Τελευταίες αναρτήσεις

22 Οκτωβρίου 2016

Ο σταθερός και αδιάκοπτος ξεπεσμός του Ανθρώπου

Του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη, συγγραφέα 

Αυτές τις ημέρες μονοπώλησε τους τηλεοπτικούς μας δέκτες η είδηση για τα ζευγάρια που επιδίδονται στην τέχνη του swinging. 

Σε μία χαλαρή, gossip τάχα ατμόσφαιρα μας μεταφέρθηκε η είδηση ότι άνθρωποι σε σχέση, ή παντρεμένοι ή ακόμα και έχοντας κάνει παιδάκια, από πλήξη και περιέργεια συνευρίσκονται σεξουαλικά με άλλα ζευγάρια, σε θέρετρα στην Κρήτη, κάτι το οποίο συντελείται μπροστά στα μάτια του\της συντρόφου.

Μας επιβάλλουν άφιλτρα οι καθοδηγητές, τις σκέψεις, ότι αυτό αποτελεί μία μέθοδο αντιμετώπισης των κρίσεων στις σχέσεις και στο γάμο, και μας προτρέπουν υποχθόνια και έμμεσα να δοκιμάσουμε, μιας και όπως διατείνονται υφίσταται και άλλος δρόμος εξέλιξης των προσωπικών σχέσεων.

Στο όμορφο συναίσθημα που είναι η προσωπική ερωτική επαφή, του προσδίδεται ένα χυδαίο πρόσημο, που σκοπεύει στη διάλυση του ηθικού και αξιακού ιστού, εξευτελίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα του κάθε ζευγαριού, τα όνειρα, τις χαρές τις λύπες, τους τσακωμούς, που όλα είναι στο παιχνίδι και αποτελούν κομμάτια της φυσιολογικής ζωής του ανθρώπου.

Στο παρελθόν υπήρχαν και έτερες απόπειρες διολίσθησης της κοινωνίας στο απρόσωπο πολυπολιτισμικό κενό της σεξουαλικής απελευθέρωσης, όμως τα αξιακά αντανακλαστικά των ανθρώπων αντέδρασαν σθεναρά στη μόδα του αποπροσανατολισμού και του μηδενισμού.

Σήμερα πολύ φοβάμαι ο άνθρωπος δεν διαθέτει τα απαραίτητα πνευματικά αντισώματα να απομονώσει τέτοια φαινόμενα. Η κάθε λογής μόδα έχει εισέλθει τόσο βίαια και ύπουλα στις ζωές μας καταστρέφοντας κάθε οχυρό αντίδρασης, μιας και τα υγιή πρότυπα πλέον καθίστανται ανεπαρκή ή και πολλές φορές αμελητέα.

Ο απόλυτος κατήφορος θα έρθει τη μέρα που όχι θα δρούμε σα ζώα, αλλά τη μέρα που θα σκεπτόμαστε όπως αυτά. Και αυτή η μέρα δυστυχώς δεν αργεί.

tilegrafima.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.