31 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Γράφει ο Μανουήλ Αγγελος Γιαννόπουλος

Αρκετες φορες μου κανουν την ερωτηση φιλοι οι οποιοι δεν γνωριζουν τοσα καλα τα πραγματα, γιατι επιμενω όλα αυτά τα χρονια, σχετικα με την μουσικη και τα μουσικα σχολεια. 

Σημερα θα αναφερθώ ειδικα και γενικα σχετικα με τις αιτιες. 
Αρχικα τα παιδια μεσα από την συμμετοχη τους στα μουσικα σχολεια υπηρετουν-στηριζουν τον Ελληνικο πολιτισμο. 

Πανω από όλα ομως είναι προσωπικη μου ιερη υποχρεωση να συμβαλλω με την σειρα μου, ώστε μεσα από την Ορθοδοξια, τα μουσικα σχολεια, το παγκρατιο, την ιστορικη γνωση, να οδηγηθουν τα νεα παιδια στα χρηστα ηθη και κατ επέκτασιν στην εθνικη επιβίωση. 

Ειναι κατι περισσοτερο από ζητημα ζωης και θανατου, να δημιουργηθουν οι σωστοι νεοι Ελληνοχριστιανοι του αυριο.  Κυριολεκτικα ο σωστος συνδιασμος ολων των προαναφερομενων θα επιφερει συντριπτικα πληγματα, σε ολους οσους εχθρεύονται τον Ελληνοχριστιανισμο και επιζητουν με κάθε τροπο τον αφανισμο του. 

Είναι απολυτως βεβαιον ότι τα σωστα ειδη μουσικης δημιουργουν ηθικα-σκεπτόμενα άτομα. Αυτο είναι κατι το οποιον το τρεμουν οι κρατούντες, διοτι θα χασουν δια παντώς την εξουσια. Αυτό διοτι διαχρονικα από τα αρχαια χρονια, οι εκάστοτε κρατούντες,
μονον σε ανηθικους και σε ατομα χαμηλου διανοητικου επιπεδου ηταν και είναι αξιοι να κυριαρχησουν. 
 
Ελληνες θα πρεπει να γνωρίζετε σχετικα με την ανεκτιμητη αξια-προσφορα, του μουσικου πολιτισμου στον ανθρωπο.
 
Ειδικα σε αυτές τις πολύ δυσκολες και επικίνδυνες εποχές για το Ελληνικο εθνος, τα σωστη ειδη μουσικης, αποτελουν πηγη ζωης-επιβιωσεως για ολους. Η Ελληνικη μουσικη (εντεχνο, παραδοσιακο, "βυζαντινη",) είναι ένα  από τα ελαχιστα μεσα τα οποια δημιουργουν μεταξυ αλλων φιλεύσπλαχνους ανθρώπους οι οποιοι είναι ενωμενοι και στηριζουν ο ενας τον άλλο σε ολες της δυσκολες στιγμες. Μεσα από την σωστη μουσικη παιδεια,περνουμε κατι πολύ πολυτιμο, την ανθρωπια και την αλληλεγγύη, γνωστα σε αλλους στο παρελθον ως το λεγομενο Ελληνικο φιλοτιμο.
 
Στα δεκα χρονια τα οποια αρθρογραφω κυριολεκτικα χιλιαδες φορες ένα από αυτά τα οποια επαναλαμβάνω σκοπιμα, είναι η απαραιτητη ανθρωπινη-ηθικη-πνευματικη επανενωση των γνησιων Ελλήνων.
 
Σε τοσο δυσκολους και καταστροφικούς καιρους το να φοιτεί ένα παιδι σε μουσικό σχολείο είναι ευλογία από τον ιδιο τον Χριστο, γιατί η εκπαίδευση, τα οφέλη του είναι πολλαπλάσια σε σχεση με τα υπολοιπα σχολεία.
 
Δεν υπαρχει αμφιβολια ότι τα καλυτερα χρονια που μπορει να περασει ενας ανθρωπος είναι τα ονειρεμένα από κάθε αποψη, εξι χρονια φοιτησης των μουσικων σχολειων.
 
Η αγαπη, το παθος για ζωη, προσφορα, δημιουργια είναι κατι μοναδικο, και φυσικα καθημερινοτητα για τα μουσικα σχολεια.
 
Τα μουσικα σχολεια είναι η ανασα, ειναι το μαγικο ονειρο των παιδιων. Ενδεικτικο είναι ότι παιδια αρρωστα ακομη και με 40 πυρετο αρνουνται να παραμεινουν στο σπιτι. Θα πρεπει να ξερετε ότι παιδια τα οποια κατοικουν σε μεγαλες χιλιομετρικες  αποστασεις και δεν υπαρχει δωρεαν μεταφορα για εκεινα αλλαζουν δύο και τρία λεωφορεία, ώστε να φτασουν στα αγαπημενα τους σχολεια. Ξεκινανε από τα σπιτια τους στις εξι το πρωι και επιστρεφουν στις εξι με επτα το απόγεμα ειτε και αργοτερα εάν εχουν καποιο φροντιστηριο.
 
(πατήστε την παραπάνω εικόνα για να δείτε όλα τα άρθρα με θέμα τα Μουσικά Σχολεία)

Σημερα θα αναφερω δυο ακομη παράδειγματα αγαπης-δημιουργιας.
 
