29 Ιανουαρίου 2017

Μarketing, το εργαλείο του ωραίου

Γράφει ο +Yanni Spiridakis 

Δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ξέρετε υπάρχει κόσμος ανάμεσα μας που τον ενδιαφέρει τόσο πολύ η εικόνα του που φτάνει σε ένα σημείο να δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτή πάρα σε οτιδήποτε πιο ουσιαστικό θα υπήρχε πάνω του, όπως το πνεύμα του για παράδειγμα. 

Εδώ έχω την πρώτη ένσταση του προβληματισμού μου, αφού υπάρχει πολύς κόσμος ανάμεσα μας που ευημερει ή αν θέλετε βγάζει το ψωμί του, ακριβώς με αυτόν τον τρόπο δηλαδή καλλιεργωντας την εικόνα του. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ακόμα κι αν εκφυλίζει το σημερινό μου κείμενο είναι η άγνωστη Χ, Kim Kardashian. Τι κάνει; Πως κατάφερε να βγάλει λεφτά και να εδραιωθεί με αυτό που κάνει; 

Η λέξη κλειδί σήμερα είναι το Marketing, ένα παρακλάδι της Διοίκησης Επιχειρήσεων που πλέον είναι τόσο ανεξάρτητο από αυτή που μπορεί να σταθεί ως μία ολόκληρη επιστήμη. Γιατί η αλήθεια και το ψέμα δεν λένε και πολλά, η ωραιοποιημένη αλήθεια και το ωραιοποιημένο ψέμα είναι τόσο διαφορετικά που ο μέσος νους μπορεί εύκολα να υιοθετήσει. 

Σήμερα κάνουμε όλοι Marketing. Συνήθως το κάνουμε ασυναίσθητα όμως είναι γεγονός πως αυτή η αργή τριβή μας με το Marketing άλλαξε εντελώς τον τρόπο που ακούμε, δεχόμαστε ένα μήνυμα και αντίστοιχα επικοινωνούμε με τον υπόλοιπο κόσμο. 

Δεν είναι κακό να ενδιαφερόμαστε για την εικόνα μας, δεν είναι κακό να προσέχουμε την εικόνα των άλλων. Στην κοινωνία μας είναι μάλλον αυτονόητο. Το θέμα είναι να κάνουμε σωστή διαχείριση της εικόνας αυτής. Στο μέτρο που είναι σωστό, στο μέτρο που θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, σεβομενοι ένα άτυπο όριο μετά από το οποίο προσεγγίζουμε τα όρια της γελοιότητας.

+Yanni Spiridakis

yannidakis.netShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.