31 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΡΑΒΙΑ… ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στο εφοπλιστικό λόμπι πολιτικά πρόσωπα;
Ευαισθησία της ΝΔ για τον κομμουνισμό! 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”  
egerssi@otenet.gr

Το άρθρο μου της Τρίτης 25 Οκτωβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Μια αλητοπαρέα με κονσερβοκούτια κόβει τα λαρύγγια των συνταξιούχων”, έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση. Αν λάβω υπόψη μου, τα πολλά τηλέφωνα και email που δέχθηκα, αλλά και από την απήχηση που είχε αυτό το άρθρο στα social media.

Όπου δημοσίευσα την επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας στους συνταξιούχους, στην οποία αναφέρεται ότι σκοπός της επιστολής είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των συνταξιούχων για το ύψος στο οποίο διαμορφώνεται στο εξής η σύνταξή τους. Θυμίζοντάς τους, πόσα ακριβώς έπαιρναν πριν το Ν.4387/2016 και πόσα παίρνουν μετά την εφαρμογή αυτού του Νόμου. Και ότι θα υποστούν και άλλη μείωση λόγω αναδρομικότητας του Νόμου από τον Ιούνιο.

Ωστόσο, αυτή η επιστολή του “κομμουνιστή από τα 15 του” – σύμφωνα με δήλωσή του - υπουργού της κυβέρνησης έχει εξοργίσει τους συνταξιούχους και πυροδοτείται ένα έκρυθμο κλίμα. Οι οποίοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και έτσι αναμένεται μεγαλύτερη αναστάτωση από τη στιγμή που θα κοπεί στα τέλη του μήνα το πρώτο 50ευρω.

Ας μας πει ο κ. Κατρούγκαλος σε ποια κατηγορία ανήκει; 

Αφού δηλώνει κομμουνιστής ο κ Κατρούγκαλος, θα γνωρίζει τι ακριβώς έλεγε ο Βλαντιμίρ Λένιν. Ο ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης, της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος:

“Στους 100 κομμουνιστές, ο ένας γνωρίζει τι θέλει και τι επιδιώκει. Οι 39 είναι απατεώνες και αγύρτες που μπήκαν στο κόμμα για να πάρουν καρέκλες, για να φάνε. Οι άλλοι 60 είναι ηλίθιοι”.

Άραγε ο κ. Κατρούγκαλος ανήκει σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες

Ο Σουλτανικός ΕΝΦΙΑ στάζει αίμα. 

Επί τουρκοκρατίας ο Σουλτάνος επέβαλε στους Χριστιανούς τρεις αβάσταχτους φόρους. Ένας εξ αυτών των φόρων ήταν το λεγόμενο “χαράτσι”. Αυτός ο φόρος ήταν ένας ατιμωτικός κεφαλικός φόρος που καταβαλλόταν ως αποζημίωση του δικαιώματος του Χριστιανού, ώστε να ζει και να λατρεύει το Θεό του. Επιβαλλόταν από το 12κατο έτος της ηλικίας του κάθε Χριστιανού και ίσχυε μέχρι τον θάνατό του. Ήταν υποχρεωμένος να εξαγοράζει κάθε χρόνο αυτή την άδεια που του δινόταν με την καταβολή, παραλαμβάνοντας από τον εισπράκτορα την προσωπική του απόδειξη. Το όνομα αυτής: “χαράτσι”. Και ήταν κάθε χρόνο διαφορετικού χρώματος. Την συνόδευε δε, το εξής κείμενο: «ο φέρων το παρόν έχει την άδειαν να φέρη επί έν έτος την κεφαλήν επί των ώμων του».

Χωρίς αυτή την απόδειξη ουδείς Χριστιανός μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να είναι σίγουρος για τη ζωή του.

Με το “χαράτσι” φορολογούσαν τα πάντα, ακόμη και το μήκος των μαλλιών. Από εκεί προφανώς πηγάζει, αυτό που λέγεται και σήμερα, “θα πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του”.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι μας, από πού προκύπτει αυτή η δυσβάσταχτη φορολογία μεταξύ των οποίων και ο ΕΝΦΙΑ; Αντιλαμβανόμαστε από πού εμπνευστήκαν οι τουρκολάγνοι κυβερνώντες την Πατρίδα μας την επιβολή τόσων δυσβάστακτων για την Κοινωνία φόρων; Όταν κατά Ευάγγελο Βενιζέλο (ο εμπνευστής) ο ΕΝΦΙΑ θα ήταν ένας φόρος εφάπαξ καταβολής. Που τελικά έγινε μόνιμος και τον έκανε μονιμότερο και πιο τσουχτερό, αυτός που θα τον καταργούσε: Ο Αλέξης Τσίπρας. Αποδεικνύοντας ότι είναι γνήσιος υπερασπιστής της τουρκογεροντίας.

Και σημερινό αποτέλεσμα, όποιος ραγιάς – πολίτης δεν έχει την απόδειξη της πληρωμής του φόρου του, τότε του κατάσχουν το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζάκι του και του αφαιρούν τον αέρα που αναπνέει.

Φτάνει πια, βρε εισπράκτορες του Σουλτάνου!!

Τα πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση. 

