14 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Γράφει το σποράκι

     Προεόρτια λαϊκής εξέγερσης παρατήρησα στην πατρίδα σας αυτές τις μέρες. Κι εμένα μου γεννήθηκε διάθεση για ΔΡΑΣΗ, αφού στα δικά μου μέρη αυτά δεν συμβαίνουν. Εμπρός λοιπόν για… ενημέρωση εκ του σύνεγγυς και για ζωντανό ρεπορτάζ μετά αγροτικής μαντινάδας. Φυσικό δεν είναι να μου ανάψουν κι εμένα τα αίματα, αφού οι αγρότες είναι λίγο… συγγενείς μου; Πρώτη φορά βιώνω τέτοιες μαζικές κινητοποιήσεις, που προκλήθηκαν απ' την άτεγκτη στάση των κυβερνόντων προς τους ανυπότακτους (επιτέλους) υπηκόους τους… και το σποράκι σαν Μάρτης που δεν λείπει ποτέ απ' την Σαρακοστή… ενεργοποιήθηκε πάραυτα και βουρ για συμπαράσταση ΛΑΕ! Τώρα θα μου πείτε τι γύρευε ένα σποράκι στις δράσεις των εξεγερμένων Αγροτών; Ασφαλώς για να σχηματίσει γνώμη με το κριτικό μάτι του και για τους λεβέντες ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ! 
     Καταλάβατε τι εννοώ; Όχι; Πώς φαίνεται πως είστε αμέτοχοι στις λαϊκές διαδηλώσεις! Μήπως είστε μόνιμοι θεατές του γυαλιού με τις στημένες "εκπομπές" και τρώτε ό,τι σας πασάρουν; Κακό δικό σας, όμως έτσι γίνεστε αμέτοχοι πολίτες τρίτης κατηγορίας. Γι' αυτό δεν σας πέφτει λόγος για τα κοσμοϊστορικά γεγονότα, που διαδραματίζονται τώρα στην πατρίδα σας. Η περίπτωσή σας επιεικώς συγκαταλέγεται σε μια απ' τις δυο κατηγορίες πολιτών: Σ' αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για την σκλαβωμένη πατρίδα τους ή στους βολεμένους μέσα στην ΑΓΝΟΙΑ τους! Όλοι αυτοί οι ανενεργοί πολίτες, θεωρούν πως πρέπει να ΣΩΘΟΥΝ! Τι ειρωνεία! Ποιοι και γιατί πρέπει να τους σώσουν; Και άραγε γιατί πρέπει να σωθούν αυτοί (κοινώς άχρηστοι), που δεν νοιάζονται για το ΕΘΝΟΣ; 
     Κι όχι μόνο δεν αγαπούν την πατρίδα τους, αλλά θεωρούν κορόιδα αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια της ΚΡΙΣΗΣ στην σωτηρία της πατρίδας τους! Σαν πολύ έξυπνο δεν θεωρούν τον εαυτό τους; Σαν πολύ μεγάλη ΙΔΕΑ δεν έχουν για το ακίνητο μυαλό τους; Κι από ποιες ικανότητές τους πηγάζει τόση ματαιοδοξία; Ποια είναι η προσφορά τους στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ κι ΑΣΤΕΓΟΥΣ Έλληνες, για να έχουν την απαίτηση να ΣΩΘΟΥΝ; Τα ίδια λένε όλοι οι βολεψάκηδες κι έχουν έτοιμη την υπεράσπισή τους… μια ζωή δούλευαν για... ΣΤΟΠ! Δεν έχουν νόημα οι προφάσεις τους εν αδίκω. Είναι φως φανάρι πως μένουν ανένταχτοι στα κοινά, γιατί θεωρούν "πως δεν είναι γι' αυτούς". Μόνο που δεν έχουν επιχειρήματα να στηρίξουν την τακτική τους και τον ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ τους.
     Πώς το ξέρω; Μα τι ξεχωριστό σποράκι θα ήμουν… αν δεν διάβαζα τις σκέψεις σας; Μόνο ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ νομίζετε, πως έχει αυτό το προνόμιο; Λάθος! Το έχει κι η αφεντιά μου, για να σας προστατεύει απ' τις πονηριές του επίδοξου τυράννου σας. Ναι, ναι, αυτόν που σχεδιάζει να σας κάνει σκλάβους μέσα στην απάνθρωπη παγκόσμια δικτατορία του… αυτόν που εσείς δεν βλέπετε μεν… μα αυτός σας βλέπει και σας υπονομεύει ΔΙΕΘΝΩΣ! Κι αν συνεχίσετε αυτό το βιολί… σύντομα θα χορεύετε στον ρυθμό του. Κι αφού σας… έβαλα στην θέση σας (εκεί όπου ξαπλάρετε την δυστυχία σας!) σας παρατάω στην οκνηρία σας και τρέχω κοντά στους ΑΓΡΟΤΕΣ! 
     Αυτούς που τόσο δυναμικά πήραν την ζωή τους στα χέρια τους (πριν προλάβουν οι εξουσιαστές να τους εξουσιάσουν ολοκληρωτικά) και ξεσηκώθηκαν, για να διεκδικήσουν θαρραλέα τα δικαιώματά τους. Αυτά που θα κινδύνευαν να χάσουν ολοκληρωτικά, με το απαξιωτικό νομοσχέδιο που θα ψήφιζαν οι προδότες βουλευτάδες τους. Αυτοί είναι σωστοί πατριώτες, που το λέει η ψυχή τους κι αυτοί είναι οι σύγχρονοι ΗΡΩΕΣ, που θα τους γράψει η ΙΣΤΟΡΙΑ με χρυσά γράμματα. Κι όχι εσείς που μένετε ακόμα στα σπίτια σας… μέχρι να σας τα πάρουν κι αυτά και καλά θα σας κάνουν. Τους εργαζόμενους αγωνιστές όλων των κλάδων αποφάσισα πως πρέπει κι εγώ να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ με την παρουσία μου. Και επειδή είμαι ο μοναδικός θεατής με την ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ θέα της Πλατείας, έχω την δυνατότητα να καταγράψω τον παλμό της ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ. 
     Ακούστε ζωντανό ρεπορτάζ των αγροτικών κινητοποιήσεων και για την βροντερή παρουσία των ΤΡΑΚΤΕΡ στο Σύνταγμα. Οι αγρότες έφτασαν ταλαιπωρημένοι απ' τα πολυήμερα ΜΠΛΟΚΑ τους και το πολύωρο ταξίδι τους στην Αθήνα και ποιοι τους υποδέχτηκαν; Οι ίδιοι διαδηλωτές που κατεβαίνουν πάντα στο Σύνταγμα για να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ στις παρανομίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Δηλαδή τα εργατικά Σωματεία, κάποια εξωκοινοβουλευτικά Κόμματα, τα πατριωτικά κινήματα και φυσικά το περιβόητο ΠΑΜΕ, που δεν χάνει ευκαιρία να εκτελέσει εντολές… ΑΝΩΘΕΝ! Κι όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι και άνεργοι και τα θύματα της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού πληθυσμού… πού ήταν; ΑΓΡΟΝ ήγόραζαν;
     Μα καλά βρε αθεόφοβοι κάτοικοι της πρωτεύουσας… τόσοι και τόσοι αγρότες με τα τρακτέρ τους και με πούλμαν έκαναν τόσο μεγάλο αγώνα για να φτάσουν στην πόλη σας κι εσείς…. στον καναπέ σας τους "βλέπατε" απ' το χαζοκούτι σας; Είναι δυνατόν να μην ήσασταν εκεί να τους υποδεχτείτε; Αυτοί που ταξίδεψαν με τέτοιο καιρό κι ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το καταστροφικό ασφαλιστικό; Αυτοί που είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους απ' την κυβέρνηση; Δεν καταλαβαίνετε πως αυτή μπορεί να είναι και η ευκαιρία που περιμένετε για… ΕΞΕΓΕΡΣΗ; 
     Το ψιλόβροχο δεν πτόησε τους περίπου 10.000 διαδηλωτές που έφτασαν μπροστά τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ κι άναψαν φωτιές με κλαδιά ελιάς. Συγχρόνως άπλωσαν μια μεγάλη ελληνική ΣΗΜΑΙΑ κι άλλη μία με τον ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ. Τον παλμό της διαδήλωσης έδωσαν και οι κρητικές μαντινάδες: "Αλέξη, πες μου πώς περνάς στο Μέγαρο Μαξίμου; Πάντως να ξέρεις έπεσες απ' την όρεξή μου!" "Έχω μια σύνταξη πείνας, δύσκολα βγαίνει ο μήνας" ενώ έψαλαν και τον Εθνικό ύμνο. Και σαν καλοί διοργανωτές έστησαν τις σκηνές τους στην πλατεία, για να διανυκτερεύσουν και να συνεχίσουν την άλλη μέρα… Δεν μπορώ όμως να σας βεβαιώσω πως ο Αγώνας τους θα παραμείνει μόνο ΤΑΞΙΚΟΣ και δεν μπορεί να εξελιχθεί και σε ΕΘΝΙΚΟ. Αυτό θα εξαρτηθεί απ' την συνειδητοποίησή σας… ακούτε ΕΛΛΗΝΕΣ; Από σας εξαρτάται να κατεβείτε ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα με την προσδοκία μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ! 

Το σποράκι

(της Μαίρης Καρά)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.