30 Ιουνίου 2016

Τσακίζουν τους φτωχότερους ηλικιωμένους οι προδότες. Κόπηκε το ΕΚΑΣ από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Της Μαρίνας Νικολάκη 

Σοκ προκάλεσε σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, οι οποίοι αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ. 

Και αυτό γιατί έκοψαν το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριου με τους δανειστές, αλλά στο 40%! 

Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου - υποχώρησε στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές - είδαν τις συντάξεις τους κομμένες στο μισό! 

Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπραξουν 580 ευρώ. 

Επειδή όμως τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. 

Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικα 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ. 

Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας τελικά έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαούχων από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. 

Ενώ, δηλαδή, το 2015 η κυβέρνηση υπέγραψε για κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, ο τελικός αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν. 

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό αποδίδοντας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα οι τελικοί ποσοτικοποιημένοι στόχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι της αρχικής εκτίμησης. 

Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει η «ψυχρολουσία» της περικοπής των επικουρικών για 250.000 δικαιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω. 

Από τη σύνταξη του Αυγούστου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μειωμένες επικουρικές για τους δικαιούχους με εισόδημα άνω των 1300 ευρώ το μήνα. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης. 

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις γιατί αποφασίστηκε η καταβολή τους να γίνεται την 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα -και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου. 

Την αλλαγή αποφάσισαν η διοίκηση του ΕΤΕΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Ο ετεροχρονισμός αυτός υποχρέωνε το Ταμείο να ρευστοποιεί μερίδια από το Κοινό Κεφάλαιο γράφοντας ζημίες. Μετά την αλλαγή της ημερομηνίας των πληρωμών, οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν στις 4 Ιουλίου και όχι στα τέλη Ιουνίου. 

Μια δυσάρεστη έκπληξη, που αναμένεται να «επιδεινωθεί» τον Σεπτέμβριο, αναμένει τις 284.000 συνταξιούχους που θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. 

Η πλειοψηφία των 284.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα δει τα μερίσματα μειωμένα κατά 44%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές θα μειωθούν  από 66 έως 88 ευρώ το μήνα. Η ακραία μείωση της τάξης του 63% αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν μικρό αριθμό δικαιούχων που δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, κυρίως δικηγόροι που λάμβαναν μέρισμα κοντά στα 500 ευρώ τον μήνα. 

Στο εξής σε αυτές τις περιπτώσεις το μέρισμα θα υποχωρήσει στα 185 ευρώ (μείωση κατά 315 ευρώ τον μήνα). Το Σεπτέμβριο η επιδείνωση να είναι εντονότερη καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016, τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΜΤΠΥ, το έλλειμμά του για το τρέχον έτος εκτιμάται σε 286 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος ορίζει νέο τρόπο υπολογισμού του μηνιαίου μερίσματος για όλους τους μερισματούχους του ΜΤΠΥ.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Καταραμένε Κατρούγκαλε η θεία δίκη θα είναι πολύ χειρότερη από την ανθρώπινη....
Θα σκουλικιάσεις ρε κάθαρμα από τις κατάρες των παπούδων και των γιαγιάδων μας...
Ουστ κοπρόσκυλο, σίχαμα......

Εσύ μπορείς να ζήσεις με 420 ευρώ;
Αλλά δεν σε νοιάζει κοπρίτη....

Ευτυχώς είσαι ακόμα νέος και υπάρχουν ελπίδες ακόμα και σε αυτόν τον άμοιρο τόπο που οι προδότες πεθαίνουν από γεράματα ατιμώρητοι, να τιμωρηθείς....
Αλλά κι αν τελικά την γλυτώσεις την ανθρώπινη δικαιοσύνη την θεϊκή δεν την γλυτώνεις με τίποτα....
Ευτυχώς η θεία δίκη θα πέσει επί πάντων..... και σε εσένα τον άπιστο και άθεο...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.