Και ενώ κάπως έτσι ρουφιέται το αίμα των Ελλήνων, η άρχουσα τάξη των πολιτικών της χώρας μας δεν γνωρίζουν τι πάει να πει φτώχεια. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ανέχεια. Όταν η κάθε ελληνική οικογένεια στερείται απαραίτητα καθημερινά αγαθά. Όταν δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο της κατοικίας του ή κινδυνεύει να χάσει την πρώτη του κατοικία. Όταν στερείται τη δουλειά του και γίνεται άνεργος σε κατάσταση μονιμότητας.

Αλλά είπαμε, η Εξουσία (μέλη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης) δεν γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνει οικονομική κρίση. Όμως, όταν αυτοί στα χρόνια της κρίσεως εκμεταλλεύονται αυτήν την κρίση και αυξάνουν μυστηριωδώς τα εισοδήματά τους; Τότε αυτό είναι πρόκληση για την στενάζουσα καθημερινώς Κοινωνία.

Ωστόσο, αυτά που παρακάτω θα σας γνωρίσω, ξεπερνούν τα όρια της πρόκλησης και της λογικής…

Στο εφοπλιστικό λόμπι πολιτικά πρόσωπα; 

…Φαντάζουν ως σενάριο από κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινίας τρόμου. Που όμως τις πληροφορίες, μου τις έδωσε ένας έγκυρος περί των πραγμάτων “εκτιμητής – εμπειρογνώμονας” σε συνάντηση που είχα μαζί του. Τα οποία βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετώ αφού δεν μπορώ να προβώ σε διασταύρωση αυτών των πληροφοριών. Παρά ταύτα θα τα θέσω σε γνώση σας:
  • Υπάρχει υπουργός της κυβερνήσεως που κατ΄ εντολή του κατασκευάζονται στη Σιγκαπούρη δυο μεγάλα αλιευτικά, αξίας 18 εκατ. δολαρίων;
  • Υπάρχει άλλος υπουργός της κυβερνήσεως που κατ΄ εντολή του κατασκευάζονται στο Πουσάν της Νότιας Κορέας δυο δεξαμενόπλοια και δυο φορτηγά κοντέινερ ξηρού φορτίου και υγροποιημένου αερίου;

Επίσης, ο “εκτιμητής – εμπειρογνώμονας” μου έδωσε την επιπρόσθετη πληροφορία πως, δυο από αυτά ήδη ναυπηγήθηκαν στην Κίνα και μεταφέρθηκαν στο Αμβούργο προκειμένου να προστεθούν υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης, που ανέλαβε να εκτελέσει η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens.

Έχουν φθάσει τέτοιες πληροφορίες στα αυτιά των κ.κ Τσακαλώτου και Αλεξιάδη;
Υπάρχει περίπτωση διακίνησης μαύρου χρήματος που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη των αρμόδιων υπουργών; Που αρχίζει η αλήθεια και που το ψέμα; Από τη στιγμή που ο “εκτιμητής – εμπειρογνώμονας” είναι πολύ σοβαρό πρόσωπο;

Τι ποιεί η Αξιωματική αντιπολίτευση; 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ακούσει κάτι περί αυτού του θέματος ή αναλώνεται μόνο σε πολιτικές κορώνες του τύπου: “Δεν υπάρχει δεξιά, κέντρο και αριστερά”. Που μας έκανε αυτή τη διαπίστωση από την Ελευσίνα, όταν ο γράφων το παρόν κείμενο, αλλά και η “Ελλήνων Πολιτεία” αυτή την πρόσφατη διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη, την έχουμε καταγεγραμμένη σε πλείστα όσα κείμενα και ομιλίες μας.

Όμως, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του τη μισή αλήθεια. Απέκρυψε την άλλη μισή, που είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα από τα κόμματα στηρίζονται δυο ιδεολογίες. Ο Πατριωτισμός και ο νεοφιλελευθερισμός. Και ο κ. Μητσοτάκης πρεσβεύει τον νεοφιλελευθερισμό, όπως άλλωστε και τα δυο κόμματα της σημερινής κυβερνήσεως.

Τους ενόχλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Κατά τα άλλα ενοχλήθηκαν σφόδρα από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε για τις άσχημες μνήμες που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπου πέρασε ο κομμουνισμός.

Έτσι, έσκισαν τα ιμάτιά τους από “ντροπή” γιατί ο Γεωργιάδης τους έθιξε το κομμουνιστικό φίλτρο τους. Ενοχλήθηκαν περισσότερο και από το ΚΚΕ και δημιούργησαν νέο ρήγμα στο από-κοινωνικοποιημένο κόμμα τους (βλέπε δηλώσεις Κουμουτσάκου και όχι μόνο).

Τελικά, εκεί στη ΝΔ έχουν πολλά κοινά με το ΣΥΡΙΖΑ. Τους ενώνει ο νεοφιλελευθερισμός και ο κομμουνισμός. Εκτός αν είναι τόσο κομμουνιστές όσο είναι ο κ. Κατρούγκαλος.

Επί του πιεστηρίου. 

Ο Ομπάμα έρχεται για να κλείσει τα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου. 
Ωστόσο γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι ο Μπάρακ Ομπάμα θα είναι μετά τις 8 Νοεμβρίου υπηρεσιακός Πρόεδρος των ΗΠΑ και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου που στον Λευκό Οίκο θα γίνει αλλαγή ενοίκου, δεν μπορεί να υπογράψει απολύτως τίποτε δεσμευτικό για τη χώρα μας;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.