22 Ιουλίου 2016

Φαρισαίοι υποκριτές, παντού!

Δεν ξέρω πόσοι το παρατήρησαν, αλλά εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι τα μετρητά και τα τιμαλφή των Ελλήνων δικαστών που φυλάσσονται σε θυρίδες, δεν χρειάζεται να δηλώνονται στο «πόθεν έσχες»  –και βέβαια μόνο για το «έσχες» μιλάμε, αφού για το «πόθεν» ούτε λόγος, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα και με τη φαιδρή εφαρμογή του μέτρου στην πολιτική τάξη της χώρας. 

Έτσι, για τους δικαστικούς μας λειτουργούς –ο Θεός να τους κάνει λειτουργούς, έτσι που έχει κορυφωθεί η δυσπιστία στον ξεπεσμένο αυτό θεσμό, πέρα βρέχει. 

Καλό πάντως είναι να θυμόμαστε, ότι το δικαστήριο δεν έκανε του κεφαλιού του, αλλά εφάρμοσε τον νόμο που ψήφισαν οι άλλοι της νομοθετικής εξουσίας, έστω και τραβηγμένο από τα μαλλιά. 

Το θέμα μας όμως τώρα, δεν είναι η διαπλοκή των εξουσιών. Το θέμα μας τώρα, είναι ότι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, ως τέτοιοι, αντί για να κρίνουν αντισυνταγματικό τον νόμο που επιτρέπει στους Έλληνες να κρύβουν πλούτο σε θυρίδες, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν την αξία του και την πηγή προέλευσης του, αντίθετα εκμεταλλεύονται την εν λόγω διάταξη και κρύβονται πίσω από αυτήν. 

Μάλιστα, κρύβονται! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πει κανείς, αφού καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Κρύβονται, λοιπόν, γιατί κάποιοι ανάμεσά τους δεν είναι καθαροί. Η ευθύνη και το όνειδος γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, βαραίνει ολόκληρο το δικαστικό σώμα που ανέχεται αυτήν την κατάφωρη αδικία εις βάρος των υποζυγίων που πληρώνουν τους φόρους τους, την ώρα που άλλοι δεν τους πληρώνουν. 

Δεν αφορά λοιπόν, κατά πρώτο λόγο,  αυτός ο έλεγχος μόνο τους δικαστικούς, αλλά όλους τους κατόχους κτημάτων, θυρίδων, και τραπεζικών λογαριασμών, έστω και εκκενωμένων. Τα στοιχεία είναι ανεξίτηλα σημειωμένα στα κιτάπια των πτωχών μας και ξεπουλημένων τραπεζών. 

Κατά δεύτερο λόγο όμως, έστω κι αν δεν είναι η πλειοψηφία των μελών του δικαστικού σώματος ύποπτη, έστω κι αν δεν είναι όλοι τους υπόλογοι για χρηματισμό, τα ερωτηματικά της κοινωνίας μας δεν λείπουν. Ο τρόπος που έχει χειριστεί η ελληνική δικαιοσύνη πολύκροτες υποθέσεις τα τελευταία χρόνια, κρυμμένη πίσω από το γράμμα του νόμου και την πληθώρα φωτογραφικών χαριστικών νομοθετημάτων, δημιουργεί την κοινωνική ανάγκη για τον έλεγχο μιας κατάστασης, που έχει γίνει πλέον, ανεξέλεγκτη. 

Οι δικαστές, που έχουμε αποφασίσει να τους αποκαλούμε λειτουργούς, έστω κι αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, φέρουν αυτοβούλως την υποχρέωση να είναι παραδείγματα προς μίμηση για την κοινωνία. 

