Τελευταίες αναρτήσεις

23 Ιανουαρίου 2017

Κάποιες σκέψεις περί εκλογής Τράμπ...

Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Βλέποντας και ακούγοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται ανά τον κόσμο (και σε μας ως συνήθως πιθηκίζοντας ως συνήθως σε αντιδράσεις άλλων) για την εκλογή και ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τράμπ κάποιες σκέψεις και απορίες μου γεννήθηκαν. 

- Μήπως ο Τράμπ κατέλαβε με τη βία την εξουσία;;; 
Όχι, εκλέχτηκε από τους Αμερικανούς πολίτες, κατά συνέπεια σαν «δημοκρατικοί» πολίτες που είμαστε πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή και την προτίμηση των αμερικανών πολιτών. 

- Είπε ο Τράμπ ότι θεωρεί και βάζει προτεραιότητα την Αμερική, την λειτουργία των ερειπωμένων εργοστασίων που αδράνησαν από την επέλαση των ξένων προϊόντων και την απασχόληση των Αμερικανών πολιτών για να μειωθεί η ανεργία στη χώρα. 

Που είναι το μεμπτό σ αυτή την προτεραιότητα;;;; Εμείς που έχουμε κλειστά χιλιάδες εργοστάσια και βιοτεχνικές μονάδες με την (επίσημη) ανεργία να έχει φτάσει το 30%, με τους μισθούς να αγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τα 100€ και την απασχόληση να κυμαίνεται από δύο μέρες τη βδομάδα για να μη μετρά στην ανεργία, με την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, είμαστε σε καλύτερη μοίρα;;;; Είμαστε ευτυχισμένοι με τη «Δημοκρατία» μας;;;; 

- Τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη και όπου αλλού, με την καταστροφή των χωρών αυτών και τη δημιουργία τεράστιων κυμάτων προσφυγιάς και διωγμών που εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες, ο Τράμπ τους προκάλεσε;;; Ή οι «δημοκράτες» πλανητάρχες που το έπαιξαν παγκόσμιοι χωροφύλακες;;;;;;; Για τους χιλιάδες νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες που επέστρεφαν στη χώρα τους σε «πακέτο» ποιος φέρει την ευθύνη;;;; Ο Τραμπ;;; 

- Για τη δική μας αγορά που κυριολεκτικά έχει πεθάνει από την αθρόα εισαγωγή φτηνών κινέζικων προϊόντων γιατί δεν λέει κανείς κουβέντα;;; 

- Όταν ο Τσίπρας, πρωθυπουργός της χώρας μας δήλωνε ενόψει των εκλογών στην Αμερική για το ενδεχόμενο εκλογής του Τράμπ «ελπίζω να μη μας βρει κι αυτό το κακό» είχε συναίσθηση αυτών που δήλωνε;;;; 

Είχε λάβει υπόψη του ότι εκπροσωπούσε ένα ολόκληρο λαό και τέτοιου είδους δηλώσεις μπορούσαν να δημιουργούσαν αρνητική διάθεση στον υποψήφιο και νυν εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ;;;; 

Έχει λάβει υπόψη του ο πρωθυπουργός μας ότι δεν κυβερνά δεκαπενταμελές σε σχολείο και οι όποιες ενέργειες του έχουν αντίκτυπο στη χώρα μας;;;;; 

- Σκέφτηκε κανείς  πως θα εξελίσσονταν η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη γειτονιά μας ή ακόμα και στη χώρα μας αν επικρατούσε η αντίπαλος του Τραμπ κυρία Κλίντον που υπήρξε  το στήριγμα για την δημιουργία και τη δράση του ISIS;;; 

- Δεν είναι λιγάκι απαράδεκτο να διαμαρτύρονται οι διαμαρτυρόμενοι για τη εκλογή του Τραμπ την πρώτη μέρα που ορκίστηκε και πριν να δούμε τα αποτελέσματα των ενεργειών του;;; 

- Και τέλος εμείς που ψηφίσαμε «αριστερή» και «δημοκρατική» κυβέρνηση που σφετερίστηκε την εξουσία με τεράστια ψέματα και άγριο δούλεμα για «σώσιμο», για απαλλαγή από μνημόνια και αυξήσεις μισθών με ποιο τρόπο διαμαρτυρόμαστε και πως αντιδρούμε για το χάλι της χώρας και του λαού της που μας έχουν δημιουργήσει οι «λαοπρόβλητοι» κυβερνητοαπατεώνες μας;;; 

Έτσι λίγες σκέψεις έκανα. Ο καιρός θα δείξει αν είναι σωστές……..


πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.