Τελευταίες αναρτήσεις

15 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΑΜΥΘΙ: «οι αρουραίοι»

Του Μιχάλη Τζανάκη 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν λέει μια δύσμοιρη, αλλά πανέμορφη χώρα. Σ’ αυτή τη χώρα ζούσαν διάφορα είδη της πανίδας μοναδικά στον κόσμο. Τα περισσότερα απ’ αυτά ήταν υποκατηγορίες των «τρωκτικών», αλλά δεν ήταν σαν τους συνηθισμένους αρουραίους. Δηλαδή αυτά τα «τρωκτικά» έτρωγαν κυρίως «μίζες», τραπεζικά δάνεια και αν αρρώσταιναν απ’ το πολύ φαγητό, ο γιατρός τους χορηγούσε αντιβίωση «γνωστής ελβετικής εταιρείας».

Μόλις γίνονταν καλά αυτά τα ασυνήθιστα τρωκτικά επέστρεφαν στη μάσα σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Είχαν και πολύ ωραία σπίτια η αλήθεια είναι, αγόραζαν σε κεντρικά σημεία να ατενίζουν τον «Ιερό βράχο»της χώρας και εξόπλιζαν αυτά τα τρωκτικά τα σπίτια τους με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικές συσκευές που τις προμήθευε «γνωστή γερμανική εταιρεία».

Το κακό με αυτά τα τρωκτικά ήταν πως δε χόρταιναν ποτέ και, αν και μερικά απ’ αυτά έπεφταν στη «φάκα» που τους έστηναν οι δύσμοιροι κάτοικοι αυτής της χώρας, συνέχιζαν απτόητα το έργο τους. Βέβαια, μη φανταστείτε πως ήταν τόσο αθώα σαν τους συνηθισμένους αρουραίους για να καταθέτουν τα χρήματά τους στις τράπεζες της «δύσμοιρης» αλλά «πανέμορφης» χώρας. Τα πήγαιναν στα νησιά του Πάσχα ή σε «γνωστές ελβετικές τράπεζες», γιατί ακόμα κι αν τους «κάρφωναν» εκεί και έστελναν τα «στικάκια» με ονόματα τρωκτικών, αυτά χάνονταν στο δρόμο.

Ωστόσο, ενώ αυτά τα τρωκτικά τα είχαν όλα και η «φύση» τα είχε προικίσει με όλα όσα χρειάζονταν δεν είχε προνοήσει –η φύση- για ένα πράγμα. Δεν είχαν καθόλου «τσίπα» αυτά τα τρωκτικά κι έτσι διαρκώς προσπαθούσαν να «ανασυνταχθούν» για να συνεχίσουν προφανώς το θεάρεστο έργο τους.

Μαζεύονταν λοιπόν όλοι αυτοί οι «αρουραίοι» που είχαν γεράσει κι είχαν παχύνει η αλήθεια είναι, συναγελάζονταν και φωτογραφίζονταν ανερυθρίαστα προκαλώντας οργή και χλεύη. Κι όλα αυτά γιατί δεν είχαν «τσίπα».

Αν ψάχνετε για «επιμύθιο» στο παραμύθι, αυτό δεν υπάρχει. Την «τσίπα» άλλωστε, ή την έχεις ή δεν την έχεις!!!

Υγ. οποιαδήποτε ομοιότητα του μύθου με πρόσωπα ή πράγματα είναι εντελώς συμπτωματικήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.