13 Ιανουαρίου 2017

Η σχέση Πούτιν-Ερντογάν μοχλεύει την αποτυχία των συνομιλιών του Κυπριακού; ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ πάντων ένεκεν.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Με λίγα λόγια ο Πούτιν « σώζει» την Κυπριακή Δημοκρατία από περισσούς μπελάδες στην συγκεκριμένη κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία;
Ας πιάσουμε τα πράγματα όπως τρέχουν με τα δεδομένα αυτών των ημερών,  διότι τα πάντα ρει.
Ο Ερντογάν δηλώνει εκνευρισμένος από την αποτυχία των συνομιλιών του Κυπριακού, αλλά είναι ΨΕΥΤΗΣ. 

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αποκλείοντας την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους. 

«Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» δήλωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 13 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, διότι αυτός επεδίωξε να αποτύχουν οι συνομιλίες για πολλούς γεωστρατηγικούς λόγους, ισχυρής τουρκικής παρουσίας στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου  και μάλιστα απέναντι από το θέατρο των επιχειρήσεων στην Συρία-Ιράκ.
Αλλά και για ένα ακόμη λόγο, να πουλήσει εκδούλευση στα ρωσικά ενεργειακά συμφέροντα που είναι ανταγωνιστικά στον σχεδιασμό αγωγών μεταφοράς στην περιοχή  αυτή προς την ΕΕ.

Ο Ερντογάν ήδη πατάει και μετά τα δύο πόδια του μέσα στην συνθήκη της Σαγκάης και ταυτόχρονα  το παίζει  και συνομιλητής της Ευρώπης εκβιάζοντας με το προσφυγικό για να πάρει «φράγκα» 

Ας θυμηθούμε πριν δυο μήνες

22 Νοεμβρίου 2016 
Ρωσία και Κίνα έδωσαν το «πράσινο φως» για ένταξη της Τουρκίας στον οργανισμό της συνθήκης της Σαγκάης http://www.pentapostagma.gr/ 

10 Οκτωβρίου 2016 
Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream 
http://www.skai.gr/ 

Σήμερα ο αγωγός Turkish Stream είναι ο κατεξοχήν ενεργειακός αντίπαλος του ΤΑP και επιθυμεί μέσω αυτού η Ρωσία να προλάβει να δώσει ζεστασιά  και ενέργεια στη παγωμένη Ευρώπη.

Μάλιστα θέλει διακαώς για τον σκοπό αυτό να περάσει από Θράκη-Μακεδονία πριν φτάσει Ευρώπη.

Συγκρατήστε την διαδρομή αυτή  διότι η ανάποδη φορά της οδηγεί στην ΠΟΛΗ και τα ΣΤΕΝΑ που το επόμενο διάστημα θα είναι για πολύ καιρό στην επικαιρότητα μέχρι να λυθεί το ερώτημα εκείνων των ημερών…
«σε ποιον θα ανήκει τελικά ο ενεργειακός κόμβος –γέφυρα που λέγεται
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;» βλ. και πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Όμως οι Ευρωπαίοι βιάζονται γιατί κρυώνουν και μια όπως -όπως λύση του Κυπριακού (  γιατί άραγε περίμεναν τόσα χρόνια για σταματήσουν την αδικία στο νησί ; ) τους λύνει σήμερα  τα χέρια να χαράξουν νέες ενεργειακές διαδρομές, όπως… 

Μόλις εχθές
«Ευρωπαική ‘Ενωση και Ισραήλ θέλουν τον αγωγό EASTMED και το δείχνουν!» 

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα από την Κυπριακή εφημερίδα “Σημερινή” και από την Ελληνική “Real News” προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο αγωγός EASTMED που έχει στόχο να μεταφέρει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ μέσω Κύπρου Ελλάδος και Ιταλίας στη Δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Real News – Σημερινής οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ιταλίας και Ισραήλ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνουν μέσα στον Ιανουάριο ομάδα εργασίας με στόχο το Σεπτέμβριο του 2017 να υπογραφεί ένα μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή του EASTMED.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι τα λεφτά της μελέτης, που είναι 4 εκατ. ευρώ, τα πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνολικά ο EASTMED θα έχει μήκος 1800 χλμ από τα οποία τα 1330 χλμ θα είναι υποθαλάσσια και τα 550 χλμ θα διέρχονται από τα εδάφη της Κύπρου και της Ελλάδας.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι τα λεφτά της μελέτης, που είναι 4 εκατ. ευρώ, τα πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνολικά ο EASTMED θα έχει μήκος 1800 χλμ από τα οποία τα 1330 χλμ θα είναι υποθαλάσσια και τα 550 χλμ θα διέρχονται από τα εδάφη της Κύπρου και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή μελέτη το συνολικό κόστος κατασκευής του αγωγού θα ανέλθει στα 5,2-6 δις δολάρια ενώ η μεταφορική του ικανότητα θα αγγίζει τα 10 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο. Τα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι ο αγωγός είναι οικονομικά βιώσιμος με μία μικρή αύξηση τιμής του φυσικού αερίου τα επόμενα 10 χρόνια, κάτι που αναμένεται να συμβεί.» 
http://mikrometoxos.gr/12.01.2017 00:01 

Αντίπαλος  του EASTMED αγωγού φυσικά είναι ο Turkish Stream.
Αντίπαλος των συνομιλιών για την ανεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό είναι ο Turkish Stream.
Αντίπαλος του Σχεδίου του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ κανένας.

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του.
Έρχεται λύση στο Κυπριακό μέσα από απίθανες συγκυρίες.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.