Το αρχαιοτερο μουσικο σχολειο της χωρας, το μουσικο σχολειο Παλληνης, πριν απο εικοσι χρονια αρχικα έκανε τα μάθηματα κάτω από σκάλες, αργότερα σε σπιτάκια κατασκήνωσεως στον Διόνυσο χωρίς θέρμανση, ενώ εν συνεχεια στεγαστηκαν σε προκατ.
 
Όλα αυτά μεχρι να ερθει μια κυρια ευεργέτης ώστε να παραχωρησει δωρεαν το οικοπεδο της, ώστε να χτισει το κρατος ένα κανονικο κτιριο. Εντούτοις όλα αυτά τα πολύ δυσκολα χρονια, το παθος η αγαπη και η δημιουργικοτητα των εμπλεκομενων κρατησαν ανοιχτο το σχολειο, μεχρι να αποκτησει κανονικο σχολικο κτιριο. Επισης γνωστη και συγκινητικη είναι η περιπτωση της γυναικας η οποια εχει την καντινα στο μουσικο σχολειο Παλληνης.  Όταν ειδε μερικα παιδια του σχολειου, τα οποια επεφταν κατω λιποθυμα από την πεινα, άρχσε να τους δίνει καθημερινα δωρεαν σάντουιτς. Τα παιδια αυτά μαλιστα, ηταν ενας σημαντικος αριθμος. Όμως αμεση ηταν και η αντιδραση των καθηγητών του σχολειου, οι οποιοι αποφασισαν να καλυψουν εν μερει τα εξοδα, για τα σάντουιτς των παιδιων, μειωνοντας την οικονομικη ζημια της υπευθυνου της σχολικης καντινας.
 
Εάν ζησετε από κοντα ένα μουσικο σχολειο θα διαπιστώσετε την απεραντη ευτυχια που κυριαρχει σε ολους ειδικα στα παιδια.
 
Όλα τα παιδια είναι πολύ δεμενα μεταξυ τους, όπως και με τους καθηγητές, διοτι τους ενωνει ο πολύ ξεχωριστος και ομορφος κοσμος της μουσικης. Μεσα από την μουσικη, και τα μουσικα σχολεια, με της προβες, τις συναυλιες, με ολες αυτές τις ονειρεμένες στιγμες, δημιουργούνται οι απολυτες σχεσεις ζωης, μεταξυ μαθητων και μεταξυ μαθητων και καθηγητών. Τα μουσικα σχολεια, είναι σχολεια αγαπης και ζωης, είναι μακραν τα πιο ζωντανα, τα πιο δημιουργικα σχολεια, στην δημοσια εκπαιδευση. Το επιπεδο ηθους, μορφωσεως και ωριμοτητας των παιδιων, όπως και οι σχεσεις τους με τους καθηγητές είναι πραγματικα υπεροχες και μοναδικες.
 
Ένα πολύ σημαντικο πραγμα σχετικα με τα μουσικα σχολεια, είναι ότι οι καθηγητές είναι συμμαχοι των παιδιων, σε αντιθεση με αρκετα άλλα σχολεια τα οποια δεν είναι μουσικα, και οι καθηγητές είναι παγερα αδιαφοροι, ειτε εχθρικοι με αποτέλεσμα να στέκονται εμποδιο στην εξελιξη και τις σπουδες των παιδιων. Κυριολεκτικα υπαρχουν σχολεια γενικης παιδειας, οπου εξαιτιας των καθηγητών, εχουν καταντησει τοπος μαρτυριου για καποια παιδια.
 
Τα μουσικα σχολεια είναι ανωτατης ποιοτητας, για αυτό ανατρέφουν αξιόλογες προσωπικότητες και σωστούς αυριανούς Ελληνες χριστιανους. Υπενθυμιζω όλα αυτά παντοτε σε συνδιασμο με την Εκκλησια, το παγκρατιο, και την πραγματικη ιστορικη γνωση.
 
Υποψιν σας επαναλαμβάνω, ότι  είναι απαραιτητος ο σωστος συνδιασμος ολων των προαναφερομενων.
 
Κλεινοντας ολη η προσπαθεια μεσα από τα αρθρα μου, οι ιστορικες εργασιες, οι προσωπικες μου ιστορικες παρατηρήσεις , όπως και τα γεωστρατηγικα-πολιτιστικα κλπ αρθρα, ειχαν και εχουν έναν μονον σκοπο. Αυτος δεν είναι άλλος από την επιστροφη στον Ελληνοχριστιανισμο και στα χρηστα ηθη. 
 
Αυτή την εποχη, μεταξυ αλλων συνεχιζουν ακομη και οι δοσιλογοι των παρανομων, προδοτικων και γενοκτονικων μνημονιων, να μας "προσφερουν-προτεινουν"  αξιοπιστες "λυσεις εθνικης επιβιώσεως. Αυτό το κανουν στηριζόμενοι στην τεραστια ηθικη παρακμη και την αμαθεια. 
 
Ελληνες διαδωστε αλλα πανω από όλα ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ όλα αυτά τα οποια σας προτείνω εδώ και χρονια μεσα από τα αρθρα μου. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
 
Ολα αυτά  εάν φυσικα σας ενδιαφερει η πατριδα, η εθνικη και η ατομικη επιβίωση. Mεσα σε όλα, ένα ακομη θετικο, είναι ότι τα παιδια μαθαινουν να αγωνιζονται κατω από αντίξοες συνθηκες, όπως ηταν επι εικοσι χρονια το μουσικο σχολειο Παλληνης και όπως είναι σημερα το μουσικο σχολειο Ηλειας.
 
ΖΩΗ-ΝΕΟΤΗΤΑ-ΠΑΘΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ. 
 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.