10 Σεπτεμβρίου 2016

Γιλντιρίμ (κεραυνοί) πάνω από την ΕΛΛΑΔΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο από pickilia.com 

Η Μυροβόλος ΧΙΟΣ φέτος τσουρουφλίστηκε αλλά θα συνέλθει.
Η πευκοβόλος ΘΑΣΟΣ σήμερα ξανακαίγεται αλλά θα ανθίσει.
Το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ δοκιμάζεται αλλά θα σβήσει πάλι όλες τις πνευματικές φωτιές που  άναψαν.

«Καίγεται το Άγιον Όρος… εξαπλώνεται η πύρινη λαίλαπα στη Θάσο 
Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε από πρωινή καταιγίδα κατακαίει δασική έκταση πάνω από τη Μονή Χιλανδαρίου. Όπως φαίνεται η καταστροφή είναι μεγάλη και χωρίς τέλος. 

Αμέτρητες εστίες φωτιάς στη Θάσο 

Φλεγόμενη η Θάσος από τα ξημερώματα. Αμέτρητες εστίες έχουν ξεσπάσει στο νησί εξαιτίας κεραυνών. Καίγονται δασικές εκτάσεις σε Αλυκές, Πρίνο και Λιμενάρια

Κεραυνοί ακόμη και τώρα προκαλούν νέες εστίες. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι.
Εκκενώνεται το χωριό Κασαβίτη» πηγή http://rthess.gr/ 10 Σεπτεμβρίου 2016 

Και μια που μιλάμε για ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ας θυμηθούμε ένα νυν και ένα πρώην τούρκο πρωθυπουργό. 
Γιλντιρίμ (σ.σ. κεραυνός) 

«Ο 61χρονος Μπιναλί  Γιλντιρίμ είναι από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται περισσότερο απ'όλους ο Ερντογάν, μετά από την οικογένεια του. Δεν είναι τυχαίο καθώς είναι ο μακροβιότερος Υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας (12 χρόνια θητείας) και έχει υπογράψει τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που η αξία τους ξεπερνούν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια! 

Όλοι γνωρίζουν, πως το όνομα του Γιλντιρίμ (σ.σ. κεραυνός), ως μοναδικού υποψήφιου προέδρου στο AKP και ως διαδόχου του Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρωθυπουργία ανακοινώθηκε χθες, μετά από εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ελέγχει απόλυτα το κόμμα» http://www.thepressroom.gr/ 20/05/2016 - 7:57 

Κεραυνοί  ΓΙΛΜΑΖ
«ΥΠΕΞ: Σοβαρές οι δηλώσεις Γιλμάζ περί τουρκικής εμπλοκής στις πυρκαγιές 

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπλοκής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, την περίοδο 1995 - 1997. Πρόκειται για σοβαρές αποκαλύψεις που πρέπει να διερευνηθούν είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας. 

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Γιλμάζ έκανε λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε ώστε να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές σε ελληνικά δάση.

Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ έχουν προκαλέσει σάλο στην Αθήνα.» 
Πηγήhttp://www.skai.gr/
Δημοσίευση26/12/2011 - 18:40 

Και πείτε  μου από τότε μέχρι τώρα ποίες διευκρινίσεις έδωσε η τουρκική πλευρά για τις δηλώσεις –κεραυνούς  του Μεσούτ Γιλμάζ; 

Όταν η περιοχή της ΘΑΣΟΥ και ευρύτερα άλλες Ελληνικές περιοχές δοκιμάζονται δραματικά και κατ επανάληψη τους καλοκαιρινούς μήνες.
Διαβάστε αυτό το συγκλονιστικό δράμα που βίωσα ως αυτόβουλος εθελοντής δασοπυρόσβεσης στις 15 Αυγούστου του 1985 ανήμερα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ. 

«Εκατοντάδες κάτοικοι της Καβάλας τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Αυγούστου 1985 άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη εξαιτίας πυρκαϊάς που είχε ξεσπάσει την προηγουμένη μέρα στο δάσος της πόλης και είχε λάβει διαστάσεις. 

Οι σειρήνες στο δημαρχείο ηχούσαν επί ώρες-για πρώτη φορά μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έγραφαν οι εφημερίδες τότε. 
H καταστολή της πήρε ημέρες. 
Στο μεταξύ πυρκαϊά είχε ξεσπάσει και σε δασικές περιοχές στο νότιο τμήμα της Θάσου. 
Από το νησί 20.000 τουρίστες και 7.000 ντόπιοι έφθασαν στην Καβάλα με φεριμπόουτ που τους μετέφεραν στο λιμάνι ή στην Κεραμωτή Νέστου. 

Μάλιστα, 200 τουρίστες οι οποίοι επιχείρησαν να πάνε κολυμπώντας στην Καβάλα-μη γνωρίζοντας ότι η απόσταση ήταν 17 μίλια-περισυνελέγησαν από αλιευτικά σκάφη, ανέφεραν τα ρεπορτάζ στα «Νέα».

