Τελευταίες αναρτήσεις

30 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Τις προάλλες έθεσα ένα ερώτημα, γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τα κόμματα της δραχμής. Οι απαντήσεις ήταν πολλές. Μερικές είχαν να κάνουν με την αξιοπιστία των κομμάτων της δραχμής. Σωστό. Όμως εκείνο που κεντρικά μένει είναι ότι δεν υπάρχει λεπτομερές αξιόπιστο πρόγραμμα εξόδου. 

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εξόδου, εγώ που έχω σπουδάσει και οικονομικά, μπορώ να πω ότι, κανείς δεν μπορεί να καταρτίσει ένα τέτοιο πρόγραμμα, ώστε όλοι μαζί καθεστωτικοί και αντικαθεστωτικοί να επιβραβεύσουν την "ανακάλυψη". Ποτέ δεν θα γίνει κάτι τέτοιο και κανείς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, μέσα στην πολύπλοκη κατάσταση που έχουμε βρεθεί. 

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που σχεδόν οι μισοί Έλληνες θέλουν ενστικτωδώς να βγούμε από το ευρώ, γιατί βλέπουν το βέβαιο αδιέξοδο του ευρώ, αλλά ταυτόχρονα αισθάνονται και πλήρη ανασφάλεια για μια «έξοδο του Μεσολογγίου». Θέλουν απτές αποδείξεις ότι όλα θα πάνε καλά και τώρα και στο μέλλον. 

Εξάλλου κάθε πρόταση εξόδου από το ευρώ που εμφανίζεται, αναγκαστικά μακριά από τα φώτα της καθεστωτικής δημοσιότητας, αμέσως λοιδορείται από το καθεστώς χωρίς δυνατότητα ανταπάντησης. 

Μόνο όταν καθεστώς και δανειστές κρίνουν ότι το «φρούτο ωρίμασε» και ήρθε η ώρα της αντίστροφης ληστείας μέσα στο εθνικό νόμισμα, τότε μόνο θα αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν ανεξέλεγκτα και καταστροφικά, ώστε να έρθουν πάλι οι ίδιοι καθεστωτικοί για να δώσουν τη δήθεν "λύση σωτηρίας". 

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βγούμε το ταχύτερο από το ευρώ, αν θέλουμε τουλάχιστον να διατηρήσουμε τις περιουσίες που έχουμε αυτή τη στιγμή. Μην μας τρομάζουν οι όποιοι πληθωρισμοί, η εργασία κ.λ.π. Εξάλλου εργασία θέλουμε να δουλέψουμε. Διαφορετικά, θα μας τα πάρουν όλα και μετά θα αφήσουν να συμβεί η πιο πάνω ανεξέλεγκτη έξοδος. Κανείς δεν θα μας θέλει μετά μέσα στην Ευρωζώνη, ως βάρος για να μας ταϊζει. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.