Τελευταίες αναρτήσεις

27 Νοεμβρίου 2016

Σκυφτούληδες..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κι ενώ μας είχανε γανώσει τον εγκέφαλο όλο τον χρόνο, για το ποιές και πόσες αποδείξεις έπρεπε να μαζεύουμε: το 20% του εισοδήματός μας;  το 30%; μόνον αυτές που κάναμε με αγορά κάποιας κάρτας;  όλεςαπό γιατρούς;  απ' την λαϊκή;  απ' το φροντιστήριοξαφνικά το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως δεν χρειάζεται να μαζεύουμε αποδείξεις για φέτος.

Έτσι απλά.
Και η φοροδιαφυγή που θα πατάξετε, θείο;

Το ίδιο και με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 
Δώστου οι διαρροές: τόσο θα μειωθούν για τα οχήματα δεκαετίας, τόσο θα αυξηθούν για τα μεσαία κυβικά, τόσο τα χαμηλής ρύπανσης, τόσο τα χρέπια, και πάει λέγοντας.
Και βγαίναν βουλευτάδες και επαϊοντες στο γυαλί και εξηγούσαν επί των διαρροών το πόσο ευαίσθητη κοινωνική πολιτική εφαρμόζει η  "πρώτη φορά τόσο σκ@τά"  αριστερο-νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή μας, πόσο θα ελαφρυνθούν οι λαϊκές μάζες, και πως δεν ήταν σύστημα αυτό, πωπωπω, των προηγούμενων δεξιών κυβερνήσεων, που ευνοούσε τους "εχοντες και κατέχοντες".

Και τσούπ! Μίαν ωραίαν πρωίαν (χθες, προχθές) με μία λιτή και απέριττη ανακοίνωση, το αρμόδιο υπουργείο εξαγγέλει πως τα τέλη δεν αλλάζουν και θα μείνουν τα ίδια με τα περσινά! 
Και η κοινωνική πολιτική, θείο;

Τα δείγματα γραφής των τωρινών άχρηστων (γιατί υπήρξαν και οι προηγούμενοι, και θα υπάρξουν και οι επόμενοι) γεμίζουν πιά τόμους ολόκληρους.
Παντού οι εύκολες λύσεις, και οι ακόμη ευκολότερες δικαιολογίες: "δεν τα κάναμε εμείς. Οι προηγούμενοι τα έκαναν", "εδώ μας έφεραν οι άλλοι".
Ναι, χρυσέ μου, αλλά γι αυτό πετάξαμε τους άλλους στα σκουπίδια. Για νάρθετε εσείς να τα διορθώσετε.

Αν ήταν να διατηρήσετε και να επαυξήσετε τις πομπές τους, αφήναμε κι εκείνους που τέλος πάντων φασίστες τους ανεβάζαμε φασίστες τους κατεβάζαμε, πουλημένα τομάρια τους λέγαμε (και ήταν), προδότες τους φωνάζαμε.

Δεν ήταν ανάγκη να γίνετε κι εσείς φασίστες, τομάρια και προδότες!
Τί; Έτσι ήσασταν από παλιά αλλά δεν το δείχνατε;
Sorry. Δεν είχαμε πάρει είδηση. Δικό μας το λάθος.

Τόση δηθενιά και αχρηστία πού μαζεύτηκε όλη σε ένα 4%;
Μα τόσο τίποτα μαζεμένο όλο μαζί;
Και μιλάμε για τους ορίτζιναλ, χώρια οι πασοκίσιες μεταγραφές. Αυτοί μισθοφορικά καθάρματα είναι, σήμερα εδώ, αύριο αλλού.  Όπου υπάρχει χρήμα και ρεμούλα, εκεί.  Παρόντες. Πόρνες του χρήματος και π@υτάνες του συστήματος.

Είμαστε τελειωμένοι. Πάει και τελείωσε.
Λένε ό,τι θέλουν, κάνουν ό,τι θέλουν και δεν αντιδράει κανείς.
Άλλοι λαοί σκύβουν για να μαζέψουν πέτρες. 
Εμείς σκύβουμε για να μας @@μήσουν. 
Το φχαριστιόμαστε τουλάχιστον, ή ούτε και αυτό;.. 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.