14 Ιανουαρίου 2017

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΑΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Ένα νέο κίνημα είναι δημοκρατικό μόνο όταν αγωνίζεται για την χειραφέτηση του λαού. Εάν αντίθετα προσπαθεί να πείσει ότι αυτό έχει την καλύτερη λύση, τότε είναι συστημικό.
Δηλαδή δεν αμφισβητεί το σύστημα, αλλά προβάλλει τον εαυτό του ως καλύτερο διαχειριστή του συστήματος. 

Και ο αγώνας αυτός, ενός φερόμενου ως δημοκρατικού νέου κινήματος, δεν πρέπει φυσικά να είναι μόνο λεκτικός, με ρηματικές διακηρύξεις, συνθήματα και τσιτάτα, ενώ στην πράξη είναι ένα αρχηγοκεντρικό προσωποπαγές κίνημα. Η εσωτερική του οργάνωση και το εσωτερικό του παράδειγμα είναι μέρος του αγώνα του για την χειραφέτηση του λαού. Είναι ίσως ο πιο δύσκολος αγώνας του, αλλά είναι το έμπρακτο μήνυμα για το πολίτευμα που θέλει να εγκαθιδρύσει και για την κοινωνία που οραματίζεται να δημιουργήσει. 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι ξαφνικά θα βρεθούν στην ουσία μπροστά σε έναν πολιτικό ηγετίσκο που εγκατέλειψε τις ιδέες του. Και ο πιο αδίστακτος και επικίνδυνος πολιτικός είναι αυτός που πρόδωσε τις ιδέες του. 

πηγή



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει ένα πατριωτικό Ελληνικό κόμμα, λέγεται Συνείδηση.
Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει. Εχει αλοιωθεί απο την τηλεόραση.
Συνείδηση θέλει για να μπορέσει ο ψηφοφόρος να καταλάβει την απάτη που του έχουν στήσει όχι μόνο με το εκλογικό σύστημα, αλλά και να μπορέσει να δεί πώς είναι δομημένα τα συστημικά κόμματα γύρω απο το μαντρί της βουλής.

Πν είπε...

Το άρθρο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Προϊόν της παρηκμασμένης (μη) σκέψης του ελληνόφωνου βαλκάνιου κάτοικου του πάλαι ποτέ ελληνικού χώρου, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, αλλά που σήμερα τον κατοικούν κρετίνοι που ακόμα φαντασιώνονται "δημοκρατίες" όπως αυτή της Αλβανίας του Χότζα και της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου.

Δημοκρατία αγαπητέ υπάρχει μόνον μία, τουλάχιστον για όσους έχουμε απομείνει να σκεφτόμαστε ελληνικά: αυτή που γεννήθηκε στην Αθήνα του Περικλέους. Είναι το προϊόν της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, της ελεύθερης αγοράς των ιδεών: το οποίο γεννάται μόνον όπου υπάρχει ελεύθερη αγορά στην οικονομία. Δημοκρατία και καπιταλισμός δε νοούνται ξεχωριστά. Αυτό θα σας το επιβεβαιωσουν και οξυδερκείς εχθροί του καπιταλισμού, όπως ο Ιωάννης Μεταξάς ο οποίος είχε γράψει ότι η δημοκρατία είναι η δίδυμη αδελφή του καπιταλισμού (και γι αυτό της είχε δώσει και το όνομα πλουτοκρατία).

Όσον αφορά τώρα τις αστειότητες περί...δημοκρατικών κινημάτων για ρη...χειραφέτηση του λαού (κλαίω). Ουδέποτε πρόκειται ποτέ κανενα κίνημα, να οδηγήσει ποτέ στη "χειραφέτηση" κανενός λαού. Ποιός λαός άλλωστε? Βασικές αρχές των επαναστάσεων είναι ότι υπάρχει η επαναστατική μάζα, υπάρχει και ο ηγέτης. Η μάζα, ως μάζα που είναι, δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε θέληση. Μόνον συναισθήματα που από μόνα τους προφανως δεν είναι ικανά για οτιδήποτε δημιουργικό, παρά μόνο για την αυτοεκτόνωση (κάτι σαν τον αυνανισμό δηλαδή). Ο ηγέτης, όταν και όποτε βρεθεί (πάντα βρίσκεται άλλωστε, φροντίζουν γι αυτό άλλωστε όσοι ξέρουν να χειραγωγούν τις μάζες) θα οδηγήσει την επαναστατική μάζα εκεί που θέλει. Έτσι γινόταν, έτσι θα γίνεται εις τον αιώνα τον άπαντα.

