Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιανουαρίου 2017

Έστιν ουν προδοσία..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Λένε πως όσο περισσότερο χρησιμοποιείται ένας όρος τόσο περισσότερο χάνει την αξία του.

Τόσο απομακρύνεται απ΄την ουσία του "σημαίνοντος", και υποβιβάζει την ιδιότητα του "σημαινόμενου".

Πέρα απ' αυτά τα κουλτουριάρικα όμως, ας μας πει κάποιος πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την μνημονιακή φυλή των πολιτικών, παρά προδότες, και την πράξη τους καθαρή προδοσία; 

Όταν μέσω των όρων των μνημονίων ψηφίζει κάποιος την κατάλυση του Συντάγματος της χώρας, και την κατάργηση της ανεξαρτησίας της χώρας, δεν μπορεί να λέγεται ευεργέτης, ούτε πολιτικός ταγός. Θα λέγεται για πάντα προδότης.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ψήφιση τέτοιων όρων από κανέναν έλληνα πολιτικό.
Το  "δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς" δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε ούτε στην γλώσσα του Λεωνίδα, ούτε του Μιλτιάδη, ούτε των ελλήνων του '21 και του '40.

Θα μπορούσατε να παραιτηθείτε. Αλλά όχι. Προτιμήσατε την καλά αμοιβόμενη θέση του βουλευτή.  Ήταν, και είναι, καλά τα αργύρια της προδοσίας.

Είσαστε η επιτομή του όρου προδοσία: επί χρήμασι παραδώσατε την πατρίδα και τους συμπατριώτες σας στους ξένους. 

Όταν και αν αποκατασταθεί η Συνταγματική τάξη στον τόπο, σε όλους αυτούς τους προδότες, θα πρέπει να απαγορευτεί ισόβια η οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τα κοινά, να τους αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα, και να δικαστούν για το έγκλημά τους κατά της πατρίδας.

Η απόδοση δικαιοσύνης για την ιστορικά μαύρη περίοδο που ζούμε είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο θα στηριχτεί η ισορροπία της ελληνικής κοινωνίας που θα προκύψει (αν προκύψει) όχι μέσω εκλογών αλλά από επαναστατικές διαδικασίες. 
(το blog  δεν πιστεύει πιά στις εκλογές. Δηλαδή δεν πιστεύει πως κάτι μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές. Θέλει τις εκλογές σαν δημοκρατική διαδικασία. Προσέρχεται στις εκλογές και ψηφίζει, παροτρύνει και τους άλλους να ψηφίζουν γιατί θεωρεί την αποχή άλλο ένα ύπουλο όπλο του συστήματος, αλλά δεν περιμένει τίποτα πιά απ' τις εκλογές. Τουλάχιστον όχι όσο η χώρα είναι επίσημα ένα προτεκτοράτο των "εταίρων" δανειστών και τοκογλύφων) 

Και για όσους καγχάσουν: "μα επανάσταση μέσα στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα;", θα υπενθυμίσουμε πως θεωρούσαμε πολύ λιγότερο πιθανόν να βομβαρδιστεί και να διαλυθεί μιά ευρωπαϊκή χώρα στα τέλη του 20ου αιώνα, όπως έγινε με την Γιουγκοσλαβία, να ισοπεδωθεί η πρωτεύουσά της από της βόμβες του ΝΑΤΟ, και να ονομαστούν τα δεκάδες χιλιάδες θύματα αμάχων πολιτών ως: "παράπλευρες απώλειες". 

Επίσης θεωρούσαμε απίθανο μέσα στην Ευρωπαϊκή "Ενωση" μία χώρα να χάσει την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της λόγω "χρεών" προς τους ίδιους τους "εταίρους". 

Εμείς εδώ θα εξακολουθούμε να ονομάζουμε καθημερινά ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς που ψήφισαν έστω και μία φορά ένα μνημόνιο "προδότες", χωρίς αυτό να κάνει την έννοια να χάνει έστω και κατ' ελάχιστο την αρνητική της αξία.

Και θα εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ουτοπία: 
την επανάσταση και την άμεση Δημοκρατία!..  

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.