6 Φεβρουαρίου 2016

Δεν βγαίνει στους Τούρκους το αίμα με το PKK… στρίβουν.

Σε προφανές αδιέξοδο καταλήγουν οι προσπάθειες του τουρκικού Στρατού να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση με το κουρδικό αντάρτικο, κυρίως του PKK στα νοτιοανατολικά της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι αναζητείται απεμπλοκή από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς και το επικοινωνιακό κόστος για το καθεστώς είναι πολύ μεγάλο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται σταθερά για την πλήρη αποκοπή της ενημέρωσης από τις περιοχές των επιχειρήσεων, με στόχο να μην πληροφορηθεί ο κόσμος, ότι κουρδικές περιοχές έχουν γεμίσει με πόλεις φαντάσματα λόγω της καταστροφής, θυμίζοντας εικόνες που βλέπουμε από τη γειτονική Συρία… 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πήγε στην πόλη Μαρντίν στα νοτιοανατολικά της χώρας και έβγαλε λόγο, στον οποίο ανακοίνωσε την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνησή του για τερματισμό της σύγκρουσης και ανοικοδόμηση της χώρας, αφήνοντας παράθυρο ακόμα και για την συμπερίληψη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στις συνομιλίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκαταλείψει τα όπλα…

Τυπικά, ο Νταβούτογλου απέκλεισε το PKK προσπαθώντας να ρίξει όλη την ευθύνη σε αυτό για τη σφαγή και την καταστροφή στην περιοχή, ξεχνώντας ότι η ισλαμιστική ηγεσία ήταν που εγκατέλειψε την ειρηνευτική διαδικασία για να παίξουν οι Ερντογάν και Νταβούτογλου πολιτικό παιχνίδι που θα οδηγήσουν σε αύξηση της κοινοβουλευτικής τους δύναμης στις εκλογές, με στόχο να διαθέτει επαρκή κοινοβουλευτική ισχύ ώστε να προχωρήσει σε αλλαγή του συντάγματος για τη μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος από προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία… 

Λες και δεν ήταν η Τουρκία του AKP που αθέτησε όλες τις υποσχέσεις, τη στιγμή που ακόμα και ο ιστορικός ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, με τον οποίο συνομιλούσε από τα τέλη του 2012 η τουρκική κυβέρνηση, διακήρυσσε ότι έχει έρθει η ώρα ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού Ζητήματος, με τις αναλύσεις διεθνώς να βλέπουν ακόμα και το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του έγκλειστου από το 1999 στο Ιμραλί Κούρδου ηγέτη. 

Η πρωτοβουλία του Νταβούτογλου, εάν δεν έχει αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, αφού λύση δε διαφαίνεται στον ορίζοντα, παρά τις εκατόμβες των θυμάτων, ανταρτών και απλών πολιτών, συν την τρομακτική καταστροφή. Για να δείξει την «περιθωριοποίηση» του PKK, ο Νταβούτογλου, δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα διεξάγονται πλέον στην Άγκυρα και όχι… στο Ιμραλί! 

Δεν είναι όμως μόνο το PKK στόχος του τουρκικού καθεστώτος. Με τον Οτζαλάν ως άξονα των προσπαθειών τους, οι Ερντογάν και Νταβούτογλου προσπαθούν να εφαρμόσουν στρατηγική «διαίρει και βασίλευε», αφού ο πρωθυπουργός στην ομιλία του «αθώωσε» τον Οτζαλάν, λέγοντας ότι οι οδηγίες που έδωσε δεν τηρήθηκαν όχι μόνο από τους μαχητές («τρομοκράτες» είπε ασφαλώς) του PKK, αλλά και από τους «φιλοκούρδους» πολιτικούς! 

Εν ολίγοις, ο μεγάλος αντίπαλος, όντας εξουδετερωμένος, επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως άξονας για τη διάσπαση των Κούρδων αφενός (στο πλαίσιο της στρατηγικής τους θα μπορούσαν ακόμα και να τον θέσουν σε κατ’ οίκον περιορισμό «επιβραβεύοντας» τη στάση του…) και αφετέρου για να δικαιολογήσει την πολιτική απόφαση διώξεων σε βάρος των Κούρδων πολιτικών τους αντιπάλων, αφού δεν τους έκαναν τη χάρη να περάσουν κάτω από τον πήχη του 10% ώστε να μη μπουν στο Κοινοβούλιο…

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.