30 Ιουνίου 2016

Το Brexit φέρνει ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο από borioipirotis.blogspot.com 

Καιρός να ξυπνάμε γιατί… 
¨Ο κόσμος κοιμάται με τα τσαρούχια, χαμπάρι δεν παίρνει.¨  
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ¨Ιερομονάχου Χριστόδουλου –Σκεύος Εκλογής, σελ.219¨ 

Μετά το ξαφνικό Brexit όλα άλλαξαν. Καιρός να αλλάξουμε και εμείς για να μην μας προλάβουν αναπάντεχα γεγονότα. 

Οι Αλβανοί ήδη ανησυχούσαν πριν το Brexit και με ¨το δίκαιο τους¨. 
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ;
"Σας παρακαλούμε, μην φύγετε!". 

¨Η παράκληση αυτή προς τους Βρετανούς με την οποία κλείνει πρόσφατο άρθρο του στους Times ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα συνοψίζει τις ανησυχίες των χωρών των Βαλκανίων που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ και φοβούνται ότι αυτές θα πληρώσουν το τίμημα ενός Brexit.

"Δεν θα πρέπει να περιμένουμε από μια ΕΕ που θα έχει συγκλονιστεί από την αποχώρηση της Βρετανίας να ασχολείται με την διεύρυνση στα Βαλκάνια την ώρα που θα αγωνίζεται για την επιβίωσή της", προειδοποίησε ο επικεφαλής του κοσοβάρικου Εμπορικού Επιμελητηρίου Σαφέτ Γκερτζάλιου. 

Όμως τα Βαλκάνια αισθάνονται τώρα ότι είναι λιγότερο από ποτέ ευρωπαϊκή προτεραιότητα. "Μια έξοδος της Βρετανίας θα έτρεφε τον ευρωσκεπτικισμό, ο οποίος υπήρχε πάντα", προειδοποιεί η κοσοβάρα υπουργός Διαλόγου Εντίτα Ταχίρι.

"Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι τα Βαλκάνια θα βρεθούν στο μικροσκόπιο, ότι κι αν προκύψει αυτήν την εβδομάδα στη Βρετανία", σημειώνει η Τάνια Μίσεβιτς. "Σε κάθε εσωτερική κρίση, οι πόρτες της ΕΕ κλείνουν για νέα μέλη", υπογραμμίζει επίσης ο αναλυτής της Πρίστινα Ναΐμ Γκάσι.

Αν τα Βαλκάνια μείνουν έξω από την πόρτα υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναγίνουν γρήγορα ένα πρόβλημα για την Γηραιά Ήπειρο. Σύμφωνα με την Τάνια Μίσεβιτς, "μόνον μια ενοποιημένη Ευρώπη μπορεί να λύσει προβλήματα όπως η κρίση με τους μετανάστες". 

Η ολοκλήρωση αυτή έχει "στρατηγική σημασία για την Ευρώπη", συνοψίζει ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.¨
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ http://www.iefimerida.gr/ 21-6-2016

ΣΗΜΕΡΑ 
Μετά το Brexit ¨φόβος και τρόμος ¨ στους πιο στενούς συνεργάτες των Τούρκων στα Δυτ. Βαλκάνια.
 
Οι διαλυτικές τάσεις της Ευρώπης θα κτυπήσουν πρώτα  την πόρτα των υποψήφιων  βαλκανικών χωρών προς ένταξη στην ΕΕ.

ΚΑΙ ΤΏΡΑ θέτουμε το ερώτημα. 
Ποια είναι η μεγαλύτερη ζημιά που προκάλεσε το Brexit στην ΕΕ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν πρόλαβαν  οι εταίροι να ενσωματώσουν στον σχεδιαζόμενο Ευρωστρατό την υπέρτερη στρατιωτική δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία από εδώ και πέρα θα εισπηδήσει με ανεξάρτητη γεωστρατηγική πολιτική στα Βαλκάνια σηματοδοτώντας  εξελίξεις. 

