Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιανουαρίου 2017

Η Κύπρος κινδυνεύει

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε στερεότυπα, δογματικά θα έλεγα, στις διμερείς συναντήσεις με ξένους επισήμους να αναφέρεται κάθε φορά, μονότονα το ίδιο: «Στηρίζουμε την λύση του κυπριακού στα πλαίσια μίας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας». Τόσο από τους ξένους ηγέτες όσο και από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Οι αναφορές αυτές γίνονται με τέτοια δογματική ευλάβεια σαν να πρόκειται για το Σύμβολο της Πίστεως σε θρησκευτική σύνοδο.

Η διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία υπήρξε εξαρχής απαίτηση της Τουρκίας και εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τα σχέδια της και μόνο. Καταλάβαινε ο κάθε Έλληνας επίσημος όταν αναφερόταν σε αυτό τι πραγματικά αυτό σημαίνει; Μάλλον όχι. Η Τουρκία όμως κατόρθωσε να τραβήξει το ζητούμενο σε αυτά που η ίδια επιδιώκει (και δεν ομολογεί). Όπως ακριβώς κάνει με το Αιγαίο, τις καλούμενες από αυτήν «γκρίζες ζώνες», υφαλοκρηπίδα, θαλάσσιες και αέριες ζώνες και ότι άλλο θέλει να διεκδικήσει στα πλαίσια της διαχρονικής επεκτατικής πολιτικής της. Αδιαφορώντας για το διεθνές δίκαιο ή ερμηνεύοντάς το όπως θέλει, τραβάει την διελκυστίνδα προσπαθώντας να υλοποιήσει τα έκνομα σχέδιά της.

Το 2004 το σχέδιο Ανάν απορρίφτηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού. Τώρα εμφάνισαν έναν Τουρκοκύπριο ηγέτης εξαιρετικά επικοινωνιακό και καταφερτζή, ο οποίος ασκεί επιρροή στον πρόεδρο της ΚΔ, που φαίνεται πως για κάποιους λόγους, στους οποίους δεν θέλω να αναφερθώ, έχει προφανή αδυναμία ουσιαστικής άσκησης των καθηκόντων του.

Φτάνουμε λοιπόν σε ένα τερατώδες νέο σχέδιο διζωνικής – δικοινοτικής συνομοσπονδίας το οποίο αν θα γίνει αποδεκτό θα νομιμοποιήσει το έκνομο τουρκικό κατασκεύασμα στα βόρεια του νησιού και θα δημιουργήσει ένα τουρκικό προτεκτοράτο στον νότο, το οποίο μπορεί να τουρκοποιηθεί πλήρως μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, με το σχέδιο αυτό:

Η Τουρκία νομιμοποιεί την εισβολή και κατοχή του 1974 καθώς και όλα τα εγκλήματα πολέμου, εποικισμού, τουρκοποίησης κλπ που έχει διαπράξει.

Διατηρεί το κρατικό μόρφωμα που η ίδια δημιούργησε, με μικρές εδαφικές παραχωρήσεις αλλά και με πλήρη ισχύ των συμφωνιών με τις οποίες το έχει δεσμεύσει. Επιπλέον θα θελήσει να ελέγχει την άντληση και την διανομή του φυσικού αερίου.

Η ψήφος των τουρκοκυπρίων θα έχει πολλαπλάσια ισχύ αυτής των ελληνοκυπρίων.

Τουρκοκύπριος πρόεδρος εκ περιτροπής. (Σκεφθείτε, μετά από κάποια προβοκάτσια ο Τ/κ πρόεδρος να κάνει έκκληση προς την Τουρκία να παρέμβει επειδή δήθεν κινδυνεύουν οι Τ/κ)

Η Τουρκία θα διατηρήσει στρατό στην Κύπρο και επεμβατικά δικαιώματα (εγγυήσεις). Επειδή αυτά συναντούν αντιδράσεις, τις απαιτήσεις αυτές η Τουρκία προσπαθεί να τις μασκαρέψει. Συνδέει λοιπόν την απόσυρση του στρατού της από την Κύπρο με την εισδοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Η Τουρκία ίσως να μην γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως και αν αυτό συμβεί θεωρώ πως είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την κατάρρευση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος). Τα επεμβατικά της δικαιώματα προσπαθεί να τα περιπλέξει με επεμβατικά δικαιώματα του ΝΑΤΟ.

