28 Αυγούστου 2016

Εγώ θα ντρεπόμουνα να λέω τέτοιες «παπάρες». Αυτοί, το διασκεδάζουν

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα Στα γρήγορα και για να μην επαναλαμβανόμαστε: 

Μια είναι η πραγματικότητα και η εικόνα στην Ελλάδα το τελευταίο 48ωρο.  Εκατομμύρια Έλληνες που ζουν πλέον στα όρια της φτώχιας – πλην εξαιρέσεων βέβαια τις οποίες το Κράτος ΔΕΝ έχει καταφέρει να …βρει-  περιμένουν με αγωνία, προς το παρόν, τη… λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Τσίπρας ότι θα καταργήσει. Πως θα πληρώσουν;

Αυτοί λοιπόν οι μισθοσυντήρητοι, οι άνεργοι, οι υποαμειβόμενοι, οι εργαζόμενοι με … ευέλικτες μορφές, οι συνταξιούχοι, οι μονογονεικές οικογένειες, οι οικογένειες με άρρωστο ή ανάπηρο τον ένα γονέα,  που αφού πλήρωσαν την πρώτη δόση της εφορίας, ζουν πλέον με «το χαρτί και το μολύβι» φτιάχνοντας λίστα για το πόσες ντομάτες μπορούν να αγοράσουν, πληροφορούνται (σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του Crashonline.gr) ότι:  η Τρόικα θεωρεί …υψηλό το βασικό μισθό των 511 ευρώ και σκέφτεται να βάλει και πάλι «χέρι» στον κατώτατο μισθό και να τον μειώσει. Κι άλλο. Οι ντομάτες όμως και τα αυγά ακριβαίνουν. Όπως κιόλα τα άλλα.

Χιλιάδες απ΄αυτούς τους «προνομιούχους» φτωχούς, πληροφορήθηκαν επίσης ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, ζητεί τη λήψη νέων, πρόσθετων μέτρων. Πάρα πολλοί απ’ αυτούς που βλέπουν τις καρτέλες με τα αυγά ως … ανεκπλήρωτη προσδοκία και τα αγοράζουν δυο την ημέρα περιμένοντας το επίδομα ανεργίας, «έφαγαν άκυρο» όταν πήγαν να πάρουν το επίδομα του μήνα και θα περιμένουν τη Δευτέρα. Ίσως μαζί με τον ΕΝΦΙΑ εάν έχουν κάποιο διαμερισματάκι η κάποιο χωραφάκι στο χωριό που έχει χρόνια μείνει ακαλλιέργητο.

25-30.000  οικογένειες με ένα γονέα – ή με έναν εργαζόμενο («εργαζόμενο» που λέει ο λόγος) γονέα-  που περίμεναν την αποδοχή του αιτήματος εισαγωγής του παιδιού ή των παιδιών τους σ΄ ένα παιδικό σταθμό, έμειναν «κάγκελο» όταν έμαθαν ότι το αίτημα απορρίφθηκε επειδή «δεν ήταν άνεργοι ή αρκετά φτωχοί» και ότι μανάδες που δουλεύουν καθαρίστριες ή σερβιτόρες με 500 ευρώ το μήνα θα πρέπει να φροντίζουν ΚΑΙ τα παιδιά επειδή «δεν υπάρχουν άλλες θέσεις».

Τι να την κάνουν αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει το ρήμα «ονειρευομαι» και περιορίζονται στην προσπάθεια να θυμηθούν τι σημαίνει το ρήμα «επιβιώνω κούτσα-κούτσα», τη …λύπη που εξέφραζαν μαζικά την Πέμπτη και την Παρασκευή για την «άδικη κενωνία που άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους ρίχνει στα Τάρταρα».

Και τι να την κάνουν τη στεναχώρια που εξέφραζε από την  τηλεόραση ο –κατά τ΄ άλλα συμπαθέστατος-  υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας  διατυπώνοντας την άποψη ότι «δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύτηκε». Και τον ισχυρισμό του ότι «αν κάποιος μετρήσει τις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης αυτά τα δύο χρόνια και τις επιδόσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψυχρά θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι επιδόσεις ήταν καλύτερες».

Ο κ. Μάρδας είπε ότι «σαφώς ο κόσμος κουράστηκε αλλά για να σηκωθεί ένα τρένο και να μπει σε μια άλλη σιδηροτροχιά θέλει χρόνο».

Και για την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων για τους πολίτες  ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι «αυτά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ισχύουν σε βραχυχρόνιο επίπεδο, δεν θα είναι μόνιμα. Ζητούμενο πλέον είναι να αυξηθεί η πίτα της οικονομίας όπως θα γίνει από το 2017».

Τη μάθατε πια πολύ καλά από την τηλεόραση την οργισμένη και περιφρονητική Αμερικάνικη φράση δυσφορίας : Bullshit.  Ξέρετε κάτι; Δεν θα το άντεχα να ήμουν Μάρδας ή Κατρούγκαλος ή ακόμα και Τσόπρας αν θάπρεπε να λέω τέτοιες «παπάρες». Θα ντρεπόμουνα. Αυτοί δεν ντρέπονται. Το διασκεδάζουν.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.