H φωτιά στη Νότια Θάσο (14-22 Αυγούστου 1985) κατέκαυσε 118.000 στρέμματα δάσους και θάμνων ενώ υπήρξαν και ανθρώπινα θύματα. 
15-8-1985. Καβάλα, (συνολικά 100.000 στρέμματα, η φωτιά έφθασε μέσα στην πόλη της Καβάλας.),
Θάσος (90.000 στρέμματα)
(Καβάλα 10.000 στρέμματα) 
http://www.dramini.gr/ kavalapress.gr  15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.

Φώτο http://www.kavalanews.gr/ 

Στις  11 Δεκεμβρίου 2015 αρθρογραφούμε και λόγω των τουρκικών NAVTEX που είχαν εκδοθεί:
«ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ – Προσέξτε το Βόρειο Αιγαίο – ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ; » 

Οι τούρκοι κοιμούνται και ονειρεύονται Μπαμπούρια συνεκμετάλλευσης κυρίως στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ που είναι πλησιέστερα στην ενεργοβόρα Κωνσταντινούπολη. 

Το "καυτό" κοίτασμα του Μπάμπουρα 
Τι σημαίνει Μπάμπουρας; Εκεί, δέκα μίλια ανατολικά της Θάσου, όλα δείχνουν ότι «κοιμάται» το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της περιοχής

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 1972-1973 στις πρώτες έρευνες που έγιναν για πετρέλαιο στην περιοχή και  Σύμφωνα με το τεστ καύσεως που είχε πραγματοποιηθεί το 1972 σε γεώτρηση στο εν λόγω κοίτασμα, είχαν προκύψει ενδείξεις για ποσότητα πετρελαίου μέχρι και 350.000 βαρέλια την ημέρα και περί το 1 δις βαρέλια πετρελαίου συνολικά. Οι σημερινές ερευνητικές μέθοδοι «υπόσχονται» να καταγράψουν ακριβέστατα το όλο κοίτασμα. 

Το θέμα όμως είναι ότι το κοίτασμα βρίσκεται εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, έστω και αν είναι σαφές ότι είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αλλά αυτό δεν έχει καθοριστεί ακόμα. 

Είναι γεγονός ότι ο Μπάμπουρας αποτέλεσε την αιτία πολλών προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή για την ακρίβεια ήταν η αφορμή για το ξύπνημα των επεκτατικών, ρεβιζιονιστικών στόχων της Άγκυρας από το 1973 και μετά.

Από τότε ξεκίνησαν οι αμφισβητήσεις του εναέριου χώρου των 10 ν.μ., τότε τέθηκε θέμα υφαλοκρηπίδας κλπ. Και τον Μάρτιο του 1987 μπορεί το «Σισμίκ» να επέτρεψε με την «ουρά στα σκέλια» στο λιμάνι, αλλά και από ελληνικής πλευράς αναχαιτίστηκε η προγραμματισμένη γεώτρηση στον Μπάμπουρα.

Στοιχεία για το συγκεκριμένο κοίτασμα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τον συγγραφέα και διπλωμάτη Αθανάσιο Στριγά, υποστηρίζει ότι «αν τα τεράστια αποθέματα του Μπάμπουρα αντληθούν, θα ανατρέψουν τελείως τις ισχύουσες ισορροπίες στην αγορά πετρελαίου.

Η Άγκυρα γνωρίζει ότι ακόμα και να βρει πετρέλαιο στις περιοχές που ερευνά, αυτό θα είναι προέκταση κοιτασμάτων που βρίσκονται είτε σε ελληνικά χωρικά ύδατα είτε στην «λαβίδα» των ελληνικών νησιών. Πιθανόν με αυτό τον τρόπο να θέλει να οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο. 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr  http://www.pronews.gr/portal02:5414/12/2009 

Και κάποιες φρέσκες δηλώσεις επί κυβέρνησης ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ (κεραυνός) 
«Η Τουρκία πιστεύει ότι έχει στο υπέδαφός της σημαντικά αποθέματα πετρελαίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λέσχης του Βοσπόρου για την Ενέργεια, Μεχμέτ Οούτσου (Mehmet Öğütçü), μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, δήλωσε ότι η Τουρκία μελλοντικά θα καταστεί μια σημαντική πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου»

The Hellenic Information Team Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016
Και το ΕΡΩΤΗΜΑ 

Από πού και ως πού θα καταστεί η Τουρκία σημαντική πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου;

Με πλιατσικολόγημα στην Συρία και παραβιάσεις στο ΑΙΓΑΙΟ δεν γίνεσαι ενεργειακός παίκτης αλλά υποδύεσαι τον σαρακηνό πειρατή.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.