7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ Ή ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ;

Γράφει το σποράκι

     Μια εικόνα με… χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους της μεγάλης πόλης σας. Ήσασταν κι εσείς εκεί; ΄Ημουν κι εγώ εκεί. Τι; Δεν με πιστεύετε; Τι γύρευε ένα άσχετο σποράκι σε μια πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ; Μα να δώσει το παρόν βέβαια και την συμπαράστασή του στους καταπιεσμένους Έλληνες πολίτες… σε σας δηλαδή που τώρα πια σας νοιώθω σαν αδέλφια μου. Κι όχι μόνο με λόγια… νομίζω πως σας έχω δείξει το ενδιαφέρον μου κι ελπίζω να το έχετε καταλάβει… κάτι που δεν ισχύει το ίδιο και για μένα. Ακόμα δεν έχω εισπράξει την ανάλογη ανταπόκριση από σας… μα δεν με πειράζει… έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις… να ξέρετε όμως πως το μόνο που θέλω να αλλάξει σε σας, είναι η πολιτική κατάσταση της χώρας σας και να σας δω σύντομα και πάλι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ! 
     Σας ρωτώ λοιπόν, άσχημα έκανα, που αισθάνθηκα την ανάγκη να είμαι κοντά σας, στον ΑΓΩΝΑ που κάνετε, για την διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων σας; Δε νομίζω… αντίθετα, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά συμπάθειας και σε μένα το καημένο, που το μόνο που ζητώ από σας είναι λίγη προσοχή… Ήμουν εκεί λοιπόν και ΘΑΥΜΑΖΑ την τόσο καλή οργάνωσή σας και την πειθαρχημένη πορεία σας στο κέντρο της Αθήνας. Η δυναμική ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ σας στα αντιλαϊκά μέτρα της δήθεν Αριστερής Κυβέρνησης απέδειξε, πως όταν αποφασίσετε να γίνετε ενεργοί πολίτες… τίποτα δεν σας σταματάει. Κι αυτό ήταν αναγκαίο να γίνει έστω και τώρα, γιατί χάσατε πολύτιμο χρόνο για ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗ. Όσο όμως σας παρακολουθούσα, γεννιόνταν μέσα μου μερικές απορίες και θέλω να σας τις εκφράσω. Κι αν θέλετε, μού ΑΠΑΝΤΑΤΕ… 
     Άκουσα πως η ΑΠΕΡΓΙΑ οργανώθηκε απ' τα Συνδικαλιστικά Σωματεία και κάποιους φορείς επαγγελματικών κλάδων. Δηλαδή οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι Δικηγόροι, οι Γιατροί, οι επιχειρηματίες ακόμα κι οι συνταξιούχοι απ' όλους τους φορείς. Μάλιστα. Ο λόγος; Η μαζική διαμαρτυρία τους ενάντια στην Κυβέρνηση, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προτίθεται να ψηφίσει και που θα είναι η ταφόπλακα της επιβίωσης όλου του λαού. Μάλιστα. Η αιτία; Η κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα σας και η προδοτική αποδοχή στις απαιτήσεις των δανειστών σας εκ μέρους σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας σας. Μάλιστα.  Ως εδώ σας βρίσκω πολύ εντάξει και αρκετά διαβασμένους.
     Όμως… ρωτάω εγώ ένα ασήμαντο σποράκι… η προδοτική στάση των πολιτικών έχει αντίκτυπο μόνο στις εργασιακές συνθήκες του εργατικού δυναμικού; Η απώλεια της Εθνικής σας Κυριαρχίας αφορά το κάθε Σωματείο ξεχωριστά; Το ξεπούλημα της Δημόσιας και Ιδιωτικής περιουσίας σας είναι υπόθεση μόνο για τους νομικούς σας; Η αδιαφορία την οποία δείχνει η κυβέρνηση για την Δημόσια Υγεία είναι θέμα μόνο των γιατρών;  Η σωστή λειτουργία των στρατοπέδων και η ασφαλής φύλαξη των συνόρων είναι υποχρέωση μόνο των Στρατιωτικών; Η ανεξέλεγκτη εισβολή χιλιάδων καθημερινά λαθρομεταναστών απ' όλες τις αφύλακτες περιοχές της χώρας είναι ευθύνη μόνο της κυρά-Τασίας; Απορία αφελούς παρατηρητή… ΒΗΞ; 
     Τι σας λέω; Αυτά που έπρεπε να έχετε σκεφτεί εσείς οι τυχεροί πολίτες της ωραιότερης και πλουσιότερης χώρας στον κόσμο… πριν από μένα και χωρίς εμένα. Αυτά που έπρεπε να σας προβληματίζουν εσάς τους τυραννισμένους κατοίκους αυτής της Ιερής Πατρίδας στην Οικουμένη. Αυτά που έπρεπε να σας έχουν ταρακουνήσει εσάς τους άδικα υποταγμένους στην δικτατορία της ευρωπαϊκής συμμορίας. Αυτά που έπρεπε να σας είχαν συνειδητοποιήσει σαν απροσκύνητους Έλληνες στους Αιώνες των Αιώνων. Εσάς που είσαστε το κύτταρο της Ανθρωπότητας, το ΛΥΧΝΟ της Πνευματικότητας,  ο Ουρανός της Παγκόσμιας Γνώσης, η ΔΑΔΑ της Αρχαίας σας Φιλοσοφίας, η ΕΛΠΙΔΑ της Νέας Ελλάδας, που επιλεγήκατε για να δημιουργήσετε… εσείς η νεότερη γενιά ένδοξων Ελλήνων ή μήπως γίνατε ΑΔΟΞΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ; 
     Λυπάμαι καλοί μου φίλοι που η αθρόα συμμετοχή σας στην Γενική Απεργία, που οργάνωσαν τα συνδικαλιστικά Σωματεία σας ήταν μία απ' τα ίδια. Αφού για τα μάτια του κόσμου και των Μέσων Μαζικής Εξαθλίωσης δημιουργήθηκε η εντύπωση της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, λόγω της λαοθάλασσας… Μα ήταν μια επίπλαστη εικόνα εξαπάτησης των ΜΕΣΩΝ, που σίγουρα εξυπηρέτησε τα συμφέροντα αυτών ακριβώς των στόχων, εναντίον των οποίων (υποτίθεται) οργανώθηκε! Δεν με… πιάνετε;  Να σας εξηγήσω. Τι νόημα έχει μια ΑΠΕΡΓΙΑ; Να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, πως ο λαός βρίσκεται στα πρόθυρα ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ, λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της (φόροι, ακρίβεια, ανεργία κλπ.) που θεσπίζουν τα ευρωδουλοπάροικα σαίνια της. Σωστά;
     Σωστά όσον αφορά μια απλώς αντιδημοκρατική κυβέρνηση, που επιδιώκει την μακροημέρευσή της εις βάρος του λαού της. Όσον αφορά όμως μια ξενόδουλη και υποταγμένη στις Δανειακές Συμβάσεις και στους ΟΡΟΥΣ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ των διεθνών τοκογλύφων… πως πρέπει να αντιδράσει ένας ανυπότακτος ΛΑΟΣ; Με μια ΓΕΝΙΚΗ έστω ΑΠΕΡΓΙΑ εναντίον του ασφαλιστικού νομοσχεδίου; Είναι αρκετός αυτός ο λόγος για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ σε μια γερμανική κατοχή, που τείνει να οδηγήσει ένα ολόκληρο ΕΘΝΟΣ σε εξαφάνιση; Είναι ο μοναδικός στόχος η πρόσκαιρη εξασφάλιση οικονομικών παροχών, ενώ στο βάθος της Εθνικής σας ΥΠΑΡΞΗΣ βρυχάται το θηρίο του διαμελισμού ολόκληρης της ΧΩΡΑΣ; 
     "Στο χέρι μας είναι την γενική απεργία να την κάνουμε γιορτή αναστροφής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προς τις ιστορικές Ελληνικές ρίζες της. Η απεργία είναι δικαίωμα αλλά και υπόσχεση, ότι κάτι σωστό για το κοινωνικό σύνολο και την Πολιτεία θα προκύψει. Είναι το έσχατο όπλο μας και δεν πρέπει να μεταβληθεί σε καρναβάλι κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων"…. Είναι κάποια συνθήματα που ακούγονταν απ' τις ντουντούκες των παρελαυνόντων με πανό ΑΝΕΡΓΩΝ για εκτόνωσή τους και μετά εμπρός μαρς στα σπίτια σας! Το όφελος; Μηδέν όπως πάντα… ενώ απόλυτη επιτυχία θα είχατε αν κάνατε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ… μέχρι να πέσει η Κυβέρνηση και να απαλλαγείτε απ' τον ευρωπαϊκό ζυγό! Να και το ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ των ενωμένων Ελλήνων: ΕΜΠΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙ ΩΡΑΙΑ…

το σποράκι

(της Μαίρης Καρά)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.