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε την από πολλές δεκαετίες παραδοσιακή  Εγγλέζικη πολιτική στα Βαλκάνια που πάντα ήταν συγκρουσιακή με τις επιλογές του Βερολίνου και της συνοδού Τουρκίας.

Πάντα η Μεγ. Βρετανία  ήταν απέναντι  στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στα Βαλκάνια και με τα σημερινά δεδομένα έχουν κάθε λόγο να φοβούνται οι Αλβανοί που ονειρεύονται με την βοήθεια του Ερντογάν, Μεγ. Αλβανία.

Μόνο να θυμηθούμε τι έγινε πριν λίγες μέρες στο πρωτάθλημα EURO για να καταλάβουμε για ποιο λόγο η γίδα ξύνεται στην ¨γκλίτσα του τσομπάνη¨. 

– «Γενοκτονία στην Τσαμουριά – 100.000 Αλβανοί θύματα» έγραψαν Αλβανοί εθνικιστές στο πανό, κατηγορώντας την Ελλάδα για γενοκτονία στη Χειμάρα! – Όταν οι διοργανωτές πήραν… χαμπάρι την πρόκληση, κατέβασαν το πανό – «Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA» τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – Αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε UEFA και Γαλλία – Περιμένουμε εξηγήσεις διαμηνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ – Επιστολή διαμαρτυρίας Κοντονή στον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε καταγγελία στην FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro εναντίον της αλβανικής ομοσπονδίας και της αλβανικής ομάδας και θα ζητήσει την τιμωρία τους. http://www.newsit.gr/

ΕΊΜΑΣΤΕ τόσο κοντά σε γεγονότα που θα μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας;

Όσον αναφορά το Brexit ο Άγιος Γέροντας του αδικημένου και πονεμένου Έθνους μας,  ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης φαίνεται να επαληθεύεται προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ. ¨ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ… 
ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ,αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται… σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;… ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν…¨ ΠΗΓΗ: Αθανάσιος Ρακοβαλής http://www.pentapostagma.gr/2013/10/gerontas-paisios_9.html#ixzz4BvxHXMcc


Όσον αναφορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ έπεται η επαλήθευση του ΑΓΙΟΥ ημών στις ημέρες μας διότι ο πνευματοκίνητος λόγος του πριν χρόνους ζωγράφιζε εξελίξεις που τότε δεν ερμηνευόταν αλλά σήμερα… 

¨Την Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι την χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα.
Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μην γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο. 

¨Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση-Γέροντας Παίσιος, εκδ.1995¨

¨Ενώ είχε πει μεταξύ των άλλων…
¨μη φοβάστε, εσάς θα σας απελευθερώσουν κάτι παλαβοί από μέσα και από έξω. Παλαβοί με την καλή έννοια, δηλ παλικάρια. 
Αυτοί δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα για να βοηθήσουν. 

Οι πολιτικοί θα το χαρούν και  αυτοί κατά βάθος, αλλά αυτοί δεσμεύονται και δεν μπορούν να ενεργήσουν.

Οι άλλοι θα το δεχτούν. 
Ε΄ αφού έγινε τώρα, έγινε θα πουν.
Μην φοβάστε, λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι.
Πόνος είναι  αυτός. 
Μια οικογένεια είμαστε και μας χώρισαν.
Σαν να λέμε αυτά τα παιδιά, να πάνε χώρια από τους υπόλοιπους. Πονάει αυτό!
Τόσες φορές ελευθερώσαμε την Βόρειο Ήπειρο, τόσα αίματα, τόσα κρυοπαγήματα! 
Δεν θα πάνε χαμένα όλα αυτά!
(Αθανάσιου Ρακοβάλη ¨ο Πατήρ Παίσιος μου είπε¨ έκδοση 18η σελ. 76) 
Άγιος Παΐσιος «Ποια γεγονότα θα συμβούν σε Αλβανία & Βόρεια Ήπειρο» ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ


Ω Ευλογημένε Χριστιανέ όπου και αν βρίσκεσαι, όπου και αν είσαι.
Αλλά Ορθόδοξε Χριστιανέ να εκπέμπεις την Χάρη και την Αγάπη του Νυμφίου Χριστού. 

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.