Τελευταίες αναρτήσεις

31 Ιανουαρίου 2017

Γιατί οι Ελληνες (αλλάζουν τον κόσμο)

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης 

Η ικανότητα να είμαστε παρόντες στα σκληρά κέντρα επιρροής 

Οι Ελληνες ήμασταν αυτοί που διέκοψαν την προέλαση των Περσών προς την Ευρώπη στη Μάχη του Μαραθώνα. Πάντοτε η Ελλάδα ήταν το ανάχωμα για την Ασία. Αν έχουμε κάνει κάτι για την Ευρώπη -σήμερα με το Προσφυγικό- είναι ακριβώς αυτό. Οι Ελληνες ήμασταν ο πρώτος λαός της Ευρώπης που αντιστάθηκε στον Χίτλερ. Ο πρώτος λαός, επίσης, ο οποίος απέρριψε την Ευρώπη της λιτότητας – το «όχι» στο δημοψήφισμα θα τύχει καλύτερης ανάγνωσης από την Ιστορία στο μέλλον, είμαι βέβαιος.

Είναι χάρισμα το να μη φοβάσαι ακόμη και γονατισμένος. Εχουμε όμως και ακόμη ένα χάρισμα, αφορμή για το σημερινό σημείωμα: Την ικανότητα να είμαστε παρόντες σε πολύ σκληρά κέντρα αποφάσεων, απροσπέλαστα για άλλους λαούς. Διάβαζα προ ημερών το περιεχόμενο της ομιλίας που απηύθυνε στους ομογενείς ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς (Ηρακλής) Πρίνμπους. Αυτός ο άνθρωπος είναι ξεχωριστός όχι για όσα είπε -ανέφερε την Κωνσταντινούπολη ως Κωνσταντινούπολη-, αλλά για όσα έκανε πριν λάβει το χρίσμα ο Τραμπ. 

Ηταν η εποχή που το κατεστημένο των Ρεπουμπλικάνων μεθόδευε την απόσυρση της στήριξης στην υποψηφιότητα Τραμπ και ο λόγος του Πρίμπους ως προέδρου του κόμματος ήταν καταλυτικός. Αν μετείχε στο σχέδιο, ίσως ο Τραμπ να μην έφθανε ποτέ στην κάλπη. 

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Ηρακλή ήταν ασύλληπτες. Του ζητούσαν απλώς μια κατάφαση. Αρνήθηκε, έκλεισε τα αυτιά του, είπε «όχι», τους αγνόησε, στήριξε τον Τραμπ, ένωσε το κόμμα, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εκλογή του. Τρίτης γενιάς Ελληνας είναι ο Πρίμπους, μερικά καλοκαίρια τα έχει περάσει στην Ελλάδα, ελληνικά δεν μιλά πολύ καλά, ωστόσο το γονίδιο, γονίδιο! 

Εάν υπάρχει λοιπόν ένα δίδαγμα από την αναδρομή, η οποία ξεκίνησε με τη Μάχη του Μαραθώνα και τον Χίτλερ για να φθάσει στο δημοψήφισμα και στον Λευκό Οίκο, είναι ότι ο Ελληνας είναι ανεξάρτητη φύση. Και, όποτε έχει ηγεσία με πίστη στην ανεξαρτησία, αναχαιτίζει εισβολές, πετά στα σκουπίδια επιβολές, διεισδύει σε ασύλληπτης ισχύος κέντρα αποφάσεων. 

Θα προσέθετα δε και το εξής – τροφή για σκέψη: Ας αναρωτηθούμε πώς ένας τόσο μικρός λαός, όπως ο δικός μας, καταφέρνει πάντα να έχει έναν δικό του άνθρωπο στον Λευκό Οίκο, είτε αυτός ονομάζεται Στεφανόπουλος είτε Ποντέστα είτε Πρίμπους. Γιατί άλλοι δεν μπορούν; Πάλι η απάντηση συνδέεται με την ανεξαρτησία. 

Μόνο δύο εθνικές επέτειοι τιμώνται στον Λευκό Οίκο: η Επανάσταση του 1821 και η αντίστοιχη ιρλανδική. Αν θέλουμε, λοιπόν, μπορούμε και στα καθ’ ημάς: Η ανεξαρτησία, η υπερηφάνεια, η αυτοπεποίθηση είναι το εθνικό ζητούμενο στη νέα εποχή.

Δημοκρατία
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.