24 Ιανουαρίου 2017

Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα αν θα φύγει το ΔΝΤ;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν είναι και τόσο απλό πράγμα η αποχώρηση του ΔΝΤ από το μνημονιακό πρόγραμμα εν Ελλάδι.
Είναι σαν να ξηλώνεις από το βαλκανικό μανίκι το πουλόβερ της ΕΕ που δέχτηκε ήδη κοπτοραπτική με το Brexit το καλοκαίρι.
Για τον λόγο αυτό κάνουμε μια προσπάθεια προσέγγισης του όλου θέματος με την βοήθεια των Αγιασμένων μορφών της Ορθοδοξίας.
Το ΔΝΤ από μόνο του είναι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός και φυσικά η έξοδος του να σημαίνει το τράβηγμα πίσω  του κεφαλαίου από την Ελλάδα. 

«Το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης» 

«Η δεύτερη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος είναι βαλτωμένη. Η οικονομία παραμένει στάσιμη περιμένοντας θετικές ειδήσεις και η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από τις διαφορετικές προσεγγίσεις των θεσμών στο θέμα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, γεγονός που καθιστά πλέον αβέβαιη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και δημιουργεί κινητικότητα στην πλευρά των ευρωπαίων εταίρων μας. Οι πολίτες κατακλύζονται και πάλι από πληροφορίες και σενάρια, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις, τα αριθμητικά στοιχεία και τις νομικές παραμέτρους. Μια αίσθηση αδιεξόδου κυριαρχεί στη χώρα.» Θανάσης Κοντογεώργης : 23/01/2017 12:06 μμ http://www.huffingtonpost.gr/greece 

«Σόιμπλε: Αν φύγει το ΔΝΤ, θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα» 
http://www.naftemporiki.gr/Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 15:34 

«Αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

«Χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει. Και πρέπει να πάρουμε άδεια από τη Βουλή για να διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα. Γι’ αυτό δεν θα το συμβούλευα στους Ελληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.» http://www.tovima.gr/#19/01/2017 18:47  

«Εν τω μεταξύ, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δεν συμμερίζεται την προσήλωση της κυβέρνησης Ομπάμα στην ακεραιότητα της Ευρωζώνης και στην αποτροπή του Grexit. Ολα αυτά σε μια περίοδο που η κόπωση με το ελληνικό ζήτημα στις τάξεις του ίδιου του Ταμείου δείχνει να κορυφώνεται, παρότι η Κριστίν Λαγκάρντ, ύστερα από συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε στο Νταβός, διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ παραμένει ενεργό στις συνομιλίες και προσβλέπει στην πλήρη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.» ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
http://www.kathimerini.gr/23 Ιανουαρίου 2017 

Για καλό ή για κακό οι Ευρωπαίοι παίρνουν βραχυπρόθεσμα μέτρα για να προλάβουν το σοκ των αγορών. 

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποφάσισε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος» 
HuffPost Greece Newsroom
23/01/2017 5:40 μμ

Η πιθανή ΕΞΟΔΟΣ αργά ή γρήγορα του ΔΝΤ σηματοδοτεί  την αρχή της εξόδου του πολυεθνικού κεφαλαίου από την Ελλάδα.
Μπορεί επίσης να σηματοδοτεί και την αρχή εξελίξεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ελλάδος.

Δύναται επίσης όλα αυτά να ανοίξουν και την όρεξη των γειτόνων-τούρκων που θα θελήσουν να εξαγάγουν τα μεγάλα προβλήματα τους στο ΑΙΓΑΙΟ  με μια γενικευμένη εμπλοκή.
Τι εννοούσαν οι Άγιοι Πατέρες όταν έλεγαν: 

«Θα γίνει μια πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία, θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η Ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα.»
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ 

«Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά.

Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά.» ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 

Γέροντος Παϊσίου Λόγοι Α” Με πόνο και αγάπη για το σύγχρονο άνθρωπο
Έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Σουρωτή Θεσσαλονίκης 

«Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ~Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς» 
Τελικά τι εννοούσε ο Άγιος ΠατροΚοσμάς όταν έλεγε:
«Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες γρηγορότερα από τούς Χριστιανούς». (Τό αλβανικόν χειρόγραφον έχει τήν προφητείαν ως εξής: «Οι Τούρκοι θά τό καταλάβουν τρείς ημέρες γρηγορώτερα από τούς Χριστιανούς»,από το βιβλίο «Κοσμάς ο Αιτωλός» του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη).

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, προφήτεψε για την εποχή μας, στην προσπάθεια του να μας αφυπνίσει, ότι οι Τούρκοι θα είναι περισσότερο έτοιμοι από εμάς, τη στιγμή που θα λάβουν εντολή για να προβούν σε επιθετική ενέργεια εναντίον της Ελλάδας. http://www.pentapostagma.gr/ 12 Μαρτίου 2016, 10:06 μμ 

Οι τοκογλύφοι έκαναν ένα ουσιαστικό λάθος.
Πίστεψαν ότι μπορούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο τραπεζικό προιόν, μη γνωρίζοντας ότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι απλώς μια έκταση γης, αλλά ένα Παγκόσμιο Πολιτισμικό Ιδεώδες έτοιμο να δράσει θεραπευτικά στην κατακερματισμένη από την ψυχοπάθεια ανθρωπότητα.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι" μπορεί να σημαίνει κάποια πτώχευση ίσως. Ο πατέρ Βιτάλης άν δεν κάνω λάθος είχε πεί. "Θα ξυπνήσουμε ένα καλοκαίρι, και θα μάθουμε οτι έχουν πάρει όλα τα χρήματα απο τις τράπεζες για να πληρώσουν τα δάνεια"
Αν αυτό το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν είναι κάποια μπαρούφα απο τις πολλές που υπάρχουν, τότε οι πιθανότητες δείχνουν πτώχευση.
Η προετοιμασία που μπορεί να κάνει ο απλός άθνρωπος είναι πρώτον να αποσύρει τα χρήματα του απο τις τράπεζες, και να αγοράσει κανενένα τρόφιμο τώρα που ακόμα μπορεί.
Γιατί κακά τα ψέματα, όταν αρχίσουν τα γεγονότα, δεν θα προλάβει να κάνει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Στις αρχές του έτους ο ντράγκι είχε πει. "Οποια χώρα φύγει από το ευρώ θα πρέπει να τακτοποιήσει τις απαιτήσεις και τα χρέη της προς το σύστημα πληρωμών της ευρωζώνης πριν κόψει τους δεσμούς, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι."
Οπότε λέτε η απόσυρση του διεθνούς κεφαλαίου να έχει σχέση με την έξοδο απο την ευροζώνη?

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Να πανε και να μην ξαναρθουν.... τα διεθνη κεφαλαια... και μαζι να παρουν και το τρισκαταρατο οικονομικό γερμανικο όπλο που λεγεται "ευρω"....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.