Τελευταίες αναρτήσεις

24 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ ΓΙΑΛΤΑ Νο2

Γράφουν οι Παναγιώτης Αποστόλου
και Χρήστος Χατζηαναστασίου
του κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία” 

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα και η φράση του προς τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ “η πραγματικότητα είναι σκληρή…” δείχνει εύγλωττα ότι ο πλανήτης περνάει σε μια νέα ιστορική φάση ανάλογη αυτής της περιόδου που ξεκίνησε με την συμφωνία της Γιάλτας.

Λίγες δεκαετίες αργότερα και με τη Γιάλτα Νο2 στο προσκήνιο και σε συνδυασμό με την ακόρεστη φιλοδοξία του υπέρμαχου της Παγκοσμιοποίησης Τζωρτζ Σόρος, ώστε  να μην επιτρέψει στον νέο Πλανητάρχη να σχεδιάσει τις πρώτες πολιτικές του κινήσεις, σχεδόν όλος ο πλανήτης είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί...

Απέτυχε η Ευρώπη. 

Η Ευρώπη της παρατεταμένης οικονομικής και θεσμικής κρίσης, γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά και το BREXIT και τις πρόσφατες δηλώσεις της Μέι περί γέννησης της νέας Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και με διογκούμενο το πρόβλημα των Ιταλικών τραπεζών, που δείχνει ότι σύντομα η Ιταλία θα αποτελεί παρελθόν για την ΕΕ, δείχνουν πως το μοντέλο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης απέτυχε και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοδιάλυσή του…

Και ένας από τους λόγους που απέτυχε, είναι διότι νικήτρια της Γιάλτας Νο1, απεδείχθη μακράν πως ήταν η ηττημένη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία, η οποία έβαλε μέσω των πολιτικών της λιτότητας και της ισχυρής οικονομίας της 240 δις στα ταμεία της (κέρδη ) από μια πολύ ενδιαφέρουσα ηγεμονία που ίσως δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν στην Παγκόσμια Ιστορία.

Έτσι, έχει αναγκασθεί η Ευρώπη να νιώθει αμήχανα από αυτό το θανατηφόρο σφιχταγκάλιασμα της Γερμανίας, αλλά και να προβληματίζεται για το μέλλον της, αφού οι ηγέτες που ίδρυσαν την ΕΟΚ, οραματίστηκαν μια άλλη ισχυρή Ευρώπη.

Η σημερινή Ευρώπη είναι απέναντι από τη Ρωσία, τη Κίνα αλλά και την “ανερχόμενη” δύναμη Ινδία. Όταν αυτές οι χώρες, δεν έχουν μόνο αναπτυγμένη οικονομία αλλά καλύπτουν πληθυσμιακά το 66% του πλανήτη…

Έρχονται αλλαγές… 

Ο ανταγωνισμός με αυτές τις οικονομίες στην στρατηγική της παγκοσμιοποίησης, κόντρα σε μια τεχνολογική ηλεκτρονική κοινωνία και του εμπορίου των μεγάλων τραστ, ο πόλεμος που έρχεται μπροστά μας, είναι όπως το πέρασμα στο Τείχος του Βερολίνου από το βομβαρδισμένο Βερολίνο του 1945.

Σε αυτό το μέλλον δύσκολα κανείς μπορεί να προσδιορίσει τις νέες οικονομικές συμμαχίες, τον νέο “ψυχρό πόλεμο” που διαφαίνεται, τη νέα Γερμανία σε μια σπαρασσόμενη ΕΕ, που προφανώς θα επιφέρουν μια νέα παγκόσμια αναδιανομή του πλούτου.

Σε όλα τα παραπάνω η μικρή αυτή χώρα που λέγεται Ελλάδα, θα τύχει να έχει έναν σημαίνοντα ρόλο δεδομένο ότι όλα αυτά σχετίζονται σοβαρά και με την γεωπολιτική θέση των κρατών που συμμετέχουν αλλά και με την τάση μεγάλου μέρους των κοινωνιών να γυρίζουν πίσω στις συντηρητικές τους αξίες, στην πίστη για το Έθνος, στην οικονομία για τον άνθρωπο και όχι για τις τράπεζες και τέλος στις συμμαχίες για την ειρήνη και όχι για τον πόλεμο.