Αν πάμε λίγο πιο πίσω στον χρόνο, θα θυμηθούμε εκείνον τον εισαγγελέα που λιθοβολήθηκε επειδή ερωτεύτηκε μια τρανσέξουαλ πόρνη. Ο Ρασούλης το έκανε και τραγουδάκι εκείνο το επεισόδιο. Κανείς εισαγγελέας, όμως, ποτέ δεν λιθοβολήθηκε από τη κοινωνία επειδή, με τον μισθό του δημοσίου λειτουργού -έστω και υψηλόμισθου υπαλλήλου, απέκτησε περιουσία, δυσανάλογα μεγάλη και αδικαιολόγητη -χώρια τα καταχωνιασμένα και αδήλωτα στις θυρίδες, που τώρα οι δικαστές αποφάσισαν ότι καλώς παραμένουν ανεξέλεγκτα και βρίσκονται στο απυρόβλητο. 

Μέχρι λοιπόν να αποκτήσουμε μια έντιμη κυβέρνηση, που θα καταργήσει την προστασία των λογής-λογής επίορκων υπαλλήλων της διαπλοκής, θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, λέγοντας ότι η «Δικαιοσύνη» είναι ανεξάρτητη και ότι η εκτελεστική εξουσία, η κυβέρνηση δηλαδή,  δεν  μπορεί  να κάνει τίποτα γι’ αυτό! 

Τίποτα δεν γίνεται, σου λένε, διότι αυτό λέει το Σύνταγμα! Βλέπετε, αφού σχίσαμε όλες τις υπόλοιπες σελίδες του, πολλάκις και με μανία, και τις κάναμε πάλι –πρωτοδεύτερη φορά αριστερά- χαρτοπόλεμο για το καρναβάλι που προχωρά, ας σεβαστούμε, μπάρε μου, αυτήν τη σελίδα του καταστατικού μας Χάρτη, που μιλάει περί της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αρχή που την τηρούν και την προσέχουν ως κόρη οφθαλμού, οι μασκαράδες που μας κυβερνούν! 

Όμως, επειδή θα συνεχίσουν να μεμψιμοιρούν για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, για να μην τους κατηγορούμε αδίκως για χυδαία υποκρισία, ας φροντίσουν να επέμβει η άλλη εξουσία, η νομοθετική, για να καταργηθούν οι κίβδηλοι νόμοι προστασίας των υπόπτων και να σταματήσουν να είναι στο απυρόβλητο οι ένοχοι αδικαιολόγητου πλουτισμού δικαστές –και όχι μόνο αυτοί.

Εν τω μεταξύ λοιπόν, για να μην τους αδικούμε όπως λένε, καθόσον ο νόμος βρίσκεται σε ισχύ και οι θυρίδες παραμένουν ερμητικά κλειστές,  ας κοιτάξουν κι ας μας πουν πώς αποκτήθηκαν οι βίλες –οι βιλάρες για ν’ ακριβολογούμε, παρά θίν’ αλός. Από ποια εισοδήματα δικαιολογούνται αυτά τα κτήματα ορισμένων γνωστών, σεσημασμένων και μη εξαιρετέων δικαστών, γιατί δεν ρωτάει κανείς? 

Ποιος κρατικός φορέας έλεγξε ποτέ αν είναι δικαιολογημένες από το «πόθεν έσχες» των δικαστών, οι καταγεγραμμένες στα κιτάπια των πτωχών μας τραπεζών, παχυλές καταθέσεις τους? 

Ποιος έλεγξε ουδέποτε τον προκλητικό τρόπο ζωής ορισμένων εκ των «θεραπόντων» του σάπιου θεσμού της αλλήθωρης και καθόλου τυφλής, ελληνικής δικαιοσύνης? 

Απορία ψάλτου βηξ… 


Ή με τα λόγια του Ευαγγελιστή Ματθαίου, που πολύ έχει αρχίσει να φοριέται τώρα τελευταία: “αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί αποδεκατίζετε το δυόσμο και τον άνηθο και το κύμινο και αφήσατε τα σπουδαιότερα του νόμου: τη δίκαιη κρίση και το έλεος και την πίστη. Αυτά λοιπόν έπρεπε να κάνετε, κι εκείνα να μην αφήνετε”. 

το είδαμε στο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.