Δημοκρατία υπάρχει μόνο όπου υπάρχει παιδεία και ελεύθερη οικονομία. Όχι όπου κυρααρχούν τα συναισθήματα και οι παραλογισμοί, οι συνωμοσιολογίες και οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου, αλλά η λογική σκέψη. Αυτό που ο ελληναράς, που δε γνωρίζει πόσα εκατομμύρια κάνουν ένα δισεκατομμύριο (παρόλα αυτά έχει άποψη για τ ά οικονομικά), έχει απεμπολίσει προ πολλού.

Έτσι για να μην μπερδεύεστε. Καληνύχτα σας

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Προσεξε αγαπητε μου φιλε. Το να λες οτι το άρθρο ειναι εκτος τοπου και χρονου και να το τεκμηριωνεις συμφωνα με την άποψη σου, ειναι και θεμιτο και σεβαστο.

Το να λες ομως ελληνόφωνο βαλκανιο τον αρθρογραφο, ειναι και άδικο και μια κριση προχειρη και επιπολαιη...
Εγω παρακολουθω τον συγκεκριμενο ιστολογο αρκετο καιρό ωστε να εχω αντιληφθεί τις θεσεις του, αλλά και τον χαρακτηρα και την προσωπικοτητα του.
Εσυ;

Στην Ελλάδα αγαπητε μου φιλε αλλά και γενικοτερα στην ιστορικη πορεία του Ελληνισμού δεν υπηρχαν μάζες...
Υπηρχε εθνος και λαός...
Και οταν βρισκοταν στα πανω του ο λαός αυτός μεγαλουργουσε.
Παρηγαγε πολιτισμό, έβγαζε ηγετες και εγραφε την ιστορια με χρυσα γραμμματα...
Οταν βρισκότανε στα κατω του υποδουλωθηκε, παρακμασε και μερικες φορες κοντεψε μεχρι και να εξαφανιστεί...

Την πρωτη φορα που επιχειρησε καποιος ξενος να μας εξαφανισει μας βρηκε σε περίοδο πνευματικης ακμης και στην δυσκολη στιγμη αναδειξαμε ηγετες ανδρες που με την βοηθεια των απλων Ελληνων οπλιτων-πολιτων, τσακισαν τον εισβολεα...

Την δευτερη φορα που κατεληφθει ο ελληνισμός βρεθηκαμε σε πνευματικη παρακμη και μας γλυτωσε από την εξαφανιση η εμφανιση του Χριστου....
Και ξεκινησε μια νεα ακμη δοξας και πολιτισμου που κρατησε χίλια χρόνια....

Την τρίτη φορα που επιχείρησε να μας εξαφανισει ξενος εισβολεας μας βρηκε παλι σε παρακμη και σωθηκαμε χάρη στην Πιστη μας, αλλά και την αναβίωση μεσα μας του αρχαιου και αυτοκρατορικου κάλλους, τιμης και δοξας....

Σημερα κινδυνεύει για τριτη φορα και ισως την πιο δυσκολη...
Διοτι ολες οι άλλες φορες προηλθαν απο εισβολές βαρβαρων λαων...

