Έτσι, κύριε Πρόεδρε 
· Με ένα πολύ καλό νοικοκύρεμα του Δημοσίου τομέα 
· Με ένα αποφασιστικό και αποτελεσματικό κτύπημα κατά της τεράστιας φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας 
· Με άθικτο τον Ιδιωτικό τομέα 
· Με στοχευμένες επενδύσεις σε όλους τους τομείς (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή κ.λ.π) και με το λαό ευημερούντα, θα προχωρούσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (Οι Έλληνες, ο κ. Σόϊμπλε και οι υπόλοιποι δανειστές) αγαπημένοι και αγκαλιασμένοι, στο δρόμο της ανοδικής πορείας της Οικονομίας μας!!! 

Δυστυχώς όμως, ο κ. Σόϊμπλε, δεν ακολούθησε στη χώρα μας, το δρόμο της ανάπτυξης, που θα έδειχνε έτσι, την αλληλεγγύη του, προς ένα κράτος - μέλος της Ε.Ε. και θα εξασφάλιζε (100%) τα δανεικά (τα οποία μας έδωσαν και μας δίδουν, η χώρα του και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες) από ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ που θα προέρχονταν από την ανάπτυξη της Οικονομίας μας και όχι από ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ της ύφεσης!!! 

Ο κ. Σόϊμπλε, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην περίπτωση της ευλογημένης χώρας μας, ενεργώντας σαν ένας σύγχρονος Οικονομικός Χίτλερ, είπε στον εαυτό του. 

Η Ελλάδα είναι μια από τις ομορφότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου!!! 

Η Ελλάδα λοιπόν είναι για μένα (και για τη χώρα μου), η χρυσή ευκαιρία!!! 

Για να την κατακτήσω Οικονομικά και για να την κυβερνάω εξ αποστάσεως (από το Βερολίνο), θα κάνω τα εξής:

· Θα τη μετατρέψω σε ένα Προτεκτοράτο της χώρας μου και έτσι όλα θα είναι δικά μου και η επίγεια ομορφιά της και ο αμυθήτου αξίας υπόγειος πλούτος της!!! 

· Θα τη μετατρέψω και σε μια ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ, για να έχω τους Έλληνες πάντα του χεριού μου, επιμηκύνοντας το Χρέος τους έως το 2060!!! Και ακόμη μακρύτερα!!! 

· Θα δημιουργήσω παρατεταμένη ύφεση (εφαρμόζοντας ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ) για να πέσουν όλες οι αξίες (αξίες ακίνητης περιουσίας και δημόσιας και ιδιωτικής, αξίες Χρηματιστηρίου) και ύστερα θα αγοράσουμε, τόσο εγώ (δηλαδή η χώρα μου) όσο και οι διεθνείς Φίλοι μου, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, αντί πενιχροτάτου τιμήματος μέσα από το ΥΠΕΡ – ΤΑΜΕΙΟ που θα έχω φτιάξει !!! 

· Θα πάρω όλα τα περιφερειακά της αεροδρόμια, για μισό αιώνα και έτσι θα ελέγχω τον Τουρισμό της!!! 

· Θα αυξήσω κατά πολύ το Φ.Π.Α. στα πανέμορφα νησιά της, σε σχέση με το χαμηλό Φ.Π.Α. της Φίλης μου Τουρκίας, ώστε τα Ελληνικά Ξενοδοχεία να πτωχεύσουν και να περιέλθουν στα χέρια Γερμανών Επιχειρηματιών !!! (όπως σε Γερμανικά χέρια είναι τα περισσότερα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις ακτές της Τουρκίας) 

· Θα μετατρέψω ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σε μια Οικονομική ζώνη, για να έλθουν να επενδύσουν οι Πολυεθνικές της χώρας μου και οι Πολυεθνικές των φίλων μου ανά τον κόσμο, αφού τα Ελληνικά εργατικά χέρια θα είναι φθηνά και οι Έλληνες επιστήμονες πάμφθηνοι!!! 

· Θα εξαθλιώσω και άλλο τους Έλληνες και την κατάλληλη στιγμή θα τους πω: Είστε να βγάλετε ΜΙΣΟ – ΜΙΣΟ (Καζάν – Καζάν) ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, που βρίσκονται εν αφθονία ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΑΣ και ανοιχτά ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΣΑΣ, μαζί με τους γείτονές σας Τούρκους (οι οποίοι μια ζωή είναι φίλοι μου); 

· Και οι Έλληνες μέσα στην φτώχεια τους και την πείνα τους, που θα έχουν βάλλει σε δεύτερη μοίρα την Πατρίδα τους, θα μου πουν: ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΖΑΝ – ΚΑΖΑΝ (50% - 50%). Και έτσι αυτός ο Πακτωλός, φυσικού αερίου και πετρελαίου θα διοχετεύεται μέσω της φίλης Τουρκίας στην ιδιαίτερα μου πατρίδα η οποία δεν θα έχει πλέον ανάγκη το φυσικό αέριο της Ρωσίας του Πούτιν!!! 

Αυτός είναι, Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, ο κύριος Σόϊμπλε. Είναι ο σύγχρονος Οικονομικός Χίτλερ της Ευρώπης!!! 

Στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, ΔΕΝ λαμβάνεται καμία απόφαση, εάν ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ την έγκρισή του, ο διαβόητος κύριος Σόϊμπλε!!! 

Και στην Ελλάδα μας, τίποτε δεν ψηφίζεται στην Ελληνική Βουλή, εάν δεν έχει εγκριθεί πρώτα από τον Οικονομικό κατακτητή μας. 

Οι υψηλότατοι φόροι στην Ελεύθερη Οικονομία μας (που φθάνουν στα Ουράνια) είναι έργο του Σόϊμπλε (με τη δουλική συγκατάθεση του κ. Τσίπρα) για να βουλιάξει και άλλο η Οικονομία μας. 

συνεχίζεται στο Β μέρος

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.