Τελευταίες αναρτήσεις

27 Νοεμβρίου 2016

Οι ΗΠΑ αντικαθιστούν τους Άγγλους εναντίον της Ελλάδας

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα
Αθήνα, 23.11.2016

Τα πράγματα είναι τόσο απλά και αυτονόητα, ώστε να μην γίνονται αντιληπτά και κατανοητά από τους Έλληνες πολίτες. Δεν μιλούμε για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα, που είναι ανέκαθεν υπό εξάρτηση από τους συστημικούς εξωθεσμικούς παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδας και υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα. Ποια είναι τα απλά και αυτονόητα που δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας από τον φόβο και τον τρόμο, να δει την αλήθεια; 

Πρώτον. Οι Άγγλοι ήταν ανέκαθεν, εκτός από την περίπτωση του Ελευθερίου Βενιζέλου για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, έως το 1947 εναντίον μας. 

Δεύτερον. Την σκυτάλη ανέλαβαν από την χρονιά αυτή οι ΗΠΑ, αναδεικνύοντας κυβερνήσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ΗΠΑ. 

Τρίτον. Το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης, πρώτα της Γερμανίας και τώρα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γενικότερα ήταν και είναι η Τουρκία. Τα περί του αντιθέτου είναι απάτη. 

Τέταρτον. Η κύρια αντίθεση στην περιοχή μας είναι η αντίθεση Αμερικής –Ρωσίας. Ας μην ξεγελιόμαστε από δηλώσεις του Τραμπ για συνεργασία Αμερικής –Ρωσίας.  Η σύγκρουση αυτή θα παραμένει και θα καθορίζει τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή, που εκτίνεται από την Βαλτική έως την Μέση Ανατολή. 

Πέμπτον. Όσα κράτη θεωρούνται φιλικά προς την Ρωσία, όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία και τώρα η Ελλάδα πρέπει να συντριβούν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως.  

Έκτον. Η κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης, που μπαίνει πια στην στρατηγική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δημόσια, στηρίζεται από τους «άσπονδους φίλους και συμμάχους μας». Η Τουρκία ποτέ δεν κάνει κάτι, χωρίς συμμαχίες. Σ’ αυτήν την φάση με τους Αμερικανούς. Τα φαινόμενα περί διάστασης ή δήθεν δυσαρέσκειας της Αμερικής απέναντι στον Ερντογάν είναι για τους αφελείς, με ηπιότερη διατύπωση, και για τους βλάκες κυριολεκτικά, με την πιο αντικειμενική διατύπωση. Εκτός από εκείνους φυσικά που θέλουν να ζουν με παραπλανητικές φαντασιώσεις ποικίλων μορφών. (θα μας σώσει ο Άγιος Παϊσιος, η Ρωσία κ.λπ φαιδρά και ανόητα. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται!). 

Έβδομον. Οι ΗΠΑ ήταν εκτός των άλλων σε βάρος μας, υπέρ της χούντας των συνταγματαρχών, του διαμελισμού της Κύπρου και τώρα με επίσημες δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ υπέρ της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Όπως οι Γερμανοί ήταν και είναι ανέκαθεν εναντίον μας, έτσι και οι Αμερικανοί τώρα,  γιατί η Τουρκία είχε στο παρελθόν, αλλά και τώρα ως το ανάχωμα απέναντι στην Ρωσία. 

Όγδοον. Μπαίνει πια σε εφαρμογή με την προβολή της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης η στρατηγική του εδαφικού ακρωτηριασμού της πατρίδας μας, με την ανασύσταση σε νέα βάση του περίφημου Ανατολικού Ζητήματος, δηλαδή την επαναχάραξη συνόρων. Βασικά η Τουρκία απ’ Ανατολάς και οι βόρειοι γείτονές μας, σε ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο με την στήριξη των Αμερικανών, όπως έγινε και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, επιβουλεύονται τα σύνορα που μας εξασφάλισε η συνθήκη της Λωζάνης, δηλαδή, Κύπρος, Αιγαίο, Δυτική Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος. Οι «αποχρώσες ενδείξεις» έχουν γίνει πια αντικειμενική πραγματικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αν θέλει να επιβιώσει ως έθνος – κράτος με το όνομα Ελλάδα. 

Ένατον. Αν δεν δημιουργηθεί απέναντι στα εθελόδουλα κόμματα της μεταπολίτευσης ένα γνήσιο πατριωτικό κίνημα, που θα αλλάξει τα δεδομένα της εξάρτησης και της υποταγής, το μέλλον της Ελλάδας είναι πέρα από δυσοίωνο.

Η σωτηρία της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από εμάς τους Έλληνες. Η αναγνώριση αυτής της αλήθειας και η συνειδητοποίησή της είναι το πρώτο βήμα για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας. Κανένας ξένος δεν θα μας  βοηθήσει, αν δεν βοηθήσουμε εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι ο κύριος εχθρός της Ελλάδας είναι ο Έλληνας ο ίδιος. Αν τον νικήσουν, δεν υπάρχει άλλος εχθρός που μπορεί να τον καταβάλει. Η ιστορία μας το έχει αποδείξει. Δεν χρειαζόμαστε άλλης μαρτυρίας. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.