Σημερα η παρακμη ειναι πνευματικη και επιχειρεί την αλλοτρίωση του Ελληνα σε ένα ον που ουτε καν θα τον θυμιζει....
Η επιθεση λοιπον ειναι πνευματικη και στον ιδιο τον τροπο ζωής και σκεψης του Ελληνα....
Και ο εχθρός δεν ειναι εισβολεας πολεμικος....
Ειναι εισβολές πνευματικός και πολυ πιο επικίνδυνος...
Χιλιες φορες θα προτιμουσα να κυματιζε στον ιστο της Ακροπολης μια ξενη σημαία και ολοι να ξεραμε οτι απλα πρεπει να ελευθερωθουμε απο τους εχθρους...
Τωρα κυματιζει στον Ιερο Βραχο η ενδοξη Σημαία μας, αλλά αυτοί που κινουνται από κατω θεωρητικά ελευθεροι ειναι ραγιαδες μιας πνευματικής εισβολης παγκοσμίας ισχύος.... που εκφραζεται μεσα από την Νέα Ταξη.

Και μπορει καποιοι να αντιστεκομαστε ακομα σε αυτην την εισβολη αλλά όσο παει και λιγοστευουμε...
Γιατι οι εχθροί ήταν πολυ οργανωμενοι αυτην την φορα και ξεκινησαν ταυτοχρονα από 2 σημεια, από εκεί που μας πονούσε περισσοτερο δηλαδη την Παιδεία και την νεολαία μας και από την κορυφή που ειναι ο πολιτικός κοσμος που ξεπουληθηκε μαζικα.....
Αυτα τα δυο ακρα εκφυλιστηκαν πρωτα και τωρα συνθλιβουν τους υπολοιπους...

Ομως το αφηνω αυτο σαν ιστορική υποδειξη στις επομενες γενιες.. (ισως καποτε καποιοι να διαβασουν αυτα τα σχολια, μιας και τιποτα δεν σβηνεται οπως λεμε στο διαδικτυο εξ ολοκληρου ποτέ)

Την κερκοπορτα αυτην την φορα την άνοιξαν οι πολιτικοί πρωτοι...
Αυτοι ξεπουληθηκαν και υπακούωντας τους παγκοσμιοποιητές ξεκινησαν την διάλυση της ελληνορθόδοξης και εθνικής πατριωτικης παιδείας των ελληνόπουλων εδω και τουλαχιστον 4 δεκαετίες σιγα και σταθερα...

Και δυστυχως δεν υπαρχει κανείς να ανατρεψει αυτην την καταστροφή..

(συνεχεια στο επομενο)

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

(συνεχεια)

Γιατι οπως ειπαμε το σχεδιο ηταν τοσο καλα στημενο που ακομα και σημερα να εβγαινε (πραγμα εντελως παραδοξο) ενας ικανος πατριωτης ηγετης με αληθινα μεγαλα χαρισματα το συστημα τυπος, ΜΜΕ, πολιτικοί και διεφθαρμενη πλουτοκρατία θα τον εξαφανιζε στην κυριολεξία....

Ισως ενας τετοιος να ηταν σε εναν βαθμο ή εν δυναμει, ο πρωην Αρχιεπισκοπος Χριστοδουλος... ομως κι αυτός.. "εφυγε" από την μεση στο τσακα-τσακα..

Κι ετσι περιμενουμε το τελος και ο καθενας απο εμας προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί...

Η Ελλάς εάλω, κι αυτην την φορα δεν ξερω αν μπορει να σωθεί...
Θα μου πεις και τις προηγουμενες ισως τοτε μεσα στην απελπισία τους οι Ελληνες να μην εβλεπαν σωτηρία αλλά στο τελος νικησαν...
Αν δεις ομως τον τροπο ζωής τους και την τότε ζωή τους ως ραγιαδες μπορει να βρεις τα ψηγματα που θα εθρεφαν την ελευθερία...

Τωρα οι εχθροι ακριβως αυτα τα ψηγματα προσπαθουν να εξαφανισουν ωστε απλα ο Ελληνας οχι να μην θελει να ελευθερωθει αλλά απλα...να εξαφανιστει.

Καταλαβαίνω οτι το πηγα αλλου το θεμα αλλά ειναι τοσο σοβαρό που δημοκρατίες, καπιταλισμοι κλπ δεν με ενδιαφερουν πλεον... Εδω εχουμε να κανουμε με την επιβίωση του Γενους μας.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.