Τελευταίες αναρτήσεις

24 Ιανουαρίου 2017

Η Κομισιόν επαναβεβαιώνει το νόμιμο της εξαγοράς των 14 αεροδρομίων από τη Fraport.... Σώπα, μα ολόκληρη η τεχνητή κρίση στήθηκε γι αυτό...!!!

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού επαναβεβαίωσε ότι η σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport δεν παραβιάζει κοινοτική νομοθεσία. Το συνδικάτο εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συνεχίζει ωστόσο τον αγώνα. 

Η διαμάχη ανάμεσα στην Fraport και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ καλά κρατεί. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, που τάχθηκε από την αρχή εναντίον της ιδιωτικοποίησης 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων κάνοντας λόγο για "γερμανική αποικιοκρατία", συνεχίζει τους δικαστικούς αγώνες ευελπιστώντας στη βοήθεια της ΕΕ.

"Συνήθης εκβιασμός"

Ωστόσο, όπως αναγράφει το Spiegel ONLINE, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια της αρμόδιας Επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ τοποθετήθηκε γραπτώς επί του θέματος επαναβεβαιώνοντας ότι η παραχώρηση των αεροδρομίων δεν παραβιάζει κοινοτικό δίκαιο. Σύμφωνα με το αιτιολογικό που έγινε γραπτώς και δημοσιοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου, η παραχώρηση έγινε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό και η δεσπόζουσα θέση που καταλαμβάνει η Fraport στην Ελλάδα δεν έρχεται σε σύγκρουση με το ευρωπαϊκό ισχύον πλαίσιο. Προηγουμένως το συνδικάτο των απασχολουμένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας υποστήριξε ότι η συμφωνία παραβιάζει το άρθρο 106 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), που αφορά στη νόθευση του ανταγωνισμού.

Ο ίδιος ο ιταλός ευρωβουλευτής Φάμπιο ντε Μάσι, από το κόμμα Die Linke, που κατέθεσε την επερώτηση στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου στην Κομισιόν, δεν είναι ευχαριστημένος από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου και εξαγγέλλει κι αυτός από την πλευρά του τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με Έλληνες ευρωβουλευτές. "Η Επιτροπή χαρακτηρίζει την προκήρυξη του διαγωνισμού ως πράξη συνήθους ανταγωνισμού, εγώ την αποκαλώ συνήθη εκβιασμό. Οι ιδιώτες επενδυτές ενεργούν εγκληματικά και εκμεταλλεύονται το ελληνικό δημόσιο".

Καθυστερήσεις και ανασύνταξη δυνάμεων από τους συνδικαλιστές

Αντίδραση από την ίδια τη Fraport δεν υπάρχει. Για την κοινοπραξία η διαδικασία ήταν από την αρχή ξεκάθαρη, η συμφωνία πήρε το πράσινο φως από την επιτροπή ανταγωνισμού, ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο και πήρε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να γίνει η παράδοση-παραλαβή των αεροδρομίων τέλος του 2016, αλλά παρατηρείται καθυστέρηση, η οποία κρίνεται ως φυσιολογική αν αναλογιστεί κανείς την πολυπλοκότητα της διαδικασίας. Πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στο έργο ανέφεραν στη DW ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η Fraport θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη σε επίπεδο εκπαίδευσης και στελέχωσης του προσωπικού της. Απομένουν αρκετές γραφειοκρατικές εκκρεμότητες για να ολοκληρωθεί με όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ομαλό τρόπο η συμφωνία.

H ηγεσία της ΟΣΥΠΑ θεωρεί ότι οι καθυστερήσεις θα υπερβούν τον Μάρτιο οπότε και ξεκινά η τουριστική περίοδος και άρα η διαδικασία παραχώρησης θα μεταφερθεί αρχές φθινοπώρου. Μέχρι τότε ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος περιμένει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στη γραπτή αναφορά που κατέθεσε στις 21.7.2016, ενώ ετοιμάζει μεταξύ άλλων μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για απάτη σε σχέση με τη σύμβαση, την οποία θεωρεί ετεροβαρή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Οι πιθανότητες επιτυχίας από την πλευρά των συνδικαλιστών κρίνονται ως μηδενικές...

Πηγή: Deutsche Welle
το είδαμε ΕΔΩ
 

ΣΧΟΛΙΟ
Μα όταν έχεις στήσει ολόκληρη τεχνητή κρίση επί 7 χρόνια και εξαθλιώνεις τον λαό μόνο και μόνο για να περιορίσεις την εθνική ανεξαρτησία και να επιφέρεις τέτοιο πλήγμα στον δύσμοιρο ελληνικό λαό, ώστε να σε παρακαλάει να αγοράσεις τα χρυσαφικά του, είναι δυνατόν να μην εγκρίνεις την αγορά των 14 αεροδρομίων από την γερμανική Fraport;

Μα βλακείες λέμε τώρα;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.