Ξημερώνει άλλος κόσμος… 

Με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ήλθε το τέλος του παλαιού κόσμου.  Ενός κόσμου εφιαλτικού που ήλθε με το τέλος της θητείας του Αφρο-αμερικανού Προέδρου Χουσεΐν Μπάρακ Ομπάμα αλλά και με τη συντριπτική ήττα της Δυναστείας των Κλίντον. Ο νέος κόσμος θα αρχίσει να μετασχηματίζεται με πολλά από τα κράτη που δημιουργήθηκαν την περασμένη εικοσαετία και τα οποία ήταν οι στυλοβάτες του αποτυχημένου μοντέλου της ΕΕ, να αλλάζουν θέση και στάση. Από αυτά τα κράτη, αρκετά είναι υπό Γερμανική κηδεμονία και σε όλα έχει καλλιεργηθεί ο φόβος του Ρώσου επιβολέα!!

Αντίθετα η Σερβία και η Κύπρος δεν ήπιαν αυτό το πικρό κρασί που τους σέρβιραν, αφού τη Σερβία την πρόλαβαν οι βομβαρδισμοί του Μπους και του ΝΑΤΟ, τη δε Κύπρο την είχαν προλάβει η εισβολή στο Νησί το 1974, όταν η μία εκ των τριών εγγυητριών δυνάμεων - Βρετανία – δεν έκανε τίποτε για να αποφευχθεί αυτή η εισβολή. Σήμερα αυτή η Βρετανία δίνει πρώτη το μεγάλο χαστούκι στην αντι - Ρωσική ΕΕ!!

Οι αλλαγές μας επηρεάζουν… 

Η σύνθεση όλου αυτού του πάζλ, ίσως δίνει μια απάντηση και στην Ελληνική χρεοκοπία για την οποία δεν θα είναι θαύμα να δούμε στο άμεσο μέλλον να περάσει υπό Ρωσική κηδεμονία με την συναίνεση της Δύσης. Φαντάζει λίγο απίθανο αυτό το σενάριο, αλλά στην διπλωματία και στην εξωτερική πολιτική τίποτα δεν είναι απίθανο αν η παγκόσμια ελίτ νιώσει πίεση και ανασφάλεια.

Από τη στιγμή, που η ΕΕ έχει καταναλώσει αρκετές δόσεις δύναμης για το ελληνικό πρόβλημα το οποίο  κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει, αλλά πως και σε ποια Ευρώπη; Μια Ευρώπη που αισίως και μετά τις εκλογές σε Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία η πλειοψηφία θα έχει περάσει σε κόμματα και ηγεσίες που έχουν καταλάβει τις παγίδες που ο παλαιός κόσμος “έκρυβε” υπό του καθεστώτος της παγκοσμιοποίησης!!

Επιστροφή στη δραχμή του νέου κόσμου!! 

Στα “μεγάλα σαλόνια” της Αθήνας θα καταλάβουν σύντομα ότι δεν πρέπει να φοβούνται μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αλλά ούτε ένα GREXIT και ο λόγος είναι πολύ απλός, αφού το τέλος της Ευρώπης έχει προδιαγραφεί από την γειτονική Ιταλία!! Την χώρα που οι ψηφοφόροι της εξέλεξαν ως ρυθμιστή τον Μπέπε Γκρίλο και σήμερα με Πρόεδρο δικό του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξηλώνεται η Γερμανική ηγεμονία που είχε παραδοθεί αμαχητί στις ορέξεις της τραπεζοκρατίας αλλά και στον αθέμιτο πλουτισμό εις βάρος εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.

Αυτός ο νέος κόσμος έρχεται με τέτοια ταχύτητα που κανείς δεν θα καταλάβει πότε και πως θα ολοκληρωθεί η νέα Ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, ποιος θα είναι ο ρόλος των ΗΠΑ, ποια η κηδεμονία των Βρετανών, των τελευταίων αποικιοκρατών στην ιστορία, πως θα γίνει η μετατόπιση της Ρωσίας στο νέο Δυτικό κόσμο και η προσφορά της παγκόσμιας τάξης στο Ισραήλ, που θα είναι υποχρεωμένο να ελέγξει τους Σουνίτες όλων των γειτονικών του κρατών αλλά και μια Τουρκία η οποία αν και έχει παγιδευτεί στις ορέξεις του Σουλτάνου της, είναι η νούμερο ένα χώρα στον πλανήτη που κινδυνεύει να διαμελιστεί παρασύροντας μια σειρά από αλλαγές συνόρων τέτοιες που είναι απίθανο να μην επηρεάσουν την Ελλάδα και κατ’ επέκταση τα Βαλκάνια!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΑ ΓΙΑΛΤΑ Νο2Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.