Τελευταίες αναρτήσεις

16 Ιανουαρίου 2017

Κυπριακό και ελληνοτουρκικά: "Έσω έτοιμοι" για όλα μετά από τη Γενεύη

Στη Γενεύη έγινε το αναμενόμενο. Συζήτηση πολύ, λύση καμία. Συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις που ο συνομιλητής σου δεν λύνει τα θέματά του με διάλογο αλλά πάντα δια της βίας. Η Τουρκία, μας αρέσει ή όχι, είναι ένας τέτοιος συνομιλητής. 

Μετά από τη Γενεύη είναι απολύτως βέβαιο ότι ο εκνευρισμός της Τουρκίας θα λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Ήδη η Άγκυρα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Γενεύη, έβγαλε στο Αιγαίο τον “λαβωμένο” στόλο της, ο οποίος έχει πολλά πλοία αλλά πάσχει κι αυτός από προσωπικό, μετά από τις μαζικές διώξεις Ερντογάν… 

Ο Τούρκος πρόεδρος από χθες κάνει δηλώσεις επιθετικές, αρνείται κάθε συζήτηση για το αυτονόητο, που είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και ζητά ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Δείχνει ότι είναι εκείνος που δεν επιθυμεί “λύση” στο Κυπριακό. Τουλάχιστον σε τραπέζι διαπραγματεύσεων. Ο Ερντογάν αναζητά ένα… θρίαμβο για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της χώρας του. Μετά από τόσα προβλήματα, τόσους θανάτους πολιτών από τις επιθέσεις μέσα σε τουρκικές πόλεις και τις αδιέξοδες στρατιωτικές εμπλοκές το “μικρόβιο” της αμφισβήτησης του “σουλτάνου” έχει αρχίσει να μεταδίδεται στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Τουρκία να επιλέξει την προσφυγή στη βία για να επιβάλλει τετελεσμένα. Δεν είναι εύκολο να το κάνει. Κανένας από τους “παίκτες” στην περιοχή δεν επιθυμεί να προκύψει ένα ακόμη πρόβλημα στη περιοχή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ερντογάν δεν έχει στο μυαλό του και στα σχέδιά του “λύσεις” που προβλέπουν ακόμη και τη χρήση στρατιωτικών μέσων και πίεσης. 

Η Ελλάδα τήρησε μια καλή στάση στην υπόθεση της Γενεύης. Δεν εμφανίστηκε φοβισμένη, έθεσε κάποιους όρους και τους υπερασπίστηκε. Δεν ήταν εύκολο, γιατί εκτός από την Τουρκία είχε να αντιμετωπίσει και κάποιους κύκλους από την Κύπρο που φαίνεται να ΄χουν πειστεί ότι πρέπει να δεχτούμε την ό,ποια λύση. Το δόγμα η Κύπρος αποφασίζει η Ελλάδα συμπαρίσταται, δεν μπορεί να έχει ισχύ σε περίπτωση που κάποιοι επιδιώξουν την “ευθανασία” της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι αυτό η Αθήνα έδειξε να το έχει καταλάβει στη Γενεύη. 

Η Ελλάδα οφείλει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μιας τουρκικής επιθετικής κίνησης, μετά από το ναυάγιο της Γενεύης. Δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται. Αν η Τουρκία αποφασίσει να προχωρήσει σε κλιμάκωση της έντασης και στην πρόκληση ενός επεισοδίου, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Και είμαστε. Τα τελευταία 24ωρα πολλά γίνονται και είναι ενθαρρυντικό ότι επικρατεί ψυχραιμία, αν και δεν έλειψαν και οι γκάφες όπως αυτή του υπουργείου Ναυτιλίας που θυμήθηκε τώρα να ανακοινώσει το πρόγραμμα για την κατοίκηση νησιών του Αιγαίου. Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία όλες τις κινήσεις της Τουρκίας που δείχνουν ότι “ψάχνει” την αφορμή για κλιμάκωση. 

Στο Κυπριακό τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Ο διεθνής παράγοντας που θέλει να εξυπηρετήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εκμεταλλευθούν τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου “καίγεται” για “λύση”. Λευκωσία και Αθήνα θα πρέπει να παραμείνουν σταθερές στις θέσεις τους. Να τις υπερασπιστούν με αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η άλλη επιλογή είναι η εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας κι αυτό θα είναι τραγικό και επικίνδυνο για την Ελλάδα.

Πηγή Militaire
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.