1 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση στον αλβανό πρωθυπουργό: Η διεκδίκηση μας για την Βόρειο Ήπειρο είναι ιερά και απαράγραπτος.

Μία εβδομάδα πέρασε από την προβολή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ της συνέντευξης που έδωσε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή «Ιστορίες».

Πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν, ως σχόλια και αναλύσεις για τα λεγόμενα του αλβανού πρωθυπουργού, ακόμα και έπαινοι προς το πρόσωπο του από ελληνικές γραφίδες.

Κανένας όμως δεν έδωσε σημασία, απ’ όσα έπεσαν στην αντίληψη μας, σε μία αποστροφή του λόγου του Έντι Ράμα.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης είπε:

«Δεν θέλω να δεχτώ αυτήν την παράνοια του να τρελαίνεστε όταν ακούτε τη λέξη τσάμης ή τσαμουριά. Τι σημαίνει αυτό; Αυτή ήταν μία περιοχή όπου ζούσαν συμπατριώτες μας… Υπάρχουν ακόμη κάποιοι στην Ελλάδα, που μιλούν για αυτή την τρέλα της Βόρειας Ηπείρου, αλλά δεν τους παίρνω στα σοβαρά και δεν θα τολμούσα ποτέ να μπω στη διαδικασία να ξοδέψω ούτε δευτερόλεπτο, χωρίς παρεξήγηση, να το συζητήσω με τον πρωθυπουργό σας. Ξέρετε πρόκειται για τρελούς εθνικιστές που πιστεύουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να φτάσουν μέχρι το κέντρο της σημερινής Αλβανίας, κάτι το γελοίο με το οποίο πρέπει να ζήσουμε».

Ως άξιος πρωθυπουργός για την Αλβανία ο κ. Ράμα εφαρμόζει πιστά την τακτική «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας».

Σύμφωνα με τη λογική του, ο ελληνικός λαός πρέπει να ανέχεται τις αναφορές και τις διεκδικήσεις περί «τσαμουριάς», οι οποίες προωθούνται ακόμα και από κυβερνητικούς εταίρους στα Τίρανα, αλλά χαρακτηρίζεται ως «τρέλα» η όποια αναφορά στο ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.

Αν δηλώνει απερίφραστα ο Έντι Ράμα ότι δεν θα μπει στην διαδικασία να συζητήσει για τη Βόρειο Ήπειρο ούτε δευτερόλεπτο, όπως σημειώνει, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, είναι διότι του έδωσαν αυτό το θράσος όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν έχουν ενδιαφερθεί ουσιαστικά για το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα και δεν το έχουν θέσει ποτέ με πυγμή στα Τίρανα.

Η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική και θα παραμείνει Ελληνική και δεν είναι νότιος Αλβανία.

Γιατί η Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δεν αμφισβητείται.

Η Βόρειος Ήπειρος στέκεται φρουρός της Ρωμιοσύνης στα βόρεια σύνορα, είναι η συνέχεια του Ηπειρωτικού χώρου με παρόμοιες γεωμορφολογικές και ανθρωπογεωγραφικές συνθήκες. Το Ηπειρωτικό αυτό τμήμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο και αποκομμένο από τον Ηπειρωτικό κορμό. Ο Ηπειρωτικός χώρος είναι ενιαίος και αδιάσπαστος, με ενιαία εθνολογική σύνθεση. Μάρτυρες αδιάψευστοι τα αρχαία ελληνικά μνημεία, οι ορθόδοξες ελληνικές εκκλησίες που υπάρχουν εκεί χιλιετίες ολόκληρες μαζί με τους αυτόχθονες ελληνικούς πληθυσμούς τους οποίους πασχίζει να αφανίσει η αλβανική κυβέρνηση με πρόσχημα τα «αναπτυξιακά» σχέδια της.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο πρεσβύτερος, σε συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων στις 12 Ιουνίου 1960, είχε κάνει την εξής τοποθέτηση, η οποία παραμένει για εμάς σταθερή αξία: «Εκείνο το οποίο οφείλουν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγο η απάρνηση του ιερού αιτήματος… Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο η διεκδίκηση είναι ιερά και απαράγραπτος».

Το εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου παραμένει ανοικτό από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το οποίο υπέγραψαν στις 17 Μαΐου 1914 οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Αλβανία, αναγνωρίζοντας της καθεστώς Αυτονομίας, αλλά και ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών των Τεσσάρων Νικητριών Δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολύ σύντομα ο Αλβανός Πρωθυπουργός, όποιος και αν είναι αυτός, θα αναγκαστεί να το συζητήσει με την Ελλάδα.

Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914
29-11-2016

Υ.Γ.: Επίσης, όποιος Έλληνας πολιτικός αρνηθεί το πεπρωμένο της Ένωσης της Βορείου Ηπείρου με την μητέρα Ελλάδα θα κριθεί από την ιστορία όπως κρίθηκαν και τόσοι άλλοι.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.