Τελευταίες αναρτήσεις

29 Νοεμβρίου 2016

Κόκκινος συναγερμός από τους Επιστήμονες! Τι αποκαλύπτει έρευνα για την κλιματική αλλαγή

Σενάριο καταστροφής για τον πλανήτη που μπορεί να πάρει να πάρει σάρκα και οστά περιγράφει η έκθεση Arctic Resilience Report, που παρουσιάστηκε επίσημα στη Στοκχόλμη.
Οι θερμοκρασίες στην Αρκτική είναι αυτή την περίοδο περίπου 20 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες του αναμενομένου γι” αυτή την εποχή του χρόνου, κάτι «πρωτόγνωρο» σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ενώ το επίπεδο κάλυψης θαλάσσιων πάγων είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ τέτοια εποχή.

«Τα προειδοποιητικά σήματα γίνονται ολοένα και πιο εκκωφαντικά», λέει ο Μάρκους Κάρσον του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης κι ένας εκ των επιστημόνων που ηγήθηκαν της έρευνας αυτής. «Οι εξελίξεις αυτές προαναγγέλλουν μια ακόμη μεγαλύτερη ανατροπή της κλιματικής ισορροπίας, την υπέρβαση σημείων καμπής».

Ανατροπές της κλιματικής ισορροπίας συμβαίνουν όταν ένα φυσικό σύστημα, όπως το κάλυμμα του πάγου στους πόλους, υφίσταται μια ξαφνική, συντριπτική αλλαγή που έχει βαθιές, συχνά ανεπίστροφες επιδράσεις στα περιβάλλοντα οικοσυστήματα. 

Στην Αρκτική οι ανατροπές της κλιματικής ισορροπίας που καταγράφονται στη νέα έκθεση περιλαμβάνουν: 

Αύξηση της βλάστησης στην τούνδρα, που αντικαθιστά με πιο σκούρα βλάστηση το χιόνι, το οποίο αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, άρα απορροφάται περισσότερη θερμότητα,
υψηλότερες εκπομπές μεθανίου -εκ των αερίων του θερμοκηπίου- απ” την τούνδρα καθώς θερμαίνεται, μεταβολές στη διανομή χιονιού που θερμαίνει τον ωκεανό, με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα κλιματικά μοντέλα μέχρι την Ασία, όπου θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι μουσώνες, απίσχνανση αλιευτικών αποθεμάτων στην Αρκτική, με αλυσιδωτές συνέπειες σε ωκεάνια οικοσυστήματα σ” ολόκληρη την υδρόγειο.


Η έρευνα (http://arctic-council.org/arr/), στην οποία συμμετείχαν 11 οργανισμοί, περιλαμβανομένου του Αρκτικού Συμβουλίου και έξι πανεπιστήμια, έρχεται στο φως σε μια κρίσιμη στιγμή όχι μόνον λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας στην Αρκτική, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στενοί συνεργάτες του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Τραμπ αποκάλυψαν αυτή την εβδομάδα σχέδια διακοπής της χρηματοδότησης ερευνών για την κλιματική αλλαγή από τη ΝΑSA και άλλες υπηρεσίες, ώστε να διατεθούν τα κονδύλια αυτά για την εξερεύνηση του διαστήματος.

«Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο λάθος», είπε ο Κάρσον, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ερευνηθούν ακόμη περισσότερο οι ανατροπές κλιματικής ισορροπίας στους πόλους της Γης, ώστε να εννοήσουμε πλήρως τους πραγματικούς κινδύνους και να τους αντιμετωπίσουμε. «Είναι σαν να ξεριζώνεις εν πτήσει τα όργανα πλοήγησης του αεροπλάνου σου…»

Από το 1984 μέχρι σήμερα η μείωση του όγκου των παγετώνων του Αρκτικού Ωκεανού και των γειτονικών του θαλασσών είναι δραματική – και η έκτασή της γίνεται πλήρως αντιληπτή σε βίντεο της NASA, που μέσα σε 43» αποτυπώνει την απώλεια του παγετώνα σε διάστημα 32 ετών.

Στο βίντεο, όπου παρουσιάζεται η αυξομείωση των πάγων κατά το διάστημα αυτό, φαίνονται δύο ιδιαίτερα επώδυνες περίοδοι απώλειας πάγου: Η πρώτη άρχισε το 1989 και διήρκεσε λίγα χρόνια, και η δεύτερη κατά τα μέσα της δεκαετίας του 2000, και συνεχίζεται ακόμα. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η σημαντική μείωση των πλέον αρχαίων -και άρα πιο παχιών- όγκων πάγου.

από τον χρήστη  NASA Goddard

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Δυστυχὠς ο κόσμος έχει βρεθεί στην μέση σε μια τεράστια διαμάχη επιστημόνων και πολιτικών....
Το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει βρεθεί στο επίκεντρο της νεοταξίτικης προπαγάνδας, η οποία προσπαθεί να ελέγξει ολόκληρο τον πλανήτη με συμφωνίες και εντολές που θα είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν όλα τα κράτη....

Από την άλλη οι αντινεοταξίτες επιστήμονες και πολιτικοί διατείνονται ότι όλα είναι ψέματα και ότι αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι ή πλαστά ή τελοσπάντων δεν προκύπτει κάτι ανησυχητικό καθώς υπερθερμάνσεις, παγετώνες κλπ διαδεχονται εδώ και χιλιετίες την ζωή του πλανήτη μας, και ότι όλα προσβλέπουν ακριβώς στην παγκόσμια διακυβέρνηση και εξουσία που είναι μόνιμος στόχος της Ν.Τ...

Λένε δηλαδή ότι μέσω τέτοιων τεραστίας σημασίας ζητημάτων για ολόκληρο τον πλανήτη, η Νέα Τάξη προσπαθεί να πείσει την υφήλιο για την ανάγκη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης...

Γενικώς λοιπόν πέραν των κοινωνικών, οικονομικών και γεωστρατηγικών διαφωνιών μεταξύ των νεοταξιτών και των αντινεοταξιτών, υπάρχουν και αυτές οι διαφωνίες που έχουν σχέση με το κλίμα....

Ευτυχώς τουλάχιστον για όσους ασχολούμαστε με το διαδίκτυο, υπάρχουν μέσα σε αυτό όλες οι φωνές και ο καθένας μπορεί να κρίνει μόνος του και να αποφασίσει ποιά ιδεολογία θα ακολουθήσει....
Διότι τα υπόλοιπα ΜΜΕ αλλά και τα σχολεία δυστυχώς, έχουν αλωθεί προ πολλού από την Νέα Τάξη και παρουσιάζουν μονόπλευρα μόνο τις απόψεις της πάνω σε όλα τα θέματα... (αεροψεκασμοί, εξαφάνιση ειδών, μόλυνση περιβάλλοντος, ενέργεια, πράσινη ανάπτυξη κ.λ.π)  Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.