Μεγάλο μέρος των Τούρκων εποίκων θα έχει δικαίωμα παραμονής στο νησί.

Ένα μέρος των Ε/κ προσφύγων θα μπορεί να επιστρέψει υπό τουρκική διοίκηση. Καταλαβαίνετε τι αυτό σημαίνει; Στο Βέλγιο, κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρώπης των περιφερειών, όπου υποτίθεται ότι κάθε τι το εθνικιστικό έχει πλέον ξεπεραστεί, εκεί στην Φλάνδρα θέλησα να ρωτήσω πως θα πάω στον προορισμό μου στα Γαλλικά. Η αντίδραση της κυρίας που ρώτησα ήταν ένα σοκ για μένα.

Οι Τ/κ πληθυσμιακά περίπου 18% θα διαμοιράζονται 50% - 50% την κεντρική διοίκηση της συνομοσπονδίας.

Αυτό είναι το αυτοκτονικό σχέδιο που προσπαθούν να περάσουν. Οι Τούρκοι έλεγχαν το 34%, έτσι θα ελέγχουν τα πάντα.

Ακόμα έχουμε και άλλες παράπλευρες απώλειες. Ως τώρα η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν μια δεύτερη Ελλάδα. Στον ΟΗΕ, Στην ΕΕ, στις διεθνείς σχέσεις, στην παιδεία, στα πάντα.

Έτσι με την Κύπρο στο πλάι κάθε επιδίωξη είχε διπλάσια ισχύ. Έχουμε συνηθίσει στην Γιουροβίζιον να έχουμε πάντα το 12άρι της Κύπρου και αντίστροφα. Ο εθνικός μας χώρος άτυπα έχει μεγαλώσει και έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Αλλοίμονο με αυτό το σχέδιο (αν περάσει) όλα θα αλλάξουν.

Ας ελπίσουμε πως το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει γιατί θα είναι ένα έγκλημα, μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες που θα έχει γνωρίσει ο ελληνισμός.

Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να γίνει σαφές πως πλέον οτιδήποτε θα πρέπει να ξεκινάει από μηδενική βάση. Ως τώρα σε κάθε επανάληψη των συνομιλιών οι προηγούμενες παραχωρήσεις θεωρείτο κάτι το συμφωνημένο. Όλα άρχιζαν από τις τελευταίες ελληνικές παραχωρήσεις στις οποίες προστίθεντο και οι νεότερες. Έτσι φτάσαμε εδώ. Το κυπριακό είναι ένα ζήτημα εισβολής και κατοχής. Για τους Τουρκοκύπριους, οι περισσότεροι των οποίων είναι απόγονοι Κυπρίων Λινοβάμβακων, υπάρχουν όλες οι πρόνοιες του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ότι ισχύει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ισοδύναμες μειονότητες, θα ισχύσει και στην Κύπρο.

Θα πουν κάποιοι, έτσι δεν θα υπάρξει λύση ποτέ. Δεν είναι όμως έτσι. Συμφωνία τώρα σημαίνει συμφωνία στην πιο άσχημη στιγμή για τον ελληνισμό και μία ισχυρή Τουρκία με έναν επιθετικό ηγέτη που ζητάει εδάφη για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας!! Θα έλθει η στιγμή που ο από μηχανής Θεός των Ελλήνων θα δώσει την κατάλληλη λύση την σωστή στιγμή. Χρειαζόμαστε όμως και μία ισχυρή Ελλάδα με έναν ενωμένο ελληνισμό.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.