Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιανουαρίου 2017

«Το Κόσοβο είναι Σερβία» ΚΑΙ « η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ δεν είναι Αλβανία»;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από http://www.iefimerida.gr 

ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ στις ώρες μας ένας άξονας γεγονότων και εξελίξεων από το ΚΟΣΟΒΟ-μέχρι την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ευχόμαστε και όχι μέσα στην Ελλάδα.
Μέχρι να ορκιστεί ο νέος Πρόεδρος στις ΗΠΑ την Παρασκευή  όλοι είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη για  να αρπαχτούνε. 

Τελικά αυτό το Τραίνο από το Βελιγράδι για τη Μιτροβίτσα κουβαλούσε «Πνευματικά Εκρηκτικά» με τους Αλβανούς να καταγγέλλουν προβοκάτσια και να αναπτύσσουν στην περιοχή ειδικές δυνάμεις για να μην επιτρέψουν την είσοδό του στο Κοσσυφοπέδιο. 

Κάποιοι κύκλοι επιθυμούν σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία να κλείσουν ματωμένους λογαριασμούς από το παρελθόν. 

«Όλα δείχνουν ότι η Σερβία έχει εισέλθει σε μία φάση επανα-διεκδίκησης τουλάχιστον των περιοχών σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και σε Κοσσυφοπέδιο, όπου επικρατεί το σερβικό στοιχείο με συντριπτικό ποσοστό.

Κατ'αυτό τον τρόπο οι κατηγορίες που εκτόξευσε χθες ο αιμοσταγής (κορυφαίο στέλεχος του UCK), πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου ότι το Βελιγράδι επιχειρεί να κάνει ότι έκανε η Ρωσία στην Κριμαία, απέχουν ελάχιστα από την πραγματικότητα» http://www.pronews.gr/portal 17 Ιανουαρίου 2017 

Τέτοια γεγονότα οξύνουν τον δήθεν αλυτρωτισμό των Αλβανών που φτάνει μέχρι και το δήθεν θέμα της Τσαμουριάς. 

Η Ελλάδα και τα μειονοτικά χωριά της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ βρίσκονται εκκρεμή   πάνω σε μια «γεωπολιτική παλάντζα».

«Νέο μπαράζ διαρρήξεων στα μειονοτικά χωριά της Δρόπολης 
Εδώ και δυο μήνες περίπου στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας, στη Δρόπολη εκτυλίσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο κατά του ελληνισμού και των κατοικιών τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Δρόπολης έχουν γίνει διαρρήξεις και καταστροφές στις περιούσιες.

Στο μειονοτικό χωριό Γεωργουτσάτες Δρόπολης κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών διαπιστώθηκαν πάνω από 10 διαρρήξεις σε σπίτια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τελευταίους μήνες στα χωριά Δερβιτσάνη, Σωφράτικα, Γράψη, Ζερβάτες οι «εισβολείς» δρουν ιδιαίτερα βίαια καταστρέφοντας τα πάντα αλλά… δεν αφαιρούν τίποτα.

Όπως φαίνεται το φαινόμενο αυτό έχει αυξηθεί και λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις που έχει ως στόχο στην τρομοκράτηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.» https://hellasforce.com/ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 

«Έγγραφη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεθοδεύσεις της Αλβανίας εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη Χιμάρα» 04|12|2016
ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ στις ώρες μας ένας άξονας γεγονότων και εξελίξεων από το ΚΟΣΟΒΟ-μέχρι την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ευχόμαστε και όχι μέσα στην Ελλάδα.

Μέχρι να ορκιστεί ο νέος Πρόεδρος στις ΗΠΑ την Παρασκευή  όλοι είναι  με το δάκτυλο στην σκανδάλη για  να αρπαχτούνε. 
Λίγες ώρες πριν είχαμε εξελίξεις , αν και η κατάσταση αποκλιμακώνεται προσωρινά μέχρι την ορκωμοσία της Παρασκευής.  

«Αλβανικές δυνάμεις κινούνται προς κατάληψη του Β.Κοσσυφοπεδίου – Σερβία: «Αν μπείτε, έχουμε πόλεμο»

Γεμίζει ρωσικές βάσεις η Σερβία – H Mόσχα απευθύνει πολεμική προειδοποίηση στους Αλβανούς: «Αποχωρήστε από το Β. Κοσσυφοπέδιο τώρα αλλιώς έχουμε σύρραξη….» 
Των Γ.Μοτσάκου και Β.Καπούλα 
πηγή:  http://www.pentapostagma.gr/ 17 Ιανουαρίου 2017, 1:50 μμ 

ΚΑΙ τώρα πάμε στα δικά μας.

30 Νοεμβρίου 2016 σχεδόν ένα μήνα πριν τις ανωτέρω εξελίξεις, αρθρογραφούμε: 
«Ο Ουρανός κλείδωσε ΠΡΩΤΟ στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ»

12 Ιανουαρίου 2017 πέντε μέρες πριν την δυσμενή αυτή εξέλιξη στο Κοσσυφοπέδιο, αρθρογραφούμε:
«ΠΡΙΝ την οριστική λύση του Κυπριακού, λύση του Βορειοηπειρωτικού;»

Οι ανοικτοί λογαριασμοί μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κόσοβο μπορούν ανά πάσα στιγμή να περιπλέξουν την κατάσταση στην Ελληνική Κοινότητα της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, όπου και εκεί υπάρχουν ανοικτοί ιστορικοί λογαριασμοί αιώνων, αδικίας και καταπίεσης.

«η γίδα έχει ξυστεί τόσα χρόνια αρκετά στην γκλίτσα του τσομπάνη», όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και τώρα ετοιμάζεται «να φάει ξύλο»

Και σίγουρα θα φάει πολύ ξύλο από τους Σέρβους που τους τα έχουν μαζεμένα από την δεκαετία του 90.

Που για να τονώσει  το γόητρο της η γίδα  μπορεί να ξεσπάσει στους αδύναμους Βορειο-ηπειρώτες, όπως άλλωστε κάνει επί καθημερινής βάσεως.

Άλλωστε η Αλβανία ήδη βρίσκεται σε δεινή θέση γιατί το αφεντικό της  βλ. Σουλτάνος ούτε και λεκτικά θα τους βοηθήσει για να μην κακοκαρδίσει τον έρωτα του με τον Πούτιν.

Αυτή την αδύναμη θέση της Αλβανίας και λόγω του νέου μίγματος της γεωπολιτικής που θα εφαρμοστεί στα Δυτικά Βαλκάνια μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, το έχουν αντιληφτεί οι Σέρβοι και ρίχνουν αυτές τις ημέρες «λάδι στην φωτιά».

Με όλα αυτά που διαμορφώνονται
Τι μπορεί να γίνει;
Μα σε ποια σίγουρη γεωπολιτική πηγή μπορούμε να ανατρέξουμε για να επιστήσουμε την προσοχή στους υπεύθυνους;

Κάποιοι κακόγνωμοι πρέπει να κάνουν υπομονή , τα λεγόμενα του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη άρχισαν και γίνονται δρώμενα… 

«Όταν μια γίδα θέλει να φάει ξύλο, πάει και ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνου. Έτσι κάνουν και οι Αλβανοί τώρα. Ας τους.

Μην τουςλογαριάζεις. Μη φοβάσαι». (Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Α’, σελ 259) 

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».
«Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω».
«Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε. (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή, Νικολάου Ζουρνατζόγλου, Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 373) 
– Και για την υπόδουλη Βόρειο Ήπειρο είπε: 
- Γέροντας: Την Πόλη να πάρουμε, την Βόρειο Ήπειρο και επτά άτομα την παίρνουμε!
- Χρήστος: Επτά και εγώ οκτώ! 
- Γέροντας: Πάρτηνα! Και εγώ θα μεταφέρω τα λείψανα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τα οποία είναι και βαριά! Τι να πούμε, βρε παιδιά, όλα τα λένε και τα γράφουν τα βιβλία μας (της Εκκλησίας), αλλά ποιος τα διαβάζει; Ο κόσμος χαμπάρι δεν παίρνει. Κοιμάται με τα τσαρούχια! (Ιερομόναχου Χριστόδουλου, «Σκεύος Εκλογής», Σελ. 219)

«Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα. Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο«. (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995) 
Γιὰ τὴ Βόρειο Ἤπειρο, ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων: 

«Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί· ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶπᾶν χαμένα ὅλα αὐτά (Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76) http://www.pronews.gr/portal02/01/2013 
ΠΡΟΣΟΧΗ και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Φυσικά η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ιστορικά και πνευματικά δεν είναι Αλβανία και έρχεται η ΩΡΑ του ΟΥΡΑΝΟΥ.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.