1 Ιανουαρίου 2017

Ο Β. Πούτιν «τα βρήκε» με τον Ν. Τραμπ «στην πλάτη» του Μ. Ομπάμα και ακύρωσε την απέλαση των Αμερικανών διπλωματών...

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

[Ανανέωση 14:45] Ο Β. Πούτιν ήρθε σε συνεννόηση με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ν. Τραμπ ο οποίος του υποσχέθηκε ότι μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του θα ακυρώσει όλες τις εχθρικές ενέργειες της κυβέρνησης Ομπάμα και θα επαναφέρει πίσω τους Ρώσους διπλωμάτες που απέλασε χθες η Ουάσιγκτον.

Ο Β. Πούτιν στην σχετική του ανακοίνωση είπε ότι «δεν θα εμπλακούμε σε μια διπλωματία κουζίνας»

«Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα, άλλα δεν θα βυθιστούμε σε μια «διπλωματία-κουζίνας». Θα κάνουμε υπεραίρω κινήσεις για την αποκατάσταση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων όταν θα βασίζονται πάνω στις πολιτικές που υιοθετεί η κυβέρνηση του νεοεκλεγέντα Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με την δήλωσή του που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Russia Today ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγες μόνο ώρες μετά την δήλωση του ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι δεν θα απελάσει κανέναν σε αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις.

O Ρώσος πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες τιμωρώντας με το ίδιο νόμισμα την Ουάσινγκτον.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι η πράξη του Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια πρόκληση. 
νωρίτερα, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση της Μόσχας περνούσε στην αντεπίθεση και δια στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωνε ότι η Ρωσία θέλει να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες. 

Η δήλωση Λαβρόφ ήρθε λίγες ώρες μετά την «τιμωρία» της κυβέρνησης της Ουάσινγκτον να αποπέμψει 35 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και να επιβάλει κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς και σε τέσσερις ανώτατους αξιωματούχους της στρατιωτικής μονάδας πληροφοριών υπό το φως των υποψιών για απόπειρες της Μόσχας να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. 
-------------------------------- 
(ακολουθεί το αρχικό δημοσίευμα)

Η Ρωσία απελαύνει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες και έτσι ξεπληρώνει την Ουάσιγκτον και ειδικότερα τον Μ.Ομπάμα με το ίδιο νόμισμα.

To ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες ως αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις και την αντίστοιχη χθεσινή προκλητική και άκρως επιθετική απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών 

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergei Lavrov πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο να αποβάλει 31 μέλη της αμερικανικής πρεσβείας της Μόσχας και άλλα τέσσερα από το αμερικανικό προξενείο της Αγίας Πετρούπολης  

«Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτά τα κόλπα αναπάντητα, η αμοιβαιότητα είναι ο νόμος της διπλωματίας και των διεθνών σχέσεων» 

Η Μαρία Ζαχάροβα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, εξέδωσε μια άκρως επιθετική δήλωση για τον Μ.Ομπάμα στο λογαριασμό της στο Facebook. 

Eκεί αναφέρεται στην αποτυχημένη οκταετή θητεία του Αμερικανού προέδρου και εκφράζει την εκτίμησήτης μόνο για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τ.Κέρι «ο οποίος αν και δεν ήταν σύμμαχος προσπάθησε με αξιοπρέπεια να είναι επαγγελματίας» 

Είπε μάλιστα ότι «έκανε ότι μπορούσε για να μην καταρεύσει η εξωτερική πολιτική της χώρας του» 

Aναλυτικα ολόκληρη η ανακοίνωση της Μ.Ζαχάροβα: 

«Οι άνθρωποι που παρέμειναν στον Λευκό Οίκο επί οκτώ χρόνια δεν είναι κυβέρνηση, είναι μια ομάδα αποτυχημένων στην εξωτερική πολιτική, κακόβουλων και κοντόφθαλμων... Σήμερα ο Ομπάμα το παραδέχτηκε αυτό επίσημα. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αφού δεν κατάφερε να καταγραφεί στην ιστορία της προεδρίας του κανένα επίτευγμα στον διεθνή στίβο, αυτός ο νομπελίστας κατάφερε, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του με έναν εκλεπτισμένο τρόπο να την αμαυρώσει... Απ' αυτή την ομάδα είναι να λυπάσαι μόνο τον Κέρι. Δεν ήταν σύμμαχός μας, αλλά προσπάθησε να είναι επαγγελματίας και να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ως άνθρωπος. 

Σήμερα ο αμερικανικός λαός ταπεινώθηκε από τον ίδιο του τον πρόεδρο. Όχι από τη διεθνή τρομοκρατία ή από τα στρατεύματα του εχθρού. Η Ουάσιγκτον δέχτηκε χαστούκι από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ο οποίος αύξησε σε υπέρτατο βαθμό τα επείγοντα ζητήματα για την επόμενη ηγεσία. 

Η αυλαία έπεσε. Η κακόγουστη παράσταση τελείωσε. Όλος ο κόσμος, από την πλατεία ως τον εξώστη, παρατηρεί ένα συντριπτικό πλήγμα που κατάφερε ο Μπαράκ Ομπάμα και η ημιμαθής ομάδα του στην εξωτερική πολιτική στο κύρος της Αμερικής και στην ηγεσία της, που αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο το κύριο μυστικό της, η ιδιαιτερότητα του οποίου ήταν να καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Και κανένας εχθρός των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα» 

Σημειώνεται ότι μόλις χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μ.Ομπάμα προχώρησε στην άκρως αυτή προκλητική ενέργεια με το σκεπτικό ότι η Ρωσία «παρενέβη» στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές προς όφελος του Ν.Τραμπ. 

Φυσικά το σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος παρουσιάζει την Ρωσία σαν την απόλυτη υπερδύναμη που επηρεάζει εκλογές στον πλανήτη με την προοπτική να απονομιμοποιήσουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ν.Τραμπ. 

Ο ίδιος ο Σ.Λαβρόφ απάντησε στις προκλήσεις Ομπάμα λέγοντας «κατηγορούν την Ρωσία για όλες τις θανάσιμες αμαρτίες, κατηγορούν εμάς για τις αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής τους». 

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή της απέλασης των Ρώσων διπλωματών να γίνει ανακοινωθεί χθες. Έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση του Β.Πούτιν για την εκεχειρία στην Συρία σε συνεννοήση με την Τουρκία. 

Αποτελεί μεγαλη γεωπολιτική νίκη του Ρώσου προέδρου και παρουσιάζεται η Ρωσία ως μια υπερδύναμη που λύνει προβλήματα, αντίθετα η εξωτερική πολιτική Ομπάμα θα μείνει στην Ιστορία με τα πιο «μελανά» χρώματα καθώς δημιούργησε το ισλαμικό πρόβλημα και την «αραβική Άνοιξη» προκαλώντας μια απεριόριστη αιματοχυσία που τελικώς έφτασε και στις ευρωπαϊκές χώρες.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Γελοίες και σπασμωδικές ενέργειες του Ομπαμα και του νεοταξίτικου καθεστώτος που προσπαθούν να προκαλέσουν αμερικορωσική σύγκρουση...
Ο Τράμπ φαίνεται να μην "τσιμπάει"...

Θα δούμε...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.