Τελευταίες αναρτήσεις

23 Ιανουαρίου 2017

Η Κερύνεια δεν «πωλείται»

Θα μαχόμαστε μέχρι εσχάτων, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, για να απαλλαγεί ο Ελληνισμός από την εκάστοτε σαθρή διακυβέρνησή του, για την επιστροφή στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της «ανθρώπινης» κοινωνίας 

Ήταν η καταλληλότερη στιγμή να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στις 14 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Σάββατο, για την Κερύνεια, στην οποία το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης ήταν προσκεκλημένο.

Ήταν η καταλληλότερη στιγμή, για να συγκινηθούμε, να συγκλονιστούμε και να θυμηθούμε ότι όλοι έχουν ξεχάσει την Κερύνεια, όλοι έχουν ξεγράψει την απαράμιλλου κάλλους πόλη του Πράξανδρου. Έχουν ξεχάσει την «Αρκαδία» της Κύπρου. 

Ήταν όλοι τους εκεί, ο Μητροπολίτης, οι Δήμαρχοι Κερύνειας Καραβά και Λαπήθου, παρά πολλοί κοινοτάρχες της Επαρχίας και πλήθος κόσμου. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. 

Η πόλη και η επαρχία της Κερύνειας κατηγοριοποιήθηκε από την πολιτική ηγεσία του τόπου μας, στις -για πάντα- χαμένες πατρίδες, ακόμη από τα πρώτα χρόνια της κατοχής. Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και Σπύρος Κυπριανού κράτησαν τα προσχήματα και διατηρούσαν την Κερύνεια, ως αναφορά έστω, στον πολιτικό τους λόγο.

Η εμφανής κατρακύλα ξεκίνησε από τον Γιώργο Βασιλείου, στη θητεία του οποίου για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία ως βάση λύσης του Κυπριακού, ξεπουλώντας έτσι όλη την ιστορική γη, την «Αχαιών Ακτή». 

Από τότε και για χάρη μιας νόθας, αντεθνικής, ρατσιστικής και φιλοτουρκικής λύσης, το διαμάντι της Κύπρου, η πόλη με τις χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας ξεπουλήθηκε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις πολιτικές της ανεπαρκούς ηγεσίας μας.

Με στόχο την επιβολή της λησμονιάς, οι εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά και σχεδόν το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, προέβαλλαν ως δήθεν μεγάλο στόχο την επιστροφή της Αμμοχώστου, προκαλώντας έτσι την επονομαζόμενη «αμμοχωστοποίηση» του Κυπριακού.

Ανοίγοντας μια μικρή παρένθεση, να σημειώσουμε ότι οι πολιτικοί μας ουδέποτε ομολόγησαν ότι, υιοθετώντας σιωπηρά την τουρκική ερμηνεία, με την επιστροφή της Αμμοχώστου, εννοούσαν την επιστροφή της λεγόμενης περίκλειστης πόλης, μιας έκτασης δηλαδή 6,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Τελευταία, στο προσκήνιο είναι η Μόρφου, της οποίας η επιστροφή έχει γίνει σημαία της πολιτικής των κυβερνώντων, αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Και πάλι, όμως, μας αποκρύβουν ότι η δήθεν επιστροφή της Μόρφου θα είναι στο πλαίσιο μιας στρεβλής κατάστασης, δηλαδή δεν θα επιστραφούν τα παράλια της Μόρφου και οι νόμιμοι κάτοικοί της δεν θα επιστρέψουν αυτοδίκαια. Στο τέλος, γνωρίζοντας την τακτική της Τουρκίας, η Μόρφου δεν θα επιστραφεί ποτέ με διαπραγματεύσεις. Μόνο με τα όπλα, όπως και όλα τα ελληνικά εδάφη. 

Κατά καιρούς, στόχος να συμπεριληφθεί στην εδαφική αναπροσαρμογή, ήταν και η Καρπασία ή και τα μαρωνίτικα χωριά. Τώρα ο σουλτάνος, το αδιφάγο τέρας του πλανήτη, διεκδικεί και τον Πύργο Τηλλυρίας. 

Αλλά η Κερύνεια δεν υπήρχε πουθενά, ούτε καν ως αναφορά. Ο λαός αποχαυνωμένος, κουρασμένος και «καλοταϊσμένος», ψηφίζει αυτούς που πουλούν τη γη των πατέρων του.
Δεν διαμαρτύρεται και συνεχίζει κάθε φορά που έχει εκλογές να προσέρχεται στις κάλπες… μετά χαράς! 

Αντίθετα, πολιτικά στελέχη, υπέρμαχοι της «όποιας λύσης», διακηρύσσοντας πως επιστροφή στην Κερύνεια δεν θα υπάρξει ποτέ, επιδιώκουν με τοποθετήσεις τους να προκαλέσουν και τους Κερυνειώτες και την κοινή γνώμη και να προετοιμάσουν το έδαφος για την επισημοποίηση του ξεπουλήματος. 

Είναι γεγονός, όπως προαναφέραμε, πως από τότε που η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία υιοθετήθηκε από τους πολιτικούς ταγούς ως η βάση διευθέτησης του Κυπριακού, η Κερύνεια θεωρείται εκ των πραγμάτων δεδομένο πως θα «ανήκει» στο «τ/κ συνιστών κρατίδιο», πως θα είναι υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. 

Είναι γι’ αυτό που το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης απορρίπτει μετά βδελυγμίας τη λύση αυτή. Είναι γι’ αυτό που το ΚΕΑ πολεμά για να απελευθερωθούν όλες οι σκλαβωμένες πατρίδες. 

Είναι γι’ αυτό που το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης επιδιώκει λύση απελευθέρωσης, λύση ενιαίου κράτους σε έδαφος, θεσμούς και πληθυσμό και συνέχιση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ένα μεταβατικό στάδιο, το οποίο θα οδηγήσει στην πολυπόθητη και αναγκαία για την επιβίωση του Ελληνισμού, ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. 

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, με την κατάθεση χάρτη εκ μέρους της ηγεσίας μας, που επισημοποιεί το ξεπούλημα στους Τούρκους ποσοστού 28,2% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, μας προκαλούν να αναφωνήσουμε: 

1. Με ποιο δικαίωμα κάποιοι διαπραγματεύονται και αποδέχονται το ξεπούλημα αυτού του ποσοστού του εδάφους της Κύπρου; 

2. Με ποιο δικαίωμα ξεγράφουν περιουσίες, εκκλησίες, τάφους προγόνων και τριών χιλιάδων ετών ελληνικής ιστορίας;

Εμείς, δεν τους έχουμε εκχωρήσει τέτοιο δικαίωμα και ούτε τους έχουμε εξουσιοδοτήσει να ξεπουλήσουν πατρίδες και δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν. 

Θα μαχόμαστε μέχρις εσχάτων, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, για να απαλλαγεί ο Ελληνισμός από την εκάστοτε σαθρή διακυβέρνησή του, για την επιστροφή στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της «ανθρώπινης» κοινωνίας.

Να ηττηθούν οι δυνατοί και δυνάστες του πλανήτη με την ανυπακοή στις επιταγές του, τον ένοπλο αγώνα και την ψυχική ηρεμία, που θα μας βοηθήσει να σκεφτόμαστε νηφάλια και για το καλό των συνανθρώπων μας. 

ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ) Κύπρου 

Σημερινή

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.