7 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

O πρωθυπουργός της χώρας αρέσκεται στο να διηγείται στις ομιλίες του την ιστορία με το καραβάνι που προχωρά, αφήνοντας πίσω του τα σκυλιά που ουρλιάζουν. Ο μύθος αναφέρει: «Ενα καραβάνι διασχίζει την έρημο, όταν το εντοπίζουν τα σκυλιά, που μπορεί να ζουν αδέσποτα ή να ανήκουν σε βεδουίνους της περιοχής. Γαβγίζουν απειλητικά, αλλά το καραβάνι συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του. Οταν πια απομακρυνθεί, τα σκυλιά συνεχίζουν να γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι είναι μακριά και ασφαλές».

Ως εδώ τίποτε κακό, καθώς η παραπάνω ανάγνωση της ιστορίας είναι η πιο διαδεδομένη. Με αυτήν την εκδοχή, πράγματι ο κ. Τσίπρας έχει φτιάξει το καραβάνι του και το έχει... φορτώσει με επιβάτες και εμπόρευμα που θέλει να σώσει. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από την παρέα και τους κολλητούς του, που διάγουν ζωή που ούτε στα όνειρά τους δεν θα μπορούσαν να έχουν διανοηθεί.

Από τις επαγγελματικές γαλέρες και την ανωνυμία της επανάστασης γνώρισαν τον τρυφηλό βίο και τα καλά του καπιταλισμού, και οι σειρήνες της εξουσίας πλάνεψαν τους πάλαι ποτέ «αμάθητους» από τα καλά της επαναστάτες.

Εκτός όμως από αυτήν την εκδοχή που βολεύει το «καραβάνι Τσίπρα», υπάρχει και μια άλλη. Αυτή που μιλά για εκείνους που δεν επελέγησαν να ανέβουν στο καραβάνι και να φυγαδευτούν μακριά από τα σκυλιά που το απειλούσαν. Ανθρωποι που δεν ανήκαν στους εκλεκτούς που θέλει να διασώσει ο κ. Τσίπρας, δίνοντάς τους ως ανταλλάγματα οφίτσια, χάντρες και καρέκλες. 

Ανθρωποι που πίστεψαν, αλλά δεν είχαν τη «βίζα» ανόδου στο ταξίδι διαφυγής. Πολίτες καθημερινοί, με αγωνίες και προβλήματα, αυτούς που το καραβάνι άφησε πίσω να βιώσουν τις επιλογές των υπογραφών του πρωθυπουργού. Αυτούς που τα σκυλιά έχουν περικυκλώσει εδώ και έξι χρόνια και με «δαγκωματιές» τους τρων το βιος και τη ζωή. Οικογένειες που από την ιστορία του καραβανιού που φέρεται ότι διηγήθηκε πρώτος ο Ιταλός ποιητής της Αναγέννησης Δάντης, ζουν μόνο την Κόλασή του. 

Σε λίγες μέρες θα ψηφιστεί ο νέος Προϋπολογισμός, που φέρνει νέα μέτρα, νέες αυξήσεις σε προϊόντα, νέα μείωση των εισοδημάτων τους και πόνο σε κάθε Ελληνίδα και Ελληνα. Ο δεύτερος προϋπολογισμός της κυβέρνησης είναι το τέλος των όποιων ψευδαισθήσεων υπήρχαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με αυτήν την κυβέρνηση. Και το χειρότερο απ' όλα, την επόμενη χρονιά ετοιμάζονται να μπουν υπογραφές και σε νέα μέτρα. 

Ο Σόιμπλε, το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι πιστωτές, αφού θωράκισαν τις οικονομίες τους, ελάχιστη σημασία δίνουν στη χώρα μας και το μόνο που θέλουν πλέον είναι να παίρνουν από αυτήν.

Γι’ αυτό λέμε ότι κάνετε λάθος πλέον, κ. Τσίπρα, και καλό είναι να σταματήσετε εσείς και οι συνεργάτες σας να χρησιμοποιείτε αλληγορικά την ιστορία με το καραβάνι. Διότι αυτό που ακούτε περνώντας με το... καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ από την έρημο που λέγεται πλέον Ελλάς δεν είναι τα σκυλιά που γαβγίζουν, αλλά οι Ελληνες που κλαίνε στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.

Γι’ αυτά που πέρασαν, γι’ αυτά που ζουν (γιατί σας πίστεψαν) και γι’ αυτά που έρχονται με την κληρονομιά που θα τους αφήσετε... 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.