22 Αυγούστου 2016

Επιτέλους κουνηθείτε και προστατέψτε τα σύνορα, πριν καταστραφεί η Ελλάδα

Του Σάββα Καλεντερίδη  

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης –και υποτίθεται ένας εκ των λίγο σοβαρών του ΣΥΡΙΖΑ–, σε συνέντευξή του πέρσι τέτοιον καιρό στην ΕΡΤ, αναφερόμενος σε αυτό γαϊτανάκι εγκληματικών ενεργειών που ονομάστηκε «σκληρή διαπραγμάτευση» από τους προπαγανδιστές της κυβέρνησης και οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και την υπογραφή του τρίτου και χειρότερου μνημονίου, δήλωσε επί λέξει τα εξής: «Πιστεύαμε πως αν απειλούσαμε με έξοδο, οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν. Αποδείχθηκε λάθος εκτίμηση. Πριν από τρία χρόνια μπορεί αυτό να ίσχυε, αλλά στο μεταξύ κι εκείνοι πήραν τα μέτρα τους. Προς έκπληξή μας ο κ. Σόιμπλε πρότεινε, αν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ, να μας βοηθήσει κιόλας» υπογράμμισε ο Γ. Δραγασάκης. Πέρασε ένας χρόνος από τις καταστροφικές εκείνες ενέργειες και η κατάσταση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, όσο κι αν προσπαθούν οι επαγγελματίες προπαγανδιστές να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. 

Η κυβέρνηση παρέλαβε μια δύσκολη κατάσταση στην οικονομία, και μετά από ένα πεντάμηνο ανοησιών κατέληξε σε Βατερλό, με ένα κόστος που ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις πιο μέτριες εκτιμήσεις.

Το ίδιο δύσκολη ήταν η κατάσταση στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, με την προηγούμενη κυβέρνηση να κινείται επί ξυρού ακμής όσον αφορά τη νομιμότητα των ενεργειών της στη διαχείριση του θέματος, πλην όμως, πολιτικά και εθνικά το όλο ζήτημα ήταν υπό σχετικό έλεγχο και πάντως δεν είχε δώσει τη δυνατότητα στην Τουρκία να το μετατρέψει σε όπλο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας και της ίδιας της ΕΕ.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, προτού καν της ανατεθούν νομίμως καθήκοντα, διέπραξε το έγκλημα της αντιποίησης Αρχής, αφού έδωσε εντολή σε συνεργάτριά της να μεταβεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να δίνει εντολές για κλείσιμο της Αμυγδαλέζας και των άλλων κέντρων κράτησης.

Αυτό ήταν μια ενέργεια χαρακτηριστική τού τι θα επακολουθούσε.

Με την ίδια και χειρότερη εγκληματική ασχετοσύνη και ανευθυνότητα που η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της «διαπραγμάτευσης», χειρίστηκε και το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Και σαν να μην έφταναν οι φανατικοί του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήλθαν και οι απειλές Κοτζιά και Καμμένου, ότι «αν δεν στηρίξει η ΕΕ την Ελλάδα, θα γεμίσει η ΕΕ τζιχαντιστές», για να δέσει το… πράμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φιλόδοξους στόχους, να αλλάξει την Ευρώπη και στην περίπτωση αυτή όντως το πέτυχε.

Την άλλαξε· και από μια Ευρώπη των ανοικτών συνόρων, δημιούργησε την Ευρώπη των φραχτών και των ακραίων τάσεων, που γιγαντώθηκαν ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων και μεταναστών, ελέω της υψηλής και απολύτως επεξεργασμένης πολιτικής που ακολούθησε το δίδυμο Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου.

Όπως κατά τον κ. Δραγασάκη η ΕΕ θωρακίστηκε απέναντι στην απειλή που ακούει στο όνομα αλλοπροσαλλοσύνη ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαπραγμάτευσης, έτσι θωρακίστηκε και στην πολιτική των ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην πολιτική εκβιασμών του άλλου φανατικού, του Ερντογάν.

Και τώρα έρχονται τα δύσκολα.

Η ΕΕ επεξεργάζεται το Σχέδιο Β για να θωρακιστεί απέναντι στους εκβιασμούς του Ερντογάν και την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν λέει να αντιληφθεί ότι η χώρα έχει σύνορα και ότι αν δεν αποφασίσει να τα προστατέψει, δεν θα οδηγηθεί μόνο η χώρα στην καταστροφή, αλλά θα πέσει και η ίδια.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Β, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα, θα παραμένουν στη χώρα μας και η Ευρώπη απλά θα παρέχει σχετική βοήθεια στις ΜΚΟ που θα υποστηρίζουν τους εισερχόμενους, ενώ η πολιτική των κλειστών συνόρων και των φραχτών δεν θα επιτρέπει στους υψηλούς επισκέπτες να εξαερώνονται, όπως είχε δηλώσει η αντιποιήτρια αρχής.

Όπως ο Αύγουστος του 2015 ήταν η ώρα της αλήθειας για τις ψευδολογίες και τις πολιτικές αυτ-απάτες της κυβέρνησης, έτσι και ο Αύγουστος 2016 είναι η ώρα της αλήθειας για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Πάρτε μέτρα, δηλώστε την αποφασιστικότητά μας να φυλάξουμε τα σύνορά μας έναντι οποιασδήποτε απειλής –γιατί απειλή είναι η σκόπιμη διοχέτευση από την Τουρκία του Ερντογάν των μεταναστών στην Ελλάδα–, στείλτε πολεμικά, περιπολικά και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και των βατραχανθρώπων του Στρατού Ξηράς στην οριογραμμή των θαλάσσιων συνόρων, ζητήστε πλωτά από τις χώρες της ΕΕ, καταγγείλετε διεθνώς την πολιτική εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία, και θα έχουμε αποτέλεσμα. Και μάλιστα άμεσα.

Επιτέλους κουνηθείτε, αλλιώς θα κατηγορηθείτε ότι συνειδητά καταστρέψατε την Ελλάδα. 

Pontos-news
το είδαμε ΕΔΩ



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα ξυπνητουρια καλεντεριδη με την αψογη δεξιουλικη αστουλικη σταση σου..... τρεμεις και συ οπως ολοι οι αστουληδες μην σε πουν φασιστα και ναζι οι εαμοβουλγαροι αριστεροι.... μαθε λοιπον οτι σεχουν πει ηδη....
δουλεια της εαμοβουλγαρικης αριστερας ειναι η καταστροφη της ελλαδας
ειναι ειλλημενη αποφαση τους δεν τοχεις καταλαβει ακομα?
αυτο δεν αλλαζει με τις εφημεριδες τα αρθρα τα γραψιματα στο διαδυκτιο και με την πεννα...
Χρειάζεται αγωνας....

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε ανωνυμε με την δικη σου παροτρυνση επελεξα αλα να το κοψω λιγο....
Ελπιζω τουλαχιστον να μεινεις ικανοποιημενος απο το οτι η αποψη σου εν μερει εκφραστηκε...

αν δεν σου αρεσει μπορεις να μου ζητησεις να διαγραψω κι αυτο...

σε ευχαριστω για το σχολιο αλλα και για το ενδιαφερον προς το ιστολογιο μας.

Ανώνυμος είπε...

οκ ευχαριστω
σας παρακολουθω τακτικα και γραφω ενιοτε "ακραια" πραγματα....

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Να διαβασεις φιλε μου τις οδηγιες πριν βαλεις σχολιο.
Να ξερεις οτι εμεις αναρτουμε ολα τα σχολια που ειναι ευπρεπη οσο κι αν ειναι